scalman

PC geležies naujienos / Renkamės PC / Laptopus

Rekomenduojami pranešimai

tau reik zinot tiksliai kokia suma skirt nori . tada bus mazdaug aisku kokias dalis galima tay rinkt. turi zinot ko nori , kas varbu o kas nelabai  kad rinkt. geriausia rinktis iskart tai ko veliau jau nepakeisi, o tai ka veliau isigysi bet kada tai ir palikt velesniam laikui galima.

Jeigu ne paslaptis kas pas tave dezeje? Sitas klausimas man primena scena is filmo greiti ir isiute, kai atidaro kapota, kad paziureti kas viduje. :)

Kaip @Tukkas ir raso, kad galbut man reikia Mid ir kad patemptu du metus i prieki bent. As nezinau kokia kaina. Cia man primena nora pasidaryti valgyti butent ta patiekala kai nezinai kokie produktai reikalingi. Noriu isnaudoti deze zaidimam su siu dienu reikalavimais. Kiek ziuriu reikia minimum 3.50GHz. Video su 2GB. Ram kas be ko su minimum 8 ir i prieki..

Kai 2011 pirkau deze, rinktines detales, mokejau virs 3k. Tada buvo noras irgi dezes i prieki. Tai ir dabar kaina gali buti kaip minejau virs 1K jau euru. Jeigu reikia papildomai moketi, kad kazka geriau isgauti, irgi galima. Tada zinai kiek ir ant ko taupyti.

Kol kas renkuosi pagal savo ir Narkatos siulomas detales. Jeigu toks variantas:

Intel core I7 - 6700K

Cooler master hyper 212 evo

MSI z170A gaming pro

MSI gtx 970

DDR4 kingston hyperx fury 8GB

Kaip sitas variantas? Minusai, pliusai? Bent turiu kazkokia tai apytiksle suma. Gal eitu pakeisti i Cheburatoriaus (kaip terminatorius) minima AMD?

Redagavo Magnitas

Dalintis šiuo pranešimu

Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

Cpu aišku geresni išsirinkai negu aš tau siūliau i5 6600k bet tikrai gerai kad cpu nori geresnio aš už esu, ir kitos detalės tikrai geros yra, aišku gausis tau virš 1k€ bet tikrai gerai, paskui su laiku galėsi ir ssd įsidėti ir gausis tau beveik mid / high pc

@Magnitas

Dalintis šiuo pranešimu

Nuoroda į pranešimą

@scalman bet be hbao+ būna dar ir kitų efektų kurie dar pagražina o tam reik gerų resursų nes hbao+ nėra toks jau kuris ima daug resursų ir labai pagražina, o dėl 720p peršokti į 1080p tai pagražina bet ne ant tiek kiek 1080p į 1440p

na bet apsvietimas duoda nzn daugiausia bendram vaizdui. nzn kiek losiau AC unity pvz. 720p bet su auksciausiom teksturom, HBAO+ , seseliais low , ir pasaulio detalumu didziausiu ar anytru nuo didziausio . esme kad nera prasmes mazint nes sumazinus su tokiais specais negauni beveik jokio fps padidejimo. o fps uztenka tam kad lost. nesakau kad ju gaunu ten marias, na bet taip ant ribos kai dar gali lost, kai netrukdo. :)

witcher 3 irgi viskas high tik be super plauku. nors meginau ir tuos plaukus uzsidet low galiu ir tuos. bendras vaizdas judesi ar sustojus kazkur ir pasigrozet tai pasaka. aisku padaryt screena koki ir ten matytum kaip viskas nelabai grazu. bet realiai AC unity tai galima sakyt viskas buvo beveik maxinta be seseliu ir kad reza maza , tai tik toks skirtumas. 

Jeigu ne paslaptis kas pas tave dezeje? Sitas klausimas man primena scena is filmo greiti ir isiute, kai atidaro kapota, kad paziureti kas viduje. :)

Kaip @Tukkas ir raso, kad galbut man reikia Mid ir kad patemptu du metus i prieki bent. As nezinau kokia kaina. Cia man primena nora pasidaryti valgyti butent ta patiekala kai nezinai kokie produktai reikalingi. Noriu isnaudoti deze zaidimam su siu dienu reikalavimais. Kiek ziuriu reikia minimum 3.50GHz. Video su 2GB. Ram kas be ko su minimum 8 ir i prieki..

