ZZ1

kodel xbox360 yra blogai

Rekomenduojami pranešimai

ngen konsoliu karo ikarstyje reikia pripazinti, kad MS padare namu darbus, pasimoke is xbox orginalo klaidu ir pasistenge pagaminti kazka, kas galetu stoti skersai kelio ikonai- PlayStation prekybiniams zenklui, ir juo prisidengianciam pagrindiniam x360 konkurentui PS3.

Isvadu daryti jokiu dar nereikia, nors galeciau padaryti drasu spejima i prieki: 2007 (kaip ir 2006) yra xbox'o metai.

Sioje vietoje galima pafilosofuoti, arba xbox yra labai geras arba PS3 yra labai blogas, del siandiena susiklosciusios situacijos. As buciau linkes rinktis varianta, kad PS3 yra labai blogas: tiesiog siandien jo niekam nereikia, gal reikes po metu dvieju, o gal ir tada nereikes. viskas priklauso nuo to ar gamedevai nores pasukti SONY uzmatytu programavimu budu ateityje, o gal nenores.

tuo tarpu xbox (kaip kompiuteris) nera toks jau geras, kaip galbut noretusi. MS norejo is skrabines uztirbti nuo pat jo starto dienos, todel taupyta buvo ziauriai. taigi, stai dalykai, kodel xbox360 yra blogai:

1. pakuoteje vienas kontroleris. nesamone. tai vienas tu brangiu xboxo papildomu aksesuaru, kuriuos turesite dasipirkti papildomai beveik is karto po pagrindines pakuotes pirkimo. Kas uzejo MS bazineje pakuoteje deti tik viena kontroleri? na taip taupymo politika.

2. aksesuaru kaina. xbox360 nera jau tokia brangi konsole, netgi sakyciau yra pigi turint galvoje, kad tai ngen. bet tas ispudis tuoj dings, jei noresite papildomu aksesuaru dasipirkti. Orginalus belaidis kontroleris 150lt (branbiau uz precizinius 3pr. logitech irenginius). ivairus laidai po ~100lt uz viena (!!!) 20gb hdd ~320lt (!!!) nekalbu jau apie 120GB hdd. na ir taip toliau. bet koks xbox aksesuaras su MS zenklu, kainuoja net juokingai per daug.

3. triuksmas. vel taupymo politikos padarinys. beje triuksmo problema atsiranda visai, ne del boxo ausinimo, kaip daugelis mano jei neismano. didziausia problema yra pigiai nupirkti DVD-rom irenginiai is samsung ir LG. jei ausintuvai kelia visai padoru garsa ir tuo skustis gal ir nereiketu, tai su DVD-rom yra sekanciai. Trbut visi turite PC, turite pabraizytu DVD disku, ir kartais juos naudojate. Ta va, idejus subraizyta DVD diska i PC disku skaitytuva labai galimas daigtas esate girdeja, kaip jis pradeda ipatingai stipriai snioksti, kol nuskaito DVD disko failu sistemos sektoriu, o tada nutyla. mana asmeniskai tai erzina bet to neimanoma isvengti. pradzioje diskas visada isukamas maksimaliu greiciu, tikrinant maksimalias nuskaitymo galimybes. i oboxa idejus DVD diska (nors ir svaru) viskas vyksta analogiskai kaip ir PC. diskas isukamas maksimaliai pasigirsta didziulis sniokstimas ir... nebenutyla. Diskas sukamas maksimaliu greiciu visa laika, kol jo neisimsite! netgi tada, kai zaidimas yra pauzeje ir niekas nevyksta, diskas sukamas maksimaliu greiciu! Manau tai yra del to, kad is pauzes butu, galima staiga sugryzti i zaidima, be load taimu, ar panasiai. bet trumpau snekant diskasukio sukeliamas garsas yra svelniai tariant nepakenciamas. beje MS issprende sia problema su naujesnio rinkimo xboxais (tiek premium tiek elite) atsisakydami samsung paslaugu visai ir montuoja dabar tik naujus LG bei benQ diskasukius.

4. core pakuote. nesamone totali. net nesugalvokite tokio dalyko pirkti, nes busite priversti pirkti dar daugiau perkainuotu MS aksesuaru.

