Dasaco

Programavimo studijos

Rekomenduojami pranešimai

Sveiki,

Sioje svetaineje esu narys jau nemazai laiko, per ta laika pastebejau, kad nemazai cia esanciu zmoniu dirba programuotojais. Taigi ir pats noriu tapti programuotoju ir jau laikas man susimastyti kur studijuoti. Ar Amerikoj, ar Anglijoj, ar Danijoj ir t.t., daugybe visokiu pasiulymu ir labai sunku issirinkti.

Tad noreciau isgirsti patarimu is patyrusiu zmoniu, ju patirti, kur studijavo, kur dabar dirba, ar patinka ir panasiai.

I jusu visu komentarus atsizvelgsiu kai rinksiuos kur studijuoti. Is patyrusiu zmoniu, mano manymu, pasisemsiu tikrai daugiau naudingos informacijos, nei is visokiu straipsniu internete (nors juos as irgi skaitau). Busiu labai dekingas uz kiekviena komentara, man tai yra labai svarbu :thumbsup4:

Redagavo Dasaco

Dalintis šiuo pranešimu

Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

Studijuojant programavima , bent mano nuomone turi jau nueiti mokedamas ir ten tobulinti savo zinias.

Dalintis šiuo pranešimu

Nuoroda į pranešimą

Studijuojant programavima , bent mano nuomone turi jau nueiti mokedamas ir ten tobulinti savo zinias.

Tikrai ne :)

Mano asmenine patirtis/nuomone ir t.t. :

Pasibaigiau 'Business Information Systems' bakalaura. Dirbu ERP sistemu analitiku. Moku Oracle/Sql (bet zinoma php galiu perskaityt), kas yra visai kas kita nuo Java/C++. Taip pat tai yra sudetingiau, bet zymiai perspektyviau, nes viskas ant ju siais laikais pastatyta. Kad ir kaip butu - vistiek pradesi nuo pagrindu ir nors zinoti kazka pries tai yra gerai ir tau palengvins studijas - tai tikrai nera butina, ne vienas pazistamas atejo nieko nezinodamas apie programavima ir po to puikiai prasimuse.

Priklauso koki programavima studijuosi, bet rekomenduoju tikrai ne Lietuvoje, gausi 80-90% fizikos (taip pzistamas pirmus metus KTU pasibaiges ir po to istojes i mano univera Londone sake).

Tai, ka studijavau, nebuvo pagrinde programavimas. Programavimas buvo vos vienas modulis, nes mane ruose i projektu vadovus, o ne programuotojus (ir dalinai ta dabar dirbu - daug neprogramuoju, bet ieskau programos klaidu, jas pats bandau tobulinti, o sunkesnius dalykus perduodu "tikriem" programuotojam), moke apie biznio procesus, serveriu architekturas ir t.t. Pvz nesenai keiteme ofiso vieta ir galejau padeti permigruoti serverius nuo softo iki pacios gelezies pernesimo ir surinkimo :)

Tai geriau pirma sugalvok koks "programuotojas" nori buti ir atsimink, kad studijuojant kompiuterija - nebutinai turi buti programuotojas. As, siuo atveju, puikus pavyzdys :innocent:

Redagavo Tii

Dalintis šiuo pranešimu

Nuoroda į pranešimą

Pasibaigiau 'Business Information Systems' bakalaura. Dirbu ERP sistemu analitiku. Moku Oracle/Sql (bet zinoma php galiu perskaityt), kas yra visai kas kita nuo Java/C++. Taip pat tai yra sudetingiau, bet zymiai perspektyviau, nes viskas ant ju siais laikais pastatyta. Kad ir kaip butu - vistiek pradesi nuo pagrindu ir nors zinoti kazka pries tai yra gerai ir tau palengvins studijas - tai tikrai nera butina, ne vienas pazistamas atejo nieko nezinodamas apie programavima ir po to puikiai prasimuse.

Priklauso koki programavima studijuosi, bet rekomenduoju tikrai ne Lietuvoje, gausi 80-90% fizikos (taip pzistamas pirmus metus KTU pasibaiges ir po to istojes i mano univera Londone sake).

Tai, ka studijavau, nebuvo pagrinde programavimas. Programavimas buvo vos vienas modulis, nes mane ruose i projektu vadovus, o ne programuotojus (ir dalinai ta dabar dirbu - daug neprogramuoju, bet ieskau programos klaidu, jas pats bandau tobulinti, o sunkesnius dalykus perduodu "tikriem" programuotojam), moke apie biznio procesus, serveriu architekturas ir t.t. Pvz nesenai keiteme ofiso vieta ir galejau padeti permigruoti serverius nuo softo iki pacios gelezies pernesimo ir surinkimo :)

Tai geriau pirma sugalvok koks "programuotojas" nori buti ir atsimink, kad studijuojant kompiuterija - nebutinai turi buti programuotojas. As, siuo atveju, puikus pavyzdys :innocent:

Tai tegul būna programuotojas jeigu nori.