Kai 2011 pirkau deze, rinktines detales, mokejau virs 3k. Tada buvo noras irgi dezes i prieki. Tai ir dabar kaina gali buti kaip minejau virs 1K jau euru. Jeigu reikia papildomai moketi, kad kazka geriau isgauti, irgi galima. Tada zinai kiek ir ant ko taupyti.

Intel core I7 - 6700K

MSI z170A gaming pro

MSI gtx 970

Kaip sitas variantas? Minusai, pliusai? Bent turiu kazkokia tai apytiksle suma. Gal eitu pakeisti i Cheburatoriaus (kaip terminatorius) minima AMD?

nera dezes isvis tai joje nieko nera. 

Dalintis šiuo pranešimu

Nuoroda į pranešimą

@Magnitas, primeni mane, kai bandžiau išsirinkti savo pirmą PC. :D Turiu porą patarimų, kaip lengviau pradėti gaudytis "dalių pasaulyje".

#1 būdas:

YouTube pilna "PC gaming build under xxx $" video, tad pasižiūrėk juos - suprasi už kokią kainą išeina kokios dalys. Taip pat patariu panagrinėti "Digital Foundry" YT kanalą - ten rasi įvairiausių dalių ir setup'ų benchmark'ų, o pagal tai galėsi atsirinkti, kokios dalys tau tiktų.

#2 būdas:

Aukso viduriukas, mano nuomone, yra I5 6500/ 4670 su GTX 960/ R9 380. Kaina ~750 €. Tokiu build galėtum žaisti 1080p @ 60 FPS Medium - High nustatymais. Pasidomėk, koks šio build performance konkrečiuose žaidimuose ir žinosi, ar tau to pakaktų, ar reikia geresnių dalių.

Jei nori, kad padėtume išsirinkti, turi pasakyti konkretų biudžetą ir kokio performance nori. Man pilnai pakanka 1080p @ 60 FPS, tad aš maždaug ir imčiau mano minėtą "aukso viduriuką".

Dalintis šiuo pranešimu

Nuoroda į pranešimą

nera dezes isvis tai joje nieko nera.

Ta prasme nera dezes? As apie tavo deze klausiu. :) Kokias tu detales naudoji?

@Magnitas, primeni mane, kai bandžiau išsirinkti savo pirmą PC. :D Turiu porą patarimų, kaip lengviau pradėti gaudytis "dalių pasaulyje".

#1 būdas:

YouTube pilna "PC gaming build under xxx $" video, tad pasižiūrėk juos - suprasi už kokią kainą išeina kokios dalys. Taip pat patariu panagrinėti "Digital Foundry" YT kanalą - ten rasi įvairiausių dalių ir setup'ų benchmark'ų, o pagal tai galėsi atsirinkti, kokios dalys tau tiktų.

#2 būdas:

Aukso viduriukas, mano nuomone, yra I5 6500/ 4670 su GTX 960/ R9 380. Kaina ~750 €. Tokiu build galėtum žaisti 1080p @ 60 FPS Medium - High nustatymais. Pasidomėk, koks šio build performance konkrečiuose žaidimuose ir žinosi, ar tau to pakaktų, ar reikia geresnių dalių.

Jei nori, kad padėtume išsirinkti, turi pasakyti konkretų biudžetą ir kokio performance nori. Man pilnai pakanka 1080p @ 60 FPS, tad aš maždaug ir imčiau mano minėtą "aukso viduriuką".

Pabandysiu pasidometi del saves. Nes as nesu labai zinovas. Man veikia ir gerai. Tai galima ir pagalvoti, kad mano rasliava kaip girto. :) O siaip jau ne karta minejau, kad suma gali buti 1k euro ar virs. Jeigu tas virs atnestu kazkokiu geresniu rezultatu. Na, bet kaip jau rasiau, man visai neblogai pasirode detaliu sarasa, kuri paskutini parasiau ir Narkatai patiko. Tik sakau gal galima kazka geriau isideti? Na, ten koki truputi naujiesni modeli vietoj mano parasyto. 20 ar 30 euru damokeciau jeigu ir vel gi tai atnestu kazkokia nauda. Jeigu ne tai reiks dometis tada jomis.