5. perkaitimas. neturejau del to jokiu problemu. bent jau manau, kad neturejau. siaip zaidimai yra keleta kartu nepaaiskinamai pakibe (per ~3men apie keturis kartus gal). pakimba tiesiog ir nieko nevyksta, reikia aparaturiskai perkrauti boxa. bet tai buvo taip retai, kad negali to susieti su aparaturos broku ar perkaitimo problema, tai gali buti ir klaidos zaidimuose. Visdelto perkaitimas boxui panasu yra aktuali problema. daug esu vaiksciojes po boxo forumus ivairius. besikartojancios labai panasios temos tenai yra tokios: triju ziedu red-ring-of-death (perkaitimo kodas) nuolat pakimbantis boxas po daug valandu zaidimo, perkaitimo sukeliama smarve ir panasios. kiekvieno irenginio forumuose paprastai buna labai daug temu gvildenama apie ivairius aparaturinius sutrikimus, ne isimtis ir xboxas. bet is patirties galiu pasakyti, kad tu temu del perkaitimo, panasu, yra daugiau nei turetu buti normaliai. beto pridejus ranka prie boxo galo (ten ispuciamas karstas oras) susidaro baugus ispudis, kad jis labai jau karstas. boxas tikrai spjaudosi ugnimi. todel su nerimu esi priverstas galvoti apie vasaros karscius ir apie tai, kad galu gale jo ausintuvai ir radiatoriai uzdulkes. ir mano manymu, ivertinus, tai koks karstas ispuciamas oras xboxa bus butina profilaktiskai atidaryneti ir valyti dulkes. forumuose beje sklando daug geru patarimu, kaip spresti karscio problemas papildomai investuojant (keiciamas termo pasta ir ausintuvai)

6. surinkimas. Man xbox yra grazus. tikrai grazesnis uz PS3, beto mazesnis. taip pat man labiau patinka baltas variantas, nei juodas. bet cia skonio reikalas ir as ne apie tai. Pavarcius boxa rankose susidaro ispudis nepatvaraus rinkimo. plasmases nors ir grazios yra plonos, kliba ir barska, pati deze yra kurkas sunkesne nei atrodo. Is viso to padariau subjektyvu, bet manau profesionalu sprendima: boxas nera rinktas tam, kad tarnautu ilgai. Manau 3 metai max, o su piratiniais zaidimais. ~2 metus vidutinio darbo. toliau mirtis ir tik atsarginiu daliu rinkinys. pirmiausia manau uzsilenks diskasukis. vien jau del tokio sprendimo, kaip netaupomas variklis visai ir diskas yra nuolat sukamas. del surinkimo "pigumo" boxo ne tik negalima vartyti su disku viduje. disko apskritai viduje negalima palikti net isjungus boxa. negana to nuotraukose dazniausiai matote boxa pastatyta vertikaliai. pas mane jis guli horizontaliai ir manau tai yra geresnis sprendimas. boxo negalima laikyti vertikaliai, del to, kad jame montuojamas kompiuterinis diskasukis (tokiu vertikaliai laikyti darbineje busenoje negalima) o mano zodzius tik patvirtina pasikartojantys pranesimai, kad xbox braizo diskus. Beje kiek zinau, tai jau patvirtino ir MS.