O dėl " bet zymiai perspektyviau, nes viskas ant ju siais laikais pastatyta." tai visiškas bull shit.

Čia aišku galima ginčytis. Ir tiesą sakant barniai, kuri kalba geresnė yra panašūs į barnius kuri konsolė geresnė, bet tik tiek pasakysiu, kad Java yra visur. Ir tikrai ne per dedu.

Nežinau, atrodo bakalauras, bet pašnekėjai kaip... Tiesą sakant Oracle/sql ir ta pati Java yra skirtingi dalykai. Bet kadangi buvai ruoštas ne programavimui, tai atleistina.

O autoriui, jei taip nori, pasidairyk apie Computer Science studijas Škotijoje. Ten mokslas nemokamas, o ir universitetai nėra prasti, tiesa ir stipendijų negausi.

Tiesą sakant, siūlyčiau dar gerai viską apsvarstyti. Atrodo, jog tiesiog pamatei, kad dirba programuotoju ir nusprendei, kad ir tu nori. Jei tavęs tas netraukia, tai siūlau net nesivelti.

Redagavo dudeperfect

Dalintis šiuo pranešimu

Nuoroda į pranešimą

Labai tau dekoju uz tokia naudinga informacija, Tii. Beje zinojau kad tu esi programuotojas, buvai kazkada ant sienos parases man atrodo, ar kazkur kitur.

Siuo metu zinau C#, si kalba man labai patinka ir tobulinu zinias rasydamas ivairias programas, siaip pradejau nuo pascal, taip pat zinau ir sql (ji man nepatinka ;D), todel neesu visiskai "zalias".

Noreciau paklausti, kokiems dalykams man reiketu kreipti daugiausiai demesio, ar labai ziures i lietuviu kalbos zinias kai stosiu? Zinau kad reikia matematikos, o kaip del fizikos?

Ir dar kaip del apmokejimo, tu paemei kredita kai studijavai? As girdejau kad Londone labai brangus mokslai taciau labai geros kredito paemimo salygos.

Ir dar klausymas, jeigu ne paslaptis, ar daug tau moka tavo darbe? Ar patenkintas uzdarbiu?

Tai tegul būna programuotojas jeigu nori.

O dėl " bet zymiai perspektyviau, nes viskas ant ju siais laikais pastatyta." tai visiškas bull shit.

Čia aišku galima ginčytis. Ir tiesą sakant barniai, kuri kalba geresnė yra panašūs į barnius kuri konsolė geresnė, bet tik tiek pasakysiu, kad Java yra visur. Ir tikrai ne per dedu.

O autoriui, jei taip nori, pasidairyk apie Computer Science studijas Škotijoje. Ten mokslas nemokamas, o ir universitetai nėra prasti, tiesa ir stipendijų negausi.

Dekoju uz atsakyma. Pritariu kad java yra visur, taciau visi sako kad su ja uzsiknisti galima.

Pasidairysiu situ studiju, dekoju uz patarima, tik truputi skotu akcento bijau :D

Dalintis šiuo pranešimu

Nuoroda į pranešimą

Dekoju uz atsakyma. Pritariu kad java yra visur, taciau visi sako kad su ja uzsiknisti galima.

Pasidairysiu situ studiju, dekoju uz patarima, tik truputi skotu akcento bijau :D

Su Java manau lengviau nei su tuo pačiu C#. Nėra pointerių, Java turi Garbage collectorių. Surenkantį visus "apleistus" objektus. Su C# visas šitas dalykas paliekamas programuotojui.

Jei domina, parašyk duosiu naudingos literatūros ar nuorodų į Stanfordo pamokas. Ten irgi moko Javos. Ne veltui manau.

Redagavo dudeperfect

Dalintis šiuo pranešimu

Nuoroda į pranešimą

Dasaco jeigu netingi, bandyk paklausti https://teksyndicate.com/ forume kuriame video buvo kalbama būtent studijų pasirinkimu, perspektyvomis ir etc.

Nevermind pats suradau:

ten žmonėm į klausimus atsakinėja, vienas klausimas ir bus kaip tavo. Redagavo cheburator

Dalintis šiuo pranešimu

Nuoroda į pranešimą

Nežinau, atrodo bakalauras, bet pašnekėjai kaip... Tiesą sakant Oracle/sql ir ta pati Java yra skirtingi dalykai. Bet kadangi buvai ruoštas ne programavimui, tai atleistina.

Zinoma, kad galima gincytis ;) Taip, viskas ant java sukasi, bet java yra java ir tai visai kita sritis, as kalbu apie biznio puse, gi visos duomenu bazes ant Oracle/sql sukasi pagrindu, o to reikia beveik kiekvienai imonei ir visalaik pritaikymas kitoks.

