Gizas

Internetinė video žaidimų parduotuvė

41 narys prabalsavo

1. 1. Ar sutiktumėte mokėti už kiek brangesnį lietuvišką produktą vietoj kiek pigesnio iš užsienio?

• Taip, sutikčiau net gi "pre-ordinti"
      5
    • Taip, bet pirkčiau tik jau parduotuvėje esamą žaidimą.
      10
    • Ne, nes visuomet ieškau kuo pigesnio varianto
      21
    • Nesvarbu, nes žaidžiu piratinius žaidimus
      5

Rekomenduojami pranešimai

Sveiki Lietuvos playmanai,

Mintis įkurti legalią lietuvišką video žaidimų e-parduotuvę kilo dar pavasarį. Vis svarsčiau, kodėl Lietuvoje žaidimai kainuoja kone 100 litų brangiau nei atsisiųsti iš UK ar kitur. Ir ar negali tokios kainos būtį Lietuvoje. Jau puse metų mąstau, svarstau, renku informaciją ir po truputį judu šia linkme.

Po truputį ima aiškėti keletas klausimų. Pavyko susisiekti su keletu užsirekomendavusių žaidimų tiekėjų UK, sužinojau jų pasiūlymus. Apsvarsčius kainų, transportavimo, Lietuvos mokesčių sistemą, taip pat e-parduotuvės išlaikymą ir vokus bei kitas smulkmenas reikalingas ne tik funkcionuoti, bet ir būti patikima bei gerą įspūdį paliekančia parduotuve, peršasi išvada, kad ir prie geriausių norų, konkuruoti su shopto.net ar game.co.uk nėra labai realu. (Išaiškėjo, kad žaidimų e-parduotuvės nuo vieno parduoto žaidimo uždirba labai jau menką uždarbį, o uždarbį pasiekia dideliu kiekiu, ką, pasiekti naujai lietuviškai parduotuvei yra svajonė.). Ėmiau suprasti, kodėl visi Topo centrai laiko tokias dideles kainas.

Kadangi apyvarta didelė, o pelnas menkas, tai reikalauja nemažai investicijų, todėl ir dvejoju, tačiau niekaip nemetu šios idėjos, todėl sugalvojau kreiptis į Playmanijos bendruomenę. Pagrindinis klausimas būtų toks. Tie, kurie perkate originalius žaidimus, ar būtumėte pasirengę pirktis iš visiškai legalios, naujausius žaidimus siūlančios lietuviškos parduotuvės (Atlikus nemažai skaičiavimų ir atsižvelgiant į pirkėjus ir kitas rinkas, manoma vieno žaidimo kaina būtų iki 190lt., o siunčiama pirmenybiniu registruotu paštu, kurio kaina 5lt., taigi lyginant kainas shopto.net ir x parduotuvės lietuvoje, kaina su siuntimu skirtūsų apie 23 litus), ar vis dėlto, jums nusispjaut ant lietuvių pastangų, ir jūs vistiek rinktumėtės pirkti iš UK puslapių?.

Dar vienas aktualus klausimas butų apie pre-ordinimą. Kaip jau minėjau anksčiau, šis reikalas reikalauja nemažai investicijų, norėjau pasiteirauti, ar sutiktumėte pre-ordinti žaidimą iš Lietuviškos parduotuvės, ar, vis dėlto, rizikos faktorius jums atrodo yra pernelyg didelis, kad galėtumėte tai daryti :)

Kviečiu visus aktyviai diskutuoti ir pasisakyti, nes nuo jūsų minčių gali nusispręsti el-parduotuvės lemtis. :)

Dalintis šiuo pranešimu

Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

Vistiek pirkčiau iš UK parduotuvių, nes ir pigiau gautūsi ir plius dar nuo kiekvieno žaidimo kaupiasi taškai, kuriuos gali paskui išleisti perkant kitą žaidimą ir dar dažnai būna visokiausių akcijų tose parduotuvėse, taip, kad galima nusipirkti žymiai pigiau. Čia tik mano asmeninė nuomone :thumbsup4:

