Thetruth

Vaizdo kortos arba psu problema

Rekomenduojami pranešimai

Šiandien nei iš niekur pradėjo crashint geimai. Iš pradžių nulūžinėjo heartstone, paskui išbandžiau kitus ir pastebėjau, kad visi nulūžta. Su heartstone gaunu blue screena su erroru kuris pagooglinus rodo, kad kažkas yra arba su vaizdo korta arba su psu, jei plačiau tai 0x0000016 nvlddmkm.sys. Visi kiti žaidimai tiesiog nulūžta arba išmeta į win po erroro.Vaizdo korta nvidia 8800gt Gpu temperatūros idle 52 ir 45, pcb 43. Paleidus žaidimą pakyla iki 60, pamaigiau vaizdo kortą tai prie aušintuvo normaliai, bet kur eina maitinimas iš pc tai tose vietose ir šalie esančių tranzistorių karšta būna tikrai gan smarkiai po nucrashinimo, aišku anskčiau nemaigiau tai nežinau kokia būdavo ir kaip turi jaustis.

Žaidimai nulūžta labai greitai po paleidimo, kol visi meniu, viskas ok, kai tik gauna 3d, amba. Kiek skaičiau, gali būti, kad poe parduoda per daug jėgos, bet, kodėl anksčiau nebuvo problemų? Tai galvoju, gal su aušintuvu kas, nors ventiliatorius veikia. Gal kas turi kokių patarimų?

Dalintis šiuo pranešimu

Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

Pas mene ir panasi beda buvo, pradejo PC persikraudinet po kokiu 30min. Kuo intensiviau naudodavau tuo greiciau persikraudavo nes apsauga nuo uzkaitimo suveikdavo. Pakeiciau procesoriau cooleri i daug galingesni, termopasta, maitbloki, bandziau dar keist video korta. Nieks nepadejo, taip ir liko senukas merdet. Nuspredziau kad jau metas naujam PC. Gal kazkoks gudrus softas yra kuris tiksliai parodo pakibimo priezasti. Net paciuose windowsuose yra kazkokia programa kuri logina tuos procesus. Tada zinosi prie ko kabintis. KItas variantas keist dalis ir ziuret kaip reaguoja, po truputi atsirinktum kas grybauja. 

Dalintis šiuo pranešimu

Nuoroda į pranešimą

patikrink kondikus ant vaizdo plokstes ir maitblokyje ar nera issiputusiu

jei nera tadamatuok kiek voltu duoda ijungtas kompas, pasigauk viena kuri nors moleksa ir sugrusk multimetro laidus i juoda ir ispradziu i raudona, paskui i geltona ir zek ka duoda rondonas turetu but ties 5v, geltonas 12v.. jei rondonas maziau negu 5v, trakim 4,5v tai kazkas negerai su maitblokiu, geltonas gali but 11,5v tai lyg ir gerai, bet jei maziau tarkim 10,5v tada tikrai kazkas negerai su maitblokiu, ir tada reiktu ji keist.... vaizdo plokstei 60C yra normali pemperatura... gali del viso pikto ja isimt, ir su trintuku patrint jos kontaktus, gal tik kazkas nekontaktuoja, ta pati gali ir su ramais padaryt, del viso pikto juos galetum ir patikrint su memtest86+ kuri gali rast hirensboot diske, kuriu yra siust internete

Dalintis šiuo pranešimu

Nuoroda į pranešimą

Aš dar pradėjau galvoti, kad gali būti kažkas IR iš soft pusės. Šiandien dar užmačiau errora, display driver has stopped working. Pasiskaičiau, rašo, kad būna kai ale nesusitvarko su 3d ir ilgai neatsako video korta, užlūžta, įsirašiau microsoft fix kuris tam reikalui yra pakurtas, dėl viso pikto heartstone pasidariau low nusatymus, viskas ok, kitą mačą pasidariau high pabandymui, nulūžo paleidus partiją.

Redagavo Thetruth

Dalintis šiuo pranešimu

Nuoroda į pranešimą

Tikrai ne vien gpu gali kelt prob. Kad ir ramai gali but. Toks senas jau pc su tokia gpu turetu but tai nieko nuostabaus.