Beje, o kokia deze rinktis? Pas mane dabartineje is sono ventiliatorius su melyna sviesele. Is priekio USB lizdai "islendantis". Dae del sito komentara parasykite. :) Beje, pagalvojau, kad kokio DVD rom nereikia. I metus gal karta naudoju tai nebutina. SSD irgi kol kas nereikia. Cia ateityje galima.

Dar vienas dalykas, apie fena.. ptu.. t.y. Cooleri.

Cooler master hyper 212 evo £26.99

Corsair H60 54.0 CFM Liquid CPU Cooler £59.95

Narkatos, bent jau pagal kaina, yra geresnis variantas? Galima ideti sita vietoj pirmo varianto?

Redagavo Magnitas

Dalintis šiuo pranešimu

Nuoroda į pranešimą

@Magnitas, Scalman turi tik laptopą, dėl to ir sako, jog neturi dėžės.

Tas "galiu pridėti 20 - 30 €" irgi sunkus aspektas... Visada tiek pridėjęs gausi geresnę dalį ir taip iki begalybės. Reikia konkretesnio biudžeto arba norimo performance.

Skytech turi gan gerų surinktų PC, tad nelabai susigaudančiam toks variantas visai geras. Išsirenki pagal kainą ir ramu. Na, pirma čia dar pasiteiravęs mūsų. :D

Jei nežadi greitinti procesoriaus, ką abejoju ar tau verta daryti, tai pilnai užtenka ir Stock'inio aušintuvo, kuris būna su CPU.

Korpusą rinkis geresnės firmos (Corsair, Fractal Design ir pan.) ir kuris tau gražesnis. Žinoma, reikia atsižvelgti ir į matmenis ir pan., kad viskas tilptų.

Tavo numestos dalys - CPU pakanka I5, geresnes GPU dabar eina iš AMD. Vėlgi, pasižiūrėk Digital Foundry. Jei korpusas be lango ir nedarysi išvaizda gražaus build, pagr. plokštės pakanka paprastesnės.

Naujokams susidėti PC gan sudėtingas užsiėmimas. Arba skirk tam laiko ir pažiūrėk įvairius tutorial'us, benchmarkus, arba pirk jau surinktą.

Redagavo Tukkas

Dalintis šiuo pranešimu

Nuoroda į pranešimą

Intel core I7 - 6700K

MSI z170A gaming pro

MSI gtx 970

Klausimas, kam tau toks galingas CPU ir tokia silpna GPU. Didelis disbalansas, nebent tu kaip ir aš GPU nusipirkai tik laikinai ir žadi keisti į High-End. Žaidimams pilnai pakaks i5-6600K. Aušintuvas, keiti 212 Evo į Skythe Ninja 4, tai geriausia kainos/efektyvumo santykį turintis aušintuvas ir jis vienas tyliausių. Jis nėra geriausias toli gražu, bet tokio lygio net lievesni aušintuvai kainuoja dvigubai brangiau. Ir nerekomenduoju dėti vandens aušinimo, nes jie kad ir efektyvesni bet brangesni ir triukšmingesni sprendimai nes pompos AIO aušintuvų būna š****, lėvi barškalai :)

P.S. nepatariu naudoti nei stockinio CPU aušintuvo, nei pirkti reference GPU, nes tokiu atveju turėsi namie reaktyvinio variklio gausmą klausyti.

Redagavo cheburator

Dalintis šiuo pranešimu

Nuoroda į pranešimą

siai dienai yra geru ir surinktu deziu. bet vistiek geriausia rinktis paciam. bet ten del kiekvienos detales kazka gilintis per daug tai kaip ir nereikia to. vistik ne hi-end renkiesi .galima laisvai detis ir pigesniu daliu. nes jei nelauki nauju gpu tai nera tiek svarbu. 

