diggerx

Perku/Renkuosi Monitorių *BENDRA TEMA*

Rekomenduojami pranešimai

Prieš keletą dienų laužiau galvą rinkdamasis nauja monitorių darbui ir žaidimams. Pavyko, bet pirma apie procesą.

Rinkausi būtent 27 colių ir būtent 1080p raiškos. Kodėl? Nes paprasčiausiai 1440p ar 4K ekranuose tekstas/detalės yra PER SMULKIOS dirbant ant native rezoliucijos. Monitorius pas mane stovi ~95 cm atstumu nuo akių, tai noro smeigti nosį į monitorių neturiu, kad įžiūrėčiau kas jame rodoma :D Naudoti Windows siūlomą SCALING - ne išeitis. Padidinus scale 125% ar 150% vis tiek nėra to tikrojo ryškumo. Scale'inasi pusę velnio tik tekstas naršyklėje, visa kita - nekokybiškai. Programų langai išplaukę, ikonos, foto irgi. Suprantu, kad žaidžiant tai yra visiškai ne rodiklis, bet pirmiausia pas mane darbas. Nuėjęs į Elektromarkt su laptopu buvau prisijungęs prie 3 skirtingų monitorių, kad prieičiau šių išvadų. :harold:

Anyway, po galybės reviews'ų skaitymų apsistojau ties šiuo variantu ViewSonic Elite XG270. (nemaišyti su XG2705). Kaina ~370-380 eur. Laukiu, kol pristatys už poros sav. Šis monitorius uždėjo daugiausiai varnelių ir nors kaina ne maža, tačiau tikiuosi bus verta to, ką monitorius suteiks: 240 hz, 1ms lagas, nvidia ir amd sync režimai, kad nebutų tear'ingo,  ergonomika, didelis brightness cd/m², IPS panelė. Gaila tik, kad gaming monitoriai kažkodėl su glossy paviršiais nedraugauja. Būčiau norėjęs glossy dėl dar geresnių spalvų.

Kiti modeliai apie kuriuos svarsčiau buvo XG2705 bei LG 27GL650F, bet nutariau netrupint ir imti maximum variantą XG270. Atkreipti dėmesį noriu, kad kažkodėl šis monitorius beveik nebuvo iš viso įtrauktas į kokius tai best monitors ir t.t. sąrašus, kur jam tikrai vieta. Per atsitiktinumą apie jį sužinojau vienam IGN'o straipsnyje tik.

Kai išbandysiu pasidalinsiu įspūdžiais. :)

Dalintis šiuo pranešimu

Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

Uzsisakiau Aorus FO32U2. Reikalavimai buvo 32", bent jau 4k rezoliucija, ne matinis, Nenaudosiu geiminimui, bet nelabai yra monitoriu kurie man tiktu. Vienas 27" monitorius per mazai, ypac naudojant darbui.

Dalintis šiuo pranešimu

Nuoroda į pranešimą
2025-01-21 14:31, pspgamer parašė:

Uzsisakiau Aorus FO32U2. Reikalavimai buvo 32", bent jau 4k rezoliucija, ne matinis, Nenaudosiu geiminimui, bet nelabai yra monitoriu kurie man tiktu. Vienas 27" monitorius per mazai, ypac naudojant darbui.

Sveikas prisijunges prie OLED klubo. Pas mane pati Sasmung G80SD. Rinkausi buten matini, del kambario planavimo. :D

Dalintis šiuo pranešimu

Nuoroda į pranešimą
prieš 23 valandas, bigisk parašė:

Sveikas prisijunges prie OLED klubo. Pas mane pati Sasmung G80SD. Rinkausi buten matini, del kambario planavimo. :D

OLED net ne svarbiausias dalykas buvo 😀. Glossy spalvos zymiai geresnes ir siaip ryskesnis vaizdas. Nustebino kad pixeliai maziau bado akis negu tikejausi, nes ppi mazas palyginus su senu monitorium (27" 4k). 

Dalintis šiuo pranešimu

Nuoroda į pranešimą

Prisijunkite prie pokalbio

Jūs galite rašyti dabar, o registruotis vėliau. Jeigu turite paskyrą, prisijunkite dabar, kad rašytumėte iš savo paskyros.

Svečias
Parašykite atsakymą...

×   Įdėta kaip raiškusis tekstas.   Įdėti kaip grynąjį tekstą

Only 75 emoji are allowed.

×   Nuorodos turinys įdėtas automatiškai.   Rodyti kaip įprastą nuorodą

×   Jūsų anksčiau įrašytas turinys buvo atkurtas.   Išvalyti redaktorių

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.