Dalintis šiuo pranešimu

Nuoroda į pranešimą

Aš perku originalius žaidimus apie 1,5 metų.Niekad nepirkau iš užsienio ar lietuviškų parduotuvių(tik vieną kartą pirkau topo centre žaidimą), nes visą laiką pirkau naudotus(taip pigiau gaudavosi).Bet dabar apskritai galvoju apie konsoles atrišimą ir neoriginalius žaidimus, kurie kainuoja maždaug po 10Lt :)

Dalintis šiuo pranešimu

Nuoroda į pranešimą

Pritarsiu DozY, jeigu skirtumas 20+ litų nešvaistyčiau pinigų, net jei ir norėčiau paremt tokią parduotuvę. Jeigu kaina butų tokia pati arba keliais litais didesnė tai kodėl gi ne, tuo labiau, kad siuntimas būtų žymiai greitesnis nei siunčiantis iš užsienio. Taip kad tau tokioj mažoj rinkoj kaip Lietuvos manau neapsimoka tokio biznio daryt. Kolkas visdar piratų šalis esam, o iš Playmanų nesitikėk pirkėjų būrio. Ne tokia jau didelė ta Playmanijos bendruomenė kaip gali pasirodyt, o iš jų perkančių žaidimus tik nedidelis procentas tikriausiai. Norint prasimušt reikėtų apimt bent jau Baltijos šalis, Lenkiją.

Mane asmeniškai žymiai labiau domintų žaidimų nuomos variantas. Labai gaila, kad pas mus niekas neteikia tokios paslaugos. Aš jau geriau susimokėčiau 50-70lt per mėnesį ir žaisčiau kiek noriu ir ką noriu nei sau sukčiau galvą bandant su nuostoliu prastumt pereitus žaidimus skelbimuose.

Dalintis šiuo pranešimu

Nuoroda į pranešimą

Kažkada ir man kilo tokia mintis. Bet supratau kad beprasmiška Lietuvoje. Pats pardavinėju žaidimus naudotus bei naujus ir susidomėjimas lietuvoje yra labai mažas jais. Ka kalbėti apie naujus žaidimus kurių kaina kur kas didesnė. Visi linkę piratauti, ant pirštu turbūt suskaičiuočiau playmanijoje žaidžiančius originalius xbox žaidimus. Aš 3 metus perku originalius žaidimus iš ebay, shopto, zavvi, game.co.uk ir daug sutaupau. Lietuviai tokie yra, nori žaidimo už 10 lt kai pats perki už 130 katik išleista. Kaip pavyzdį pasakysiu, turiu max payne 3 (xbox360) mokėjau 69 lt zavvi, supakuotas naujas, pardavinėju pora litu užsidėjęs (nesakysiu kiek nes čia reklama gausis) . Paskambina ir su pasityčiojimu siulo savo trisdešimt litų :)) ir sako jai už tiek atiduosi paimu dabar :D ka kalbėt apie naudotus žaidimus kurie jiems visi atrodo 10 lt teverti :))

Dalintis šiuo pranešimu

Nuoroda į pranešimą

Priklauso nuo keletos faktoriu.

1.Koks butu kainu skirtumas ? jei 25~ litai tai ne problema man .

2.Kaip greitai atkeliautu preke iki manes ? Esu nekantrus situo atzvilgiu , uzsisakes kazkoki geima ne tiek noriu ji pazaist kaip tiesiog gaut , kad kuo greiciau atkeliautu iki manes. O tas laukimas perkant is uzsienio tikrai erzina