Dalintis šiuo pranešimu

Nuoroda į pranešimą

Nutariau del detaliu. Sarasas stai toks:

-Core i7 5960X
-ASUS X99 Deluxe
-ASUS Strix GTX 980Ti
-16GB Corsair Vengeance 2666MHz
-Corsair 780T Case
-Corsair HX1000i 1000 Watt PSU
-1TB Samsung 850 Pro SSD

Cia aisku juokais as. Gal apsieisiu. :)

Vieno dalyko dar noriu paklausti. Tarp streameriu randu viena bendra detale, t.y. Intel i7 4790K. Mano ziurima detale tuo tarpu - Intel i7-6700K. Senesne detale buvo isleista 2014, nauja 2015. Bet kaina ju beveik tokia pat. Klausimas, sena gali buti geresne uz nauja?

Dalintis šiuo pranešimu

Nuoroda į pranešimą

Core i7 5960X 875£ kainuoja vientik 

o šiaip geriau manau 6700k aš rinkčiausi 

Dalintis šiuo pranešimu

Nuoroda į pranešimą

Core i7 5960X 875£ kainuoja vientik 

o šiaip geriau manau 6700k aš rinkčiausi

Narkata, parasiau, kad juokauju. :) Butent del tavo minetos kainos ir noras atsoka labai greitai. Siaip kaina tikrai ispudinga. O siaip supratau. Tik idomu buvo kodel kaina panasi. Na, bet as irgi uz naujiesni varianta. :) Zodziu dar reikia pasidometi keliais dalykais ir bus matyt.

Klausimas, kam tau toks galingas CPU ir tokia silpna GPU. Didelis disbalansas, nebent tu kaip ir aš GPU nusipirkai tik laikinai ir žadi keisti į High-End. Žaidimams pilnai pakaks i5-6600K. Aušintuvas, keiti 212 Evo į Skythe Ninja 4, tai geriausia kainos/efektyvumo santykį turintis aušintuvas ir jis vienas tyliausių. Jis nėra geriausias toli gražu, bet tokio lygio net lievesni aušintuvai kainuoja dvigubai brangiau. Ir nerekomenduoju dėti vandens aušinimo, nes jie kad ir efektyvesni bet brangesni ir triukšmingesni sprendimai nes pompos AIO aušintuvų būna š****, lėvi barškalai :)

P.S. nepatariu naudoti nei stockinio CPU aušintuvo, nei pirkti reference GPU, nes tokiu atveju turėsi namie reaktyvinio variklio gausmą klausyti.

Labai jau pas kolega daug terminu man neaiskiu. :D beje, kodel pagal tave GPU yra silpnas? Man atrodo jis kaip tik galingas su 4 gigais atminties. Reiks dar issiaiskinti kaip vadinasi visi vedinimo pavadinimai. Kad mineto su vandeniu nenusipirkciau. :)

Redagavo Magnitas

Dalintis šiuo pranešimu

Nuoroda į pranešimą

skylake tiek i5 tiek i7 labai geri. dar klausimas ar verta uz i7 moket jei kalba eina apie zaidimus kai i5 6500 taip gerai sukasi. o kaina i7 + 150 euru nuo i5.

i5-6500-i5-6400-58.jpg

aisku zaidimas nelygu zaidimui kas be ko , yra kur i7 visus 10 fps islosia nuo i5.ziurint kokia gpu desi ir tada kiek ja apkrausi ir kiek ant cpu apkrova. 

bet geresne gpu duos daugiau fps nei tik geresnis cpu su paprastesne gpu.

Dalintis šiuo pranešimu

Nuoroda į pranešimą

Labai jau pas kolega daug terminu man neaiskiu. :D beje, kodel pagal tave GPU yra silpnas? Man atrodo jis kaip tik galingas su 4 gigais atminties. Reiks dar issiaiskinti kaip vadinasi visi vedinimo pavadinimai. Kad mineto su vandeniu nenusipirkciau. :)

Kaip ir minėjo Scalman, geriau silpnesnis CPU, bet galingesnė GPU. Tavo atveju i5 procesoriaus pakaks per akis. O GPU galia matuojama ne RAM kiekiu ir kaip pvz 2GB nuo 4GB retai kuom skirias, imant kaip pvz GTX960 tai kaikuriuose žaidimuose 2GB versija būna spartesnė nei 4GB versija. Tavo vietoj taupyčiau pinigus nuo CPU ir juos dadėčiau geresniam GPU.