Dalintis šiuo pranešimu

Nuoroda į pranešimą

O b***** norėjau kurt kaip tik Thread'ą ir pasirodo kažkam panašūs prikolai vyksta :D

Pas mane patį Gigabyte 8800GT, žaidžiant kai kuriuos žaidimus nieko neatsitinka, bet pavyzdžiui žaidžiant LoL'ą ar Heroes of the storm ar net tą patį Hearthstone arba kompas persikrauna arba juodas ekranas pasidaro, ir gali toliau girdėt pvz muziką grojančią per Winamp (tačiau praėjus dainai užsikerta), bet nieko negali padaryt. Iš dump log'ų sumuojant gaunu kažką tokio:

VIDEO_TDR_TIMEOUT_DETECTED (117) The display driver failed to respond in timely fashion.

Taipogi pas mane visiškai sensoriai grybą pjauna:

http://i.gyazo.com/1664774d633acf1b939a5a2499744793.gif

Realiai kompas senas, bet aš esu net prieš ~3 metus turėjęs problemų su kitais žaidimais karts nuo karto, pvz WoW negalėjau normaliai lošt nes irgi be jokios priežasties crashindavo, kai tuo metu kiti žaidimai veikė normaliai. Dabar ties šitais užsikabinęs crashint. Gal radai kokį fixą  @Thetruth ? Skaičiau kažką apie Video BIOS perrašymą bei underclockingą, bet nežinau ar padės. :D

Taipogi pagooglinęs forumus galvojau, kad dar čia gal pastaruoju metu PSU problema taipogi, nes restartuodavosi, o ne pakibdavo ar mesdavo blue screen'ą. Per Services nustačiau, kad nerestartuotų pc on Power failure, nu bet pasirodo nepričiom. :D Vistik reik eliminuot gpu problemą.

Redagavo Dwėsk

Dalintis šiuo pranešimu

Nuoroda į pranešimą

O b***** norėjau kurt kaip tik Thread'ą ir pasirodo kažkam panašūs prikolai vyksta :D

Pas mane patį Gigabyte 8800GT, žaidžiant kai kuriuos žaidimus nieko neatsitinka, bet pavyzdžiui žaidžiant LoL'ą ar Heroes of the storm ar net tą patį Hearthstone arba kompas persikrauna arba juodas ekranas pasidaro, ir gali toliau girdėt pvz muziką grojančią per Winamp (tačiau praėjus dainai užsikerta), bet nieko negali padaryt. Iš dump log'ų sumuojant gaunu kažką tokio:

VIDEO_TDR_TIMEOUT_DETECTED (117) The display driver failed to respond in timely fashion.

Taipogi pas mane visiškai sensoriai grybą pjauna:

http://i.gyazo.com/1664774d633acf1b939a5a2499744793.gif

Realiai kompas senas, bet aš esu net prieš ~3 metus turėjęs problemų su kitais žaidimais karts nuo karto, pvz WoW negalėjau normaliai lošt nes irgi be jokios priežasties crashindavo, kai tuo metu kiti žaidimai veikė normaliai. Dabar ties šitais užsikabinęs crashint. Gal radai kokį fixą  @Thetruth ? Skaičiau kažką apie Video BIOS perrašymą bei underclockingą, bet nežinau ar padės. :D

Taipogi pagooglinęs forumus galvojau, kad dar čia gal pastaruoju metu PSU problema taipogi, nes restartuodavosi, o ne pakibdavo ar mesdavo blue screen'ą. Per Services nustačiau, kad nerestartuotų pc on Power failure, nu bet pasirodo nepričiom. :D Vistik reik eliminuot gpu problemą.

Ne neradau, kadangi  čia tėvų pc, o jei negeimini nelūžta tai labai ir neiškojau, nes matosi, kad problema gilesnė čia ir lengvai jos neišspręsi.

Dalintis šiuo pranešimu

Nuoroda į pranešimą

Prisijunkite prie pokalbio

Jūs galite rašyti dabar, o registruotis vėliau. Jeigu turite paskyrą, prisijunkite dabar, kad rašytumėte iš savo paskyros.

Svečias
Parašykite atsakymą...

×   Įdėta kaip raiškusis tekstas.   Įdėti kaip grynąjį tekstą

Only 75 emoji are allowed.

×   Nuorodos turinys įdėtas automatiškai.   Rodyti kaip įprastą nuorodą

×   Jūsų anksčiau įrašytas turinys buvo atkurtas.   Išvalyti redaktorių

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.