3.Pats gyvenu Kaune ir bazeje yra orginaliu geimu shopas , gali uzsisakyt ka tik nori , gauna per savaite (jei tuo metu neturi) , taciau kainos lyginant su uzsienio saitais ar net kai kuriais pardavejais lietuvoje skirias , tarkim nuo game.co.uk webo ju kainos skiriasi apie 50~ litu + nezinau ar cia su jais labai sunku susikalbet ar jie taip vilioja atvaziuot iki ju , bet esu pirkes is ju viena geima ir tikrai buvo idomi situacija , skambinau telefonu kelis kart klausdamas zaidimo kainos , man atsako 90 litu kas buvo apsurdiskai mazai lyginant net su uzsienio parduotuvem , negalejau patiket , kelis kartus tikslinaus ar cia tikrai naujas , uzpakuotas , su online passais , i viska buvo atsakyta taip, atvaziavus pirkt pasirodo , kad naudotas 90 litu , naujas 150 , tuo metu buvau mates ne viena zmogu lietuvoje ta pati zaidima nauja pardavinejanti uz 120 , tai pavyko nusideret , bet is principo daugiau nebeperku is ten ir tikiuos neteks , nes cia yra arba visiskas bukumas arba nepagarba klientui. Biski nukrypau nuo temos , bet ka norejau pasakyt minedamas butent si shopa Kaune , kad didziuosiuose miestuose gyvenantis zmones kurie neperka is uzsienio turbut tures greitesni buda nusipirkt zaidima pavaziavus per miesta , negu uzsisakinet is taves , beabejo sumokes 20~ litu daugiau bet vel gi cia kiekvieno asmeninis reikalas , tie kurie taupo perka is uzsienio shopu, tie kurie netaupo perka ten kur greiciau gauna preke .

Tai jei turi atsakyma i mano pirmus 2 "klausimus" as tau galiu duot atsakyma ar pirkciau is taves.

Redagavo Qwarm

Dalintis šiuo pranešimu

Nuoroda į pranešimą

Kažkada ir man kilo tokia mintis. Bet supratau kad beprasmiška Lietuvoje. Pats pardavinėju žaidimus naudotus bei naujus ir susidomėjimas lietuvoje yra labai mažas jais. Ka kalbėti apie naujus žaidimus kurių kaina kur kas didesnė. Visi linkę piratauti, ant pirštu turbūt suskaičiuočiau playmanijoje žaidžiančius originalius xbox žaidimus. Aš 3 metus perku originalius žaidimus iš ebay, shopto, zavvi, game.co.uk ir daug sutaupau. Lietuviai tokie yra, nori žaidimo už 10 lt kai pats perki už 130 katik išleista. Kaip pavyzdį pasakysiu, turiu max payne 3 (xbox360) mokėjau 69 lt zavvi, supakuotas naujas, pardavinėju pora litu užsidėjęs (nesakysiu kiek nes čia reklama gausis) . Paskambina ir su pasityčiojimu siulo savo trisdešimt litų :)) ir sako jai už tiek atiduosi paimu dabar :D ka kalbėt apie naudotus žaidimus kurie jiems visi atrodo 10 lt teverti :))

Ne į temą

Pagrinde originalius žaidimus perka PS3 naudotojai (Lietuvoje)
Redagavo DozY

Dalintis šiuo pranešimu

Nuoroda į pranešimą

Ne į temą

Pagrinde originalius žaidimus perka PS3 naudotojai (Lietuvoje)

Butent , pats atzaides zaidimus bandau parduot juos ir ilgai tikrai netrunka , savaite / dvi , kainas ganetinai zemas darau , bet dazniausiai ir pardavineju 2 metu senumo SPORTO zaidimus tai isvis man nuostaba kelia , kad kazkas perka .

Xboxininkai labiau linke pirataut :)

Dalintis šiuo pranešimu

Nuoroda į pranešimą

Aš perku originalius žaidimus apie 1,5 metų.Niekad nepirkau iš užsienio ar lietuviškų parduotuvių(tik vieną kartą pirkau topo centre žaidimą), nes visą laiką pirkau naudotus(taip pigiau gaudavosi).Bet dabar apskritai galvoju apie konsoles atrišimą ir neoriginalius žaidimus, kurie kainuoja maždaug po 10Lt :)

Ne į temą

kilobaitas.lt 10 verbatim disku 34lt.

Dalintis šiuo pranešimu

Nuoroda į pranešimą

Priklauso nuo keletos faktoriu.

