Rayman

KONSOLIUS - senų konsolių apžvalgos

Rekomenduojami pranešimai

Vienas tokios kompiuterinės savininkas ir namą pasistatyt suspėjo, kol turėjo užbaigt verslą. Tik kad jau kai galėjo mėgautis gyvenimu, sveikatos nebeliko...

Dalintis šiuo pranešimu

Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

Vienas tokios kompiuterinės savininkas ir namą pasistatyt suspėjo, kol turėjo užbaigt verslą. Tik kad jau kai galėjo mėgautis gyvenimu, sveikatos nebeliko...

a kodė jam ta sveikata pagedo? gi sunku sugalvot lengvesnį darbą :D o namus pasistatė manau tikrai ne vienas :) videkų nuoma buvo pirmas toks verslas , o kompiuterinės antras. kažkaip galvoju ,kad nesu ko gero net lankęsis kompiuterinėj litais :D tik rubliais teko :D kai atari ir sinclair valdė :)  dar pamenu tokį įdomų faktą 88m Kaune , Šilainiuose buvo tokia technikos parduotuvė Tauras. ir ten jau buvo kooperatyvo komercinė parduotuvė (na atskiras skyrius toks nedidelis). tai pamenu atari kainą - 8000 rublių !!! (nenuvertėjusių!)  grubiai taip paskaitliavus pagal kainas,metus ,kursus,algas ir tt. kokia 50000 - 70000 jievrų dabar atitiktų :DDD kokia konsolė daba už tokią sumą išeitų ?! ko gero praktiškai pilna retro kolekcija :DDD  (gaila tik nepamenu ,kas per modelis buvo. ar koks xe65 ar xegs ar dar senesnis:) )

Redagavo jerry

Dalintis šiuo pranešimu

Nuoroda į pranešimą

Tai jau tikrai pilna retro kolekcija. :D Šiaip labai įdomu skaityt tokius atsiminimus. Kažkas kažkada tyrinės tokius objektus ir rašys istorines knygas. Kadangi aš jaunesnis, mano kompiuterinės klestėjimo laikai buvo kokie 1996-2003 m. Paskui viskas nyko, kol išnyko.

Dalintis šiuo pranešimu

Nuoroda į pranešimą

a kodė jam ta sveikata pagedo? gi sunku sugalvot lengvesnį darbą :D o namus pasistatė manau tikrai ne vienas :) videkų nuoma buvo pirmas toks verslas , o kompiuterinės antras. kažkaip galvoju ,kad nesu ko gero net lankęsis kompiuterinėj litais :D tik rubliais teko :D kai atari ir sinclair valdė :)  dar pamenu tokį įdomų faktą 88m Kaune , Šilainiuose buvo tokia technikos parduotuvė Tauras. ir ten jau buvo kooperatyvo komercinė parduotuvė (na atskiras skyrius toks nedidelis). tai pamenu atari kainą - 8000 rublių !!! (nenuvertėjusių!)  grubiai taip paskaitliavus pagal kainas,metus ,kursus,algas ir tt. kokia 50000 - 70000 jievrų dabar atitiktų :DDD kokia konsolė daba už tokią sumą išeitų ?! ko gero praktiškai pilna retro kolekcija :DDD  (gaila tik nepamenu ,kas per modelis buvo. ar koks xe65 ar xegs ar dar senesnis:) )

Manau su kursu perlenkei truputi, nuimk minimum po 0 nuo kiekvienos sumos. 50000 evru uzh atari :chan:

Dalintis šiuo pranešimu

Nuoroda į pranešimą

neperlenkiau. volga 8000 kainavo. o gi ne žigulis vis tik. kooperatinį butą galima už tiek nupirkt. buvę kaimynai 10 ar 12 arų sklypą su mediniu namu būtent už 8000 ir būtent 88m ar 89m vos ne miesto centre pardavė. (rimtą mūrinuką su kokia 20 arų gi buvo galima už 25k nusipirkt) alga tėvo buvo 130 (vyr. inžinierius) , motinos 90 (buhalterė) aš va pagal tokius rimtesnius pirkinius tą kainą vertinau ;)  ne alaus ar degtinės buteliais :DDD

p.s. elektronika tada būtent tokia brangi buvo. kompai ir konsolės bebejo nebuvo tiek vertinami , o va videomagnetofoną su teliku ,kad keistų į namą arba butą ,tai žinau kelis pavyzdžius :D

Redagavo jerry

Dalintis šiuo pranešimu

Nuoroda į pranešimą

Galbut kaina buvo is oro sugalvota,nes nu nesveikai kazkaip skamba.