Vnz, nelendam i gilias diskusijas, nes abu yra skirtingi dalykai naudojami skirtingose vietose (iki tam tikro lygio) + ne tiek programavime as stiprus, kad ranka duociau nukirst uz savo tiesas :giveup::rolleyes:

Redagavo Tii

Dalintis šiuo pranešimu

Nuoroda į pranešimą

Na asmeniškai man kiek teko univere susidurti su programavimu, tai taip, išmokti tikrai galima viską nuo nulio. Bet reikia turėti daug noro. Labai didelis pliusas būtų jau kažką mokėti.

Dalintis šiuo pranešimu

Nuoroda į pranešimą

Sita vieta sudomino. As KTU baigiau pirma kursa, tai tikrai taip, fizika ir dar belekiek visko kur velnias zino kam reikia. Po savaites turiu fizikos egza perlaikyt, viskas nesunku isskyrus ta velnia. O cia tas perstojimas yra kokia sistema, ar mazdaug meti mokslus cia, ir jau moki pinigus uz moksla uzsieny?

Apie ismokima nuo nulio, manau labai priklauso nuo destytoju. Siaip viskas ymanoma, jeigu laiko skiri, bet pvz pas mus, KTU, tai programavimo destytojai visiski idiotai. Per paskaita, kuri skirta daryti laboratoriniams paklausiau destytojo apie viena man neaiskia vieta, jis y mane pasiziurejo ir sako "Tai Dobrovolskis sito nemoka? Minus vienas balas". Kai paknisau prota, kad iki atsiskaitymo dar dvi savaites, o jis cia tam ir yra kad paaiskintu tai ko nesupranti, tai tada tik ir paaiskino.

Arba pradzioj laboro, gaves uzduoti, nuejau pas destytoja pasiklaust del visos tvarkos ka daryt, ten tipo sakotieji sarasai, ir norejau paklaust kokiu budu geriau informacija i jy dety ir kaip ja rusiuoti, tai vietoj to kad jis man paaiskintu, pasake "Yra lapas, ant jo parasyta ka reik padaryt tai ir darai, nieko naujo pats negalvok". Kai tokie zasinai desto tai dingsta noras isvis ka nors papildomai dar ten daryt.

Dar toks vienas idomus dalykas buvo, baigus pirma semestra, daly mokiniu su geriausiais pazymiais, pakviete eiti y papildomas paskaitas apie programavima smartam, tipo duos plansetes ant kuriu daryt viska, duos projektus, bus konsultuojantis destytojas, ir gali daryt. Tai gavos taip, kad beveik niekas is tu kam siule nenorejo, o tie kas norejo ju neleido nes pazymys mazesnis buvo. Tai as nesuprantu, jeigu studentas nori papildomai mokintis kazka, ir yra salygos tam mokslui suteikti kokio velnio jie neleidzia, kas cia per univeras.

Dalintis šiuo pranešimu

Nuoroda į pranešimą

O cia tas perstojimas yra kokia sistema, ar mazdaug meti mokslus cia, ir jau moki pinigus uz moksla uzsieny?

Yra siokia tokia sistema. Yra imone viena, kuri tvarko visa sita nemokamai (konsultacijos, visko paaiskinimas ir t.t.), jei nori kontaktu - numesk pm ;)

O viskas veikia paprastai - meti mokslus cia, pasiemi paskola is UK vyriausybes, kuria turesi grazinti per 20 metu po Univero pabaigimo (~1.5-2% palukanu metiniu), jeigu uzdirbi daugiau, nei minimuma, o isvykes is Uk - niekad, praktiskai, uz minimuma daugiau ir neuzdirbsi, tai tau nurasys tiesiog tuos pinigus.

Dalintis šiuo pranešimu

Nuoroda į pranešimą

Na ne visi KTU dėstytojai programavimo moliai.. Kiek pamenu tik su Blonskiu neišeidavo normaliai susikalbėti, nes jis kažkoks trenktas.

Dalintis šiuo pranešimu

Nuoroda į pranešimą

Gerai, reiskia Lietuvoj vienareiksmiskai nestosiu :)

Labai jums visiems dekoju uz savo nuomones issakyma :thumbsup4:

Dalintis šiuo pranešimu

Nuoroda į pranešimą

Prisijunkite prie pokalbio

Jūs galite rašyti dabar, o registruotis vėliau. Jeigu turite paskyrą, prisijunkite dabar, kad rašytumėte iš savo paskyros.

Svečias
Parašykite atsakymą...

×   Įdėta kaip raiškusis tekstas.   Įdėti kaip grynąjį tekstą

Only 75 emoji are allowed.

×   Nuorodos turinys įdėtas automatiškai.   Rodyti kaip įprastą nuorodą

×   Jūsų anksčiau įrašytas turinys buvo atkurtas.   Išvalyti redaktorių

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.