AIO aušintuvai tai All-in-one vandens aušinimo sistemos ir jos pigesnės nei "Custom water cooling". Radiatorius, vandens pompa, ventiliatoriai ir šlangos jau būna sujungti ir tiesiog belieka uždėti ant CPU bei pritvirtinti radiatorių prie korpuso. Tuo tarpu "Custom water cooling" jau eina dalys atskirai, perkiesi ką nori ir susirenki kaip nori ir viskas priklauso tik nuo piniginės storio bei fantazijos ribų.

Stock aušintuvas tai tas standartinis kuris būna pridedamas prie CPU.

Reference GPU tai vaizdo plokštė su gamintojo stock'iniu aušintuvu bei  montažine plokšte. Aušintuvas dažniausiai būna "blower" tipo galingesnėsė GPU. Dabar Nvidia savo reference GPU pervardina į Founders Edition.

Tikiuos gal kiek aiškumo įnešiau, o ne dar daugiau painiavos :D Pridedu kelias foto dėl aiškumo.

AIO

cm_nepton_240m_01.jpg

Custom pavyzdys

10.JPG

Reference GPU kairėje, dešinėje Aftermarket versija

5719671_orig.png

Dalintis šiuo pranešimu

Nuoroda į pranešimą

Kaip ir minėjo Scalman, geriau silpnesnis CPU, bet galingesnė GPU. Tavo atveju i5 procesoriaus pakaks per akis. O GPU galia matuojama ne RAM kiekiu ir kaip pvz 2GB nuo 4GB retai kuom skirias, imant kaip pvz GTX960 tai kaikuriuose žaidimuose 2GB versija būna spartesnė nei 4GB versija. Tavo vietoj taupyčiau pinigus nuo CPU ir juos dadėčiau geresniam GPU.

AIO aušintuvai tai All-in-one vandens aušinimo sistemos ir jos pigesnės nei "Custom water cooling". Radiatorius, vandens pompa, ventiliatoriai ir šlangos jau būna sujungti ir tiesiog belieka uždėti ant CPU bei pritvirtinti radiatorių prie korpuso. Tuo tarpu "Custom water cooling" jau eina dalys atskirai, perkiesi ką nori ir susirenki kaip nori ir viskas priklauso tik nuo piniginės storio bei fantazijos ribų.

Stock aušintuvas tai tas standartinis kuris būna pridedamas prie CPU.

Reference GPU tai vaizdo plokštė su gamintojo stock'iniu aušintuvu bei  montažine plokšte. Aušintuvas dažniausiai būna "blower" tipo galingesnėsė GPU. Dabar Nvidia savo reference GPU pervardina į Founders Edition.

Tikiuos gal kiek aiškumo įnešiau, o ne dar daugiau painiavos :D Pridedu kelias foto dėl aiškumo.

AIO

cm_nepton_240m_01.jpg

Custom pavyzdys

10.JPG

13177893_1739561276321586_22001408142020

Paskui būna tokios problemos su custom vandens aušinimu  

Dalintis šiuo pranešimu

Nuoroda į pranešimą

Prisijunkite prie pokalbio

Jūs galite rašyti dabar, o registruotis vėliau. Jeigu turite paskyrą, prisijunkite dabar, kad rašytumėte iš savo paskyros.

Svečias
Parašykite atsakymą...

×   Įdėta kaip raiškusis tekstas.   Įdėti kaip grynąjį tekstą

Only 75 emoji are allowed.

×   Nuorodos turinys įdėtas automatiškai.   Rodyti kaip įprastą nuorodą

×   Jūsų anksčiau įrašytas turinys buvo atkurtas.   Išvalyti redaktorių

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.