Pionell

Reikia pagalbos OVERCLOCKINANT!

Rekomenduojami pranešimai

gavau čia senoką pc, stovi senukas amd procesorius, motininė gana padori ir geras gpu, bet procas visiškai prie rigo netinka. kol gausiu naują reiktų senajį paboostint, nes dabar žiauriai apkrautas ir netgi filmai lagina.
prosecorius amd 64 3000+, 1.8 stock ghz 

Taigi nuotykiai:

fsb padidinau nuo 200 iki 205(max rodo 450), išaugojau biosus, perkroviau pc- užsikrovė, stabilu viskas rodo1.85 ghz vietoj 1.80 . vėl bandau pakeist-

Perkraunu PC, vel einu i biosus, sikart pakeiciu i 210, isaugojau, biosus, viskas- black screenas nebesikrauna. išėmiau cmos baterija, biosai persistate i default nustatymus vėl pakeičiau į 205, normaliai stabiliai vat fb sėdžiu. gali ramai riboti ? padėkit kas! 

nagi žmonės?

Dalintis šiuo pranešimu

Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

Mažink RAM multiplier. Na o šiaip tai tokie OC juokingi. Jei nepasieksi ~1Ghz OC tai neverta prasidėti, juolabiau neturint gero CPU aušintuvo. Lauk geriau naujo CPU ir tikiuosi jis tiks esamai motinai.

Redagavo cheburator

Dalintis šiuo pranešimu

Nuoroda į pranešimą

Nagi jau neverta bandyti :) rigas nepirmas ir nepaskutinis, vistiek kažkaad vėl bandysiu OC, ir žinios dabar igytos tikrai pravers. nuo kažko visi pradedam. o ir šiaip noriu išbandyt ir išgaut ~2.1-2.2 ghz stabilaus. Užsiėmimo būs, temperatūra prižiūriu . o proca užsisakysiu pagal motininės socketa - 939. nesu žalias visame tame, tiesiog overclockinu pirma karta. jeigu patiks tai ir nauja proce overclockinsiu, kad išgaut daug iš šito pc. vistiek laikinas jis, tai bent pažaisiu normaliai :)

ps. dėkui už pagalba, tuoj išbandysiu. :)

EDIT: OK parsisiunčiau CPU-Z, tikėkimės pravers :D mano multiplier - x9.0 dabar, kiek mažinant vienu žingsniu (0.5) galėčiau išgaut iš procesoriaus? koks mažiausias saugus žingsnis būtų? ar čia jau skaičiuot reikėtų?

2ND EDIT: pamažinau multiplier - vistiek daugiu 205fsb pakilt  neina. 

GALBūT jau reikia  voltaža didint?

voltaža didinau, neleidžia nors tu nusišauk pakilt aukščiau 205 fsb. 

galb8t yra koks ribotuvas ? :D

pama=inau multiplier - tai ghz sumažėjo, -1.54 ghz. bet b4ga grei2iau nei 5prastai (su padidintu voltažu) ar čia man tik vaidenas? o.O 

užkniso, vistiek aš jį overclockinsiu, padėsit kas ar ne bandysiu susirast ką, dėsiu ka rasiu čia :D

Redagavo Pionell

Dalintis šiuo pranešimu

Nuoroda į pranešimą

Aš ir norėčiau savo overlockint skaičiau šiektiek bet tiksliai kaip tai padaryt ir neradau, tai pasidalink jei nesunku ta gida ar video kaip tai padaryti. Beje mano taipogi amd tik LE-1640 ~2,8ghz.

Dalintis šiuo pranešimu

Nuoroda į pranešimą

Pradžiai bent ventiliatorių 100lt kainuojantį isidėkit turbintojai :)

Pionell, koks max CPU multiplier galimas nustatyti? Ir kokie pasirinkimai RAM multiplier'ių? Šiaip beveik garantuoju jog tau ramai daugiau neleidžia pakilti. Aš savo atveju dariau taip: padidinau RAM multiplier iki max, perjungiau RAM Timingus į manual, tada sumažinau RAM multiplier iki minimumo. Taip gavau lėtesnius ram su didesniais timing'ais, bet galėjau kelti FSB iki tiek kadjau ne RAM'ai, o CPU crashindavo. Su CPU voltažu nepersistenk, pasidomėk pirmiau kiek galima jį didinti esamam procui.

Dalintis šiuo pranešimu

Nuoroda į pranešimą

su proco voltažu nenoriu perdaug žaist kadangi aušintuvas stock :| o šiaip pakėliau aš cpu voltaža 10%. multiplieris ir yra 9,0 max atrodo tiek ir nustačiau. ramų 512, jų tikrai reiks bent dar 2gb, tad luktelsiu kol gausiu juos tada bandysiu vėl overclockint :) dėkui už pagalbą :)

Dalintis šiuo pranešimu

Nuoroda į pranešimą

bet bėgs pc geriau :D ir ramai lievi - riboja oc...

tokius pinigus į balą mėtai... Socket 939 eina DDR ramai, 1GB ~80lt. 2GB jau 160lt, o tuos esamus 512MB gausi mesti lauk vistiek. Kai tuo tarpu moderniam PC su DDR3 ramais už tokia kainą 4GB nuperki. Kvailiau negu kvaila į seną grabą be jokios praktinės naudos investuoti tokius pinigus. Būtų PC bent dviejų branduolių tai bent internetą naršyti padoriai galėtum ir filmus HD pažiūrėti. Praktiškiau netgi už tuos pinigus nusipirkti USB rakto dydžio mini PC su androidu, ir tai greičiau veiks naršymui ir HD filmai be jokio lago eina.

Dalintis šiuo pranešimu

Nuoroda į pranešimą

ramus nenaujus tepirkčiau- po 20lt-1gb radau :)

o dėl naujo pc tikrai mastau , ir ieškau :) paskaičiuosiu gal pigiau gausis nusipirkt kita pc :D

Dalintis šiuo pranešimu

Nuoroda į pranešimą

Prisijunkite prie pokalbio

Jūs galite rašyti dabar, o registruotis vėliau. Jeigu turite paskyrą, prisijunkite dabar, kad rašytumėte iš savo paskyros.

Svečias
Parašykite atsakymą...

×   Įdėta kaip raiškusis tekstas.   Įdėti kaip grynąjį tekstą

Only 75 emoji are allowed.

×   Nuorodos turinys įdėtas automatiškai.   Rodyti kaip įprastą nuorodą

×   Jūsų anksčiau įrašytas turinys buvo atkurtas.   Išvalyti redaktorių

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.