As tai pamenu kompiuterines gyvavo kol lietuvos istatymai piratavima toleravo o kai pradejo gaudyt... Pamenu nuejau i viena po ilgesnes pertraukos,padave kataloga pasirinkt zaidimam,ziuriu gal koki 12 tik visam kataloge! Klausiu o kur geimai dingo( buvo turbut apie 200) ? Sako - gedimino... (policijoj) :D

Dalintis šiuo pranešimu

Nuoroda į pranešimą

ne iš oro ,tiesiog tokios kainos buvo ,gyvenau ,mačiau , žinau. mano pačio zx spectrum ,namų litavimo, iš gamyklos nuknistos detalės ,kainavo 3000. o atari vis tik labiau vertinami buvo ! plius originalas.  jei tais laikais negimę dar buvot ,tai geriau nesiginčykit :P geriau paklausykit senio ,žilo ,kaip obelis :D ir įsivaizduokit KAS TAIS LAIKAIS BUVO KOMPIUTERIJA ! ir džiaukitės ,kad gyvenat tokiais laikais ,kai kompai ,konsolės įprasta gyvenimo dalis ir net būtinybė :P

p.s. va todėl aš su švelnia pašaipa ir žiūriu kaip kiti nostalgiškai prisimena devyniasdešimtųjų kompiuterines ,segas , famiklonus ir tt.

o aš prisimenu aštuoniasdešimtuosius :) devyniasdešimtųjų kompiuterinės buvo nebeaktualu ,nes zx spectrum ,atari ir nes kloną tais laikais turėjau namuose :)

Redagavo jerry

Dalintis šiuo pranešimu

Nuoroda į pranešimą

ne iš oro ,tiesiog tokios kainos buvo ,gyvenau ,mačiau , žinau. mano pačio zx spectrum ,namų litavimo, iš gamyklos nuknistos detalės ,kainavo 3000. o atari vis tik labiau vertinami buvo ! plius originalas.  jei tais laikais negimę dar buvot ,tai geriau nesiginčykit :P geriau paklausykit senio ,žilo ,kaip obelis :D ir įsivaizduokit KAS TAIS LAIKAIS BUVO KOMPIUTERIJA ! ir džiaukitės ,kad gyvenat tokiais laikais ,kai kompai ,konsolės įprasta gyvenimo dalis ir net būtinybė :P

p.s. va todėl aš su švelnia pašaipa ir žiūriu kaip kiti nostalgiškai prisimena devyniasdešimtųjų kompiuterines ,segas , famiklonus ir tt.

o aš prisimenu aštuoniasdešimtuosius :) devyniasdešimtųjų kompiuterinės buvo nebeaktualu ,nes zx spectrum ,atari ir nes kloną tais laikais turėjau namuose :)

Man ir ne 18, as ir gyvenau tais laikais ir pakankamai gerai zinau visa kompiuterijos vistymosi raida. Atari lietuva is vis sonu praejo, buvo keletas draugu turejo kuriem tevai is uzhsienio parvezdavo, bet tai ir tiek. O kad kazhkas uzh tiek parduodavo ar juolab pirkdavo tai tikrai nebent vienetiniai atvejai ir tokiais skaiciais ir sumom perdaug zavetis nereiktu. Tai tikrai nebuvo joks masinis reiskinys, ir nieks butu i konsoles nekeisdavo, juolab norintiems pazaist budavo kitu alternatyvu.