7. live. uzteks apie aparatura. dabar apie kitas sferas, is kuriu MS sunkia pinigus. tai isgirtasis LIVE. LIVE gold manau tikrai yra puikus dalykas. kone visus xbox leidziamus zaidimus galima pliekti online paciais ivairiausiais rezimais ir pozomis, be jokiu apribojimu, puikiose belagiuose serveriuose. Beveik be jokiu apribojimu. Yra vienas- uz tai reikia moketi menesini-ketvirtini-metini mokesti. kaip labiau patinka. O Lietuvoje tai mazdaug ~230lt per metus. nesu to bandes, bet tikrai nusipirksiu kortele ir pabandysiu veliau. o dabar apie Ubageliu LIVE silver. o sis planas yra nemokamas, prieinamas visiems.. ir toks idiotiskas, kad kartais tiesiog erzina. geras dalykas su siuo planu yra tai, kad vartotojai gauna sisteminius/zaidimu atnaujinimus greitai ir nemokamai. Na dar gal achievment sistema, kurios deka vartotojo profilis yra laikomas internete ir juo galima pasinaudoti kitame xboxe. visa kita yra blogis. LIVE silver vartotojo xboxas yra paverciamas dedikuotos reklamos pumpavimo sisema. Pagrindiniame dashboardo lange nuolat mirga atnaujinamos reklamos apie zaidimus, aksesuarus, "viliojancius" pasiulymus ir tt ir tt. Turbut yra naudinga zaidimu demo parsiuntimo funkcija, bet ne man. DEMO parsiusti sveria apie 800mb-1gb. siustis apsimoka tuo atveju, jei reikia spresti, ar pirkti zaidima. kai naudojami piratiniai diskai, neverta siusti 1gb demo tik tam kad veliaus siustum 5-6GB pilna zaidimo versija. Live market place siulomas kontentas yra nieko vertas, jei neplanuojate uz ji papildomai moketi. visos paslaugos yra mokamos. GamerTag pakeitimas kainuoja 10$ (!) kainuoja visas slamstas, kurio prikrauta tame marketplace. O tas slamstas, kuris nieko nekainuoja yra reklamos filmu, zaidimu, treileriai parsisiuntimui ir tt. trumpiau tariant bevertis reklaminis kontentas.

8. brouseris. tiksliaus tai, kad brouserio xbox neturi. Po interneta nepalandziosi, o po marketplace vaikstoma labai neisvaisdziu ir klaidinanciu direktoriju principu paremtu metodu. Kazkuo panasiai kaip yra totalCommander. Kas noretu po interneta narsyti su totalCommander?

9. matinimo blokas. kai istraukiau ji is dezes pagalvojau: "O xboxas, jis ne toks jau didelis." bet greitai paaiskejo, kad tai tik maitinimo blokas. Tokiu gabaritu blokelio neteko matyti nei su vienu buitiniu aparatu.

tai tiek tu blogybiu tam kartui. sugalvociau ir daugiau, bet pradejau tinget rasyti. tai jei norit, galit temoje parasyti savo pastabas. beje tai ka prirasiau antra karta neskaitau, tai klaidu bus nemazai. gal pataisysiu veliau. sekmes sprendziant, kaip ateiti i ngen :)

Dalintis šiuo pranešimu

Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

Saunuolis ZZ1, gera userio nuomone, paparastai kai kuriu dalyku neitari, kol nenusiperki, tada tenka nusivilt. Dauguma faktu jau buvo girdeti, kai kas ne. Bet siaip mazdaug ispudis aiskus.

Mane siek tiek neramina, kad septintos kartos konsoles bekonkuruodamos pamazu pamirsta esmini dalyka - kokybe. Geimu kurejai irgi jau "issiseme" vis desperatiskai bando ivilkti i naujos kartos grafini apvalkala senus xitus, bet jie sublizga neilgam. Ant remake'u nors ir dailiu ilgai zaidejo neislaikysi. Kaip pavyzdi: susisiunciau beveik visus vertus demesio PSP grajus, o zaidziu resident 2,3, arba pirma granturismo. Na cia ko gero mano asmenines bedos, kad nauji zaidimai silpniau kabina :)

Dalintis šiuo pranešimu

Nuoroda į pranešimą

triuksmo, pakibimu, bei kaitimo visiskai nepastebiu, grozis aisku skonio reikalas, del aksesuaru kainos negaliu gincytis, ji tikrai perdidele, o kas liecua browseri tai cia isvis nesupratau kam tai paminejai? jei tu nori narsyt internete tam yra skirtas pc, kekvienas daiktas turi savo paskirti, gi nereikalaujam is saldytuvo kad jis atliktu orkaites funkcija.

ir aplamai esme tame kad ieskodamas blogybiu rasi ju net ir ten kur ju ner;] kazkokia gan kvaila man sita tema.

Dalintis šiuo pranešimu

Nuoroda į pranešimą

na nebandziau pasakyti, kad xbox is esmes yra blogai, tik norejau pamineti dalykus, kuriu jums nepasakys parduotuveje, kai noresite apsispresti.

man xboxas patinka ir laika marinuoja net sakyciau per gerai, zaidimu turi geru nemazai.

teisybes delei reiketu dabar parasyti tema "kodel xbox360 yra gerai" bet nerasysiu. sakykim viskas kas nepamineta yra gerai arba neblogai :)

Dalintis šiuo pranešimu

Nuoroda į pranešimą

Tema gera, ir puiku, kad ZZ1 nepatingėjo tiek daug parašyti. Kam ši tema atrodo kvaila lai pyzdina lauk iš šios temos ir nuomonę pasilaiko sau!! Verčiau patys ką panašaus parašykite tokio!