1.Koks butu kainu skirtumas ? jei 25~ litai tai ne problema man .

2.Kaip greitai atkeliautu preke iki manes ? Esu nekantrus situo atzvilgiu , uzsisakes kazkoki geima ne tiek noriu ji pazaist kaip tiesiog gaut , kad kuo greiciau atkeliautu iki manes. O tas laukimas perkant is uzsienio tikrai erzina

3.Pats gyvenu Kaune ir bazeje yra orginaliu geimu shopas , gali uzsisakyt ka tik nori , gauna per savaite (jei tuo metu neturi) , taciau kainos lyginant su uzsienio saitais ar net kai kuriais pardavejais lietuvoje skirias , tarkim nuo game.co.uk webo ju kainos skiriasi apie 50~ litu + nezinau ar cia su jais labai sunku susikalbet ar jie taip vilioja atvaziuot iki ju , bet esu pirkes is ju viena geima ir tikrai buvo idomi situacija , skambinau telefonu kelis kart klausdamas zaidimo kainos , man atsako 90 litu kas buvo apsurdiskai mazai lyginant net su uzsienio parduotuvem , negalejau patiket , kelis kartus tikslinaus ar cia tikrai naujas , uzpakuotas , su online passais , i viska buvo atsakyta taip, atvaziavus pirkt pasirodo , kad naudotas 90 litu , naujas 150 , tuo metu buvau mates ne viena zmogu lietuvoje ta pati zaidima nauja pardavinejanti uz 120 , tai pavyko nusideret , bet is principo daugiau nebeperku is ten ir tikiuos neteks , nes cia yra arba visiskas bukumas arba nepagarba klientui. Biski nukrypau nuo temos , bet ka norejau pasakyt minedamas butent si shopa Kaune , kad didziuosiuose miestuose gyvenantis zmones kurie neperka is uzsienio turbut tures greitesni buda nusipirkt zaidima pavaziavus per miesta , negu uzsisakinet is taves , beabejo sumokes 20~ litu daugiau bet vel gi cia kiekvieno asmeninis reikalas , tie kurie taupo perka is uzsienio shopu, tie kurie netaupo perka ten kur greiciau gauna preke .

Tai jei turi atsakyma i mano pirmus 2 "klausimus" as tau galiu duot atsakyma ar pirkciau is taves.

'

Kaip jau minėjau pavyzdyje su Far Cry 3, kainos skirtumas iki 25lt. Mano tikslas isvis buvo/yra pasiulyt konkurencija anglu shop'am, bet deja, del mokesciu to neimanoma pasiekt (nebent dar is kitur ieskot tiekeju). Na, bet tikslas parduot, tai dedamos pastangos kainas daryt kuo artimesnes angliskom, tai daugiau tu 25lt neturetu perlipt. Be to, planuose ir kainu regresija, kad nebutu kaip daugumoj Lietuvos parduotuviu, kai FIFA 12 kainuoja 150lt.

Apie siuntima, tai rasiau, kad siunciama pirmenybiniu registruotu pastu. Is praktikos zinau, kad tokiu budu issiuntus daikta is ukmerges 6dieni, tai Vilniuje gauna siuntini 1dieni (nes sekmadieni ne darbo diena). Tai galima daryt prielaida, kad darbo dienom ateitu per 1-2 darbo dienas.

Dalintis šiuo pranešimu

Nuoroda į pranešimą

'

Kaip jau minėjau pavyzdyje su Far Cry 3, kainos skirtumas iki 25lt. Mano tikslas isvis buvo/yra pasiulyt konkurencija anglu shop'am, bet deja, del mokesciu to neimanoma pasiekt (nebent dar is kitur ieskot tiekeju). Na, bet tikslas parduot, tai dedamos pastangos kainas daryt kuo artimesnes angliskom, tai daugiau tu 25lt neturetu perlipt. Be to, planuose ir kainu regresija, kad nebutu kaip daugumoj Lietuvos parduotuviu, kai FIFA 12 kainuoja 150lt.