Dalintis šiuo pranešimu

Nuoroda į pranešimą

bebejo vienetiniai. gi praktiškai kontrabanda ir patekdavo viskas. tokios kaip rinkos nebuvo. atsitiktinai tik tokia kaina galėjai rast. taip sakant "po blatu" gal pigiau ,nors ir tai kažin. nebent koks pažystamas forsofčikas parvežtų. ar koks giminaitis ,jei buvo pvz koks sportininkas ,diplomatas ir tt. bet ir jų , į vakarus išleidžiamų vienetai būdavo. beje būtent va taip parvežtus zx spectrum Šiaulių Nuklone ir klonavo. sluoksniais nuiminėjo mikroschemas ir darė brėžinius. ir pagamino Santaką :)

ir prašom neiškraipyt mano žodžių :P būtent sakiau ,kad videkus mainydavo , o kompų ar konsolių taip nevertino ir neteko tokio varianto girdėt(nebuvo gal fanų geimerių :DD)   bet va pinigais tokios kainos būdavo pirmose komercinėce parduotuvėse (jei atsimeni tokią sąvoką)

Dalintis šiuo pranešimu

Nuoroda į pranešimą

8000 volga kainavo?  ;)  ziago net  uztiek neikastum, o cia dar volga ponu masina uz grasius pardavinejo?

Dalintis šiuo pranešimu

Nuoroda į pranešimą

Įdomios jūsų diskusijos. jerry, jaučiu tave konsultacijai apie sovietines konsoles reiktų pasikviesti, kai kursiu apžvalgą. :D

O dabar...

Tai visgi, kaip čia yra... Telefonas čia, ar konsolė? Konsoliui jau treji!

Dalintis šiuo pranešimu

Nuoroda į pranešimą

8000 volga kainavo?  ;)  ziago net  uztiek neikastum, o cia dar volga ponu masina uz grasius pardavinejo?

na tai aš čia maždaug tom valstybinėm kainom :)  gi gaudavo vienas kitas paskyrą :DDD o šiaip tai jo ,pagal būklę 10-15k žigulys kainavo. o aštuntukas ,kai tik atsirado ,netgi visus 25k :D kaip tik dėdė už tiek pirko , gamyklos inžinierius buvo ,matomai deficitus prastumdavo "na lievo" ,tai galėjo sau leist :D bet jau čia taip vadinama juodoji rinka ,spekuliacija ir tt :DD

labiau į žaidimų temą : garsieji elektronika kompiuteriukai - nu pogodi ,futbolas ,lenktynės ,virėjas ir tt kainavo 23rubliai (ant jų ir parašyta būdavo)  bet parduodavo po 40 rublių.  o aš iš klasioko esu perpirkęs gan nutrintą nu pogodi už 30 rublių. o chokėjus praktiškai kaip naujas buvo ,tai net nebepamenu ar 35 ar tą patį 40 mokėjau :D  paradoksas - netgi padėvėtus daiktus galima buvo parduot didesne kaina ,nei parduotuvės :D

Dalintis šiuo pranešimu

Nuoroda į pranešimą

Virtuali realybė? Sakot, Oculus Rift, o gal New 3DS? Nope. Panašūs dalykai žaidimų pasaulyje jau dėjosi gerokai anksčiau. Pažiūrim.

Dalintis šiuo pranešimu

Nuoroda į pranešimą

Sukeliu tai, ko nebuvau sukėlęs. Greit vėl bus konsolių apžvalgų. Ačiū žiūrintiems.

Dalintis šiuo pranešimu

Nuoroda į pranešimą

Konsoliaus laidoms jau ketveri! Sukurtos jau 29 serijos ir daug kito pobūdžio video. Ačiū, kad esat kartu!
Konkursas vyks iki vasario 17 d. Su laimėtoju susisieksiu asmeniškai. Taip pat jis bus paskelbtas jubiliejinėje 30-oje Konsoliaus laidoje.

Redagavo Rayman

Dalintis šiuo pranešimu

Nuoroda į pranešimą

Prisijunkite prie pokalbio

Jūs galite rašyti dabar, o registruotis vėliau. Jeigu turite paskyrą, prisijunkite dabar, kad rašytumėte iš savo paskyros.

Svečias
Parašykite atsakymą...

×   Įdėta kaip raiškusis tekstas.   Įdėti kaip grynąjį tekstą

Only 75 emoji are allowed.

×   Nuorodos turinys įdėtas automatiškai.   Rodyti kaip įprastą nuorodą

×   Jūsų anksčiau įrašytas turinys buvo atkurtas.   Išvalyti redaktorių

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.