Dalintis šiuo pranešimu

Nuoroda į pranešimą

na nors ash nesu xbox fanas bet man irgi atrodo bishki kvaila. taip xbox ash nezadupirkti .. bentjau kol neturiu Ps3 ir Wii :) bet sakyti kad xbox360 yras blogai tirkai negaliu pasakyti. taip buna kad perkaisrta, diskus brazio negerai ... i skura MS uz ttokais nesamones .. tikiuosi kad sekanciame release sutvarkys. bet cia ir viskas ish tokiu rimtesniu blogybiu.

Aksesuarai :) org aksesuarai visada brangai kainuoja - taip firmos uzdirba papildoami nes ish paciso konsoles daug neuzdirba (arba ps3 atveju vien nuostoliai) :) todel pirk neorginalsiu jei reikai.. del padu skaiciaus .. ps2 turejo 1 pada, xbox irgi 1, gamecube irgi 1 tad nematau tragedijos. (na NES turejo 2 :) geri laikai buvo)

live'as kaip sakei geras dalykas ir kaip visada uz gerus dalykus reikai moketi. klausimas ar sony ant ps3 sugebes pagaminti tokio aukshto lygio paslauga kaip Live .. na bet bus bent nemaokamai :) bet galu garantuoti reklamu bus ne maziau nei silveryje :)

tad xbox nemanau kad blogas dalykas ... tiesiog mano atveju jis ne prioritetinis - ti kgaila da jau daugiau kaip metai ishejes o visos nesamones dar ish jo nepashalintos :) bet tikekimes Elite'as bus kaip reikiant

Dalintis šiuo pranešimu

Nuoroda į pranešimą

tai tiek tu blogybiu tam kartui. sugalvociau ir daugiau, bet pradejau tinget rasyti...

cia apie ka as ir kalbejau..;] susidaro toks vaizdas kad kazkuo nuvyle ji xboxas delto sumane padaryt antireklama, paremta daugiausiai savo subjetyvia nuomone. o saves nei ps nei xbox fanu niekad nelaikiau ir nelaikysiu, man cia tik laiko prastumimo budas, lygiai tokspat kaip buvimas gamtoje ar pasivaiksciojimas parke.

kitavertus aisku nenugincijamas dalykas yra ms pinigu melzimas is vartotoju, taciau kitose salyse tai yra naturalu. cia tik mes, lietuviai, prate viska gaut nasarom ir skustis kad musu pragyvenimo lygis yra zemas kad gauname mazas algas ar pencijas.

Cia man panasiau i bandyma iteigti savo nuomone kitiems;] kam ydomu klausytis kuo vienas ar kitas dalykas yra blogai? (neskaitant tu atveju kai yra gresme nukentet moraliskai ar materialiai) as esu tikras jog niekam netrugdys jog konsole garsiai veikia ar kad ji kaista, jei ji nuo to nesuluzta tai tegul kaista, o del uzimo tai nemanau kad tu zaidi paspaudes mute kad girdetusi visi uzimai. galu gale jei jau neduoda kazkam sios problemos ramybes tai ieskokit iseitis kaip tai issprest o ne skustis ir aiskint visiem kaip tai blogai.

aisku dabar mane kazkas pasmerks uz pasipriesinama judejima siai temai, bet tebunie :)

Papildyta po 3 minutės(-čių):

Tema gera, ir puiku, kad ZZ1 nepatingėjo tiek daug parašyti. Kam ši tema atrodo kvaila lai pyzdina lauk iš šios temos ir nuomonę pasilaiko sau!! Verčiau patys ką panašaus parašykite tokio!

kaip uzimantis "administratoriaus pareigas" kalbi kiek nesubrendeliskai ir nemandagiai ;]

Dalintis šiuo pranešimu

Nuoroda į pranešimą

zinoma kad pateikiau subjektyvia nuomone (kokia kitokia galeciau pateikti tada klausiu?)

paskaitykit mano antra posta temoje. xboxas man patinka, ir 2007m priskyriau xbox metams nes tikrai taip manau.