Apie siuntima, tai rasiau, kad siunciama pirmenybiniu registruotu pastu. Is praktikos zinau, kad tokiu budu issiuntus daikta is ukmerges 6dieni, tai Vilniuje gauna siuntini 1dieni (nes sekmadieni ne darbo diena). Tai galima daryt prielaida, kad darbo dienom ateitu per 1-2 darbo dienas.

Nu daleiskim jei naujesnis zaidimas kainuotu anglu shope 150~ pas tave 175 tai nematau problemos 25 lituose jeigu tu ta zaidima turetum ISKART. Klausimas ar tu ji turesi ? Nekalbu apie popsinius geimus kaip battlefieldas gta ir t.t , bet daleiskim as tau paskambinu ir noriu kokio wrestlingo ar nfl (amerikietisko futbolo) as abejoju ar tu ji turetum , tai velgi , tektu tau uzsakinet uz uzsienio , man tektu laukt ir dar permoket . ( cia tik siaip pastebejimas su ne populeresniais geimais)

Bet is kitos puses jeigu as gaunu zaidima per kelias dienas ir permoku tau 25~ litais , tai 2 pirkejus turetum iskart :))

Dalintis šiuo pranešimu

Nuoroda į pranešimą

vargu ar tik isleistu zaidimu butu vietoje, nes ju kainos nuo isleidimo dienos gana greitai krenta, ir greit nepardaves ne tik kad 25lt neuzdirbtum bet dar tiek ir i minusa soktum,jei ne daugiau. o pagal uzsakyma su kainom iki 190lt yra bent penkios elektronines parduotuves lietuvoj, taigi ir konkurentu turetum uztektinai.

Dalintis šiuo pranešimu

Nuoroda į pranešimą

Pirkciau, 25lt sumoketi, kad nereiktu laukti dvi savaites ar ilgiau tikrai verta. Bet klausimas, ar butu akcijos kaip, kad angluose? Pilna kaina moku labai retai, tik jeigu to zaidimo ilgai laukiau ir nekantrauju isbandyt. O siaip visada palaukiu kol atpigs bent 25 procentais.

Ir nelabai supratau, tu pats pirksi is game.co.uk ir porto perparduosi, ar tu pirksi is ten pat is kur perka game.co.uk?

Siulyciau pardavinet PS3, PSVita, 3DS ir WiiU zaidimus. Sios konsoles yra neatristos(arba bent nepilnai atristos). O siaip nintendo produktu maziau piratauja, nes daznai tevai vaikam nuperka kokia konsole ir net nepagalvoja kad cia galima dar kazka atristi ir zaisti nemokamai. Pats perpardavinejau 3DS zaidimus, tai daugiausia pirkeju ir buvo tevai, o zaidimai buvo vaikiski kuriu joks padorus geimeris tikrai nepirktu, tad nepamirsk sios nisos.

//

O del preordinimo tai tuolabiau, kad pirkciau :D Jeigu preordery turi omeny, kad zaidimas dar neisleistas, o jis man bus issiustas ISLEIDIMO diena, preordinau Layton'a, tai preordinimas prarado prasme, nes vistiek reikejo belekiek dar laukt. Jeigu preordinimas tai uzsakymas prekes kuri yra out of stock, tai ne, praranda prasme permokejimas uz greitesny siuntima.

Redagavo nestas

Dalintis šiuo pranešimu

Nuoroda į pranešimą

Prisijunkite prie pokalbio

Jūs galite rašyti dabar, o registruotis vėliau. Jeigu turite paskyrą, prisijunkite dabar, kad rašytumėte iš savo paskyros.

Svečias
Parašykite atsakymą...

×   Įdėta kaip raiškusis tekstas.   Įdėti kaip grynąjį tekstą

Only 75 emoji are allowed.

×   Nuorodos turinys įdėtas automatiškai.   Rodyti kaip įprastą nuorodą

×   Jūsų anksčiau įrašytas turinys buvo atkurtas.   Išvalyti redaktorių

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.