ps. papildyta devintu punktu :)

gerai akys atsigavo mauju C&C3 toliau losti. siandien visa diena.. :)

Dalintis šiuo pranešimu

Nuoroda į pranešimą

kaip uzimantis "administratoriaus pareigas" kalbi kiek nesubrendeliskai ir nemandagiai ;]

Kaip administratorius kalbu kur, kaip ir kiek noriu. :) Kodėl? - Todėl, kad galiu. Šiaip nesu mėgėjas (tą suprastum peržvelgęs temas, kuriose kalbėjęs esu) labai keikis bet kartais nervai neatlaiko. :) Vienas kitas keiksmažodis iš manęs - no big deal.

Dalintis šiuo pranešimu

Nuoroda į pranešimą

Apžvelgsiu tuos tavo punktus:

1. Pakuotėje vienas kontroleris, bet taip buvo ir su PS1, ir su PS2 ir su kitom konsolėm (nebent Zhiliton'e buvo 2, neatsimenu). Aišku, geriau kad būtų 2, bet tas manęs visai nenustebino.

2. Del papildomų aksesuarų sutinku, jie per brangūs, gerai, kad man nelabai reikalingi.

3. Dėl triukšmo tai perdedi smarkiai. Mano PC ūžia daug garsiau nei Xboxas. Žinoma, kažkiek girdisi jo garsas, bet nereikia persūdyt. Jei tavo xboxas ūžia nepakenčiamai, tai gal kažkas sugedę yra.

4. Core tai tikrai nesąmonė, visiškai nesuprantamas dalykas, kai iškart reikia dapirkt memory cardą, ir kaina beveik susilygina su premium.

5. O tu žaidi originalius žaidimus ar įrašytus? Jei įrašytus, tai kartą per mėnesį kad ir pakimba, tai galima suprast, nes sunkiau juos nuskaityt ir daugiau kaista ir pan.

6. Surinkimas - na man PS3 dizainas gražesnis, dėl detalių barškėjimo - nelabai pastebėjau, nes jis pas mane stovi vertikaliai vienoj vietoj ir tiek.

7. Xbox Live tikrai yra kartais užknisantis dalykas. Pirmas dalykas - kad už beveik viską reikia mokėt, antras dalykas - kad sukurto Xbox Live profilio negalima nei ištrinti visiškai, nei pakeist savo lokalizacijos. Pvz. aš pabandymui savo account'ui susikūriau lokalizaciją USA, tai dabar visas kainas rodo doleriais ir negaliu pakeist, kad būtų europinės, tenka nebent naują account'ą kurt, bet tada jau reikia naujo nick'o ir nebelieka achievement'ų, nes jų neperkelsi. Dėl reklamų - kadangi aš įkišu kabelio laidą tik kai noriu žaist online, tai kitu metu laidą ištraukus meniu reklamų nebus.

8. Browseris - na gal čia trūkumas kam jo reikia, aš tai šiam reikalui naudoju PC.

9. Dar vienas minusas - labai stori Xboxo laidai, negražiai atrodo ir arkliškas maitinimo blokas, kuris reikalauja papildomos vietos kambaryje.

Dalintis šiuo pranešimu

Nuoroda į pranešimą

lokalizacija galima pakeisti profile managment'e. kelis kartus keiciau pilnai savo accounto adresa. tai buvo tada, kai vis vesdavau isgalvota adresa ir mane po keliu dienu suspenduodavo. galiausiai suradau tikra adresa UK ir nusiramino.

boxas taip pat turi savo lokalia lokale. pasikeicia nusatymuose arba pirmo paleidimo metu.

Dalintis šiuo pranešimu

Nuoroda į pranešimą

Prisijunkite prie pokalbio

Jūs galite rašyti dabar, o registruotis vėliau. Jeigu turite paskyrą, prisijunkite dabar, kad rašytumėte iš savo paskyros.

Svečias
Parašykite atsakymą...

×   Įdėta kaip raiškusis tekstas.   Įdėti kaip grynąjį tekstą

Only 75 emoji are allowed.

×   Nuorodos turinys įdėtas automatiškai.   Rodyti kaip įprastą nuorodą

×   Jūsų anksčiau įrašytas turinys buvo atkurtas.   Išvalyti redaktorių

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.