scalman

PC geležies naujienos / Renkamės PC / Laptopus

Rekomenduojami pranešimai

Kokias išvadas galima daryti iš Core i7-4790K pirmųjų testų?

Šiuo metu daugelis spartinimo entuziastų konstatuoja, kad serijiniai „senų“ Haswell procesorių Core i7-4770K egzemplioriai spartinasi geriau, nei pirmieji „naujųjų“ Core i7-4790K pavyzdžiai.

Core-i7-4790K-eng-sample-680.jpg

Tiesa, viską bandė pakeisti kompanija Intel, kuri rėmė spartinimo varžybas parodoje Computex 2014 – čia procesorius Core i7-4790K buvo paspartintas iki 5,5 GHz, tuo tarpu jo aušinimu užsiėmė skysčio aušinimo sistema, kurios radiatorių vėsino skystu azotu atšaldytas oras.

Reikia pabrėžti, kad panašūs „triukai“ buvo leistini, atsižvelgiant į varžybų taisykles, o tai reiškia, kad Intel buvo suinteresuota kuo geresniais rezultatais. Tačiau kokia yra realybė?

Puslapis WCCFTech nusprendė surinkti Core i7-4790K spartinimo, naudojant oro aušinimo sistemas, statistiką. Po pirmųjų apžvalgų surinkti duomenys leidžia teigti, kad išspausti iš Haswell Refresh flagmano daugiau nei 4,8 – 4,9 GHz yra labai sudėtinga. Skysčių aušinimo sistemos leistų pasiekti stabilius 5,0 GHz, tačiau ir šiuo atveju stebuklo nebus.

Jei procesoriai būtų naudojami, esant standartiniams taktiniams dažniams, Core i7-4790K pranašumas prieš Core i7-4770K sudaro iki 15 proc. Tai leidžia pasiekti iki 4,0/4,4 GHz padidinti nominalūs taktiniai dažniai.

Kadangi skirtumo tarp kainų praktiškai nėra, įsigyti naują procesorių sutiks net ir spartinimo priešininkai. Antra vertus, dar turime specialiai spartinimo gerbėjams skirtą seriją Devil’s Canyon, taigi statistika dar gali pagerėti.

Dalintis šiuo pranešimu

Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

kas sake kad negalima laptopu gerint. aisku galima bent jau tuos kuriu keiciasi cpu , gpu. va as savo senukui aspire 5920g "upgreida" padariau. kol kas tik cpu pakeiciau is 1,8 dual i 2.4 ghz dual , ir ram idejau 4gb vietoj 2gb. plius tiek cpu tiek ramai buvo 667 ,o dabar 800 pilnai sukasi abu. tai vel pliusas. liko gpu pakeist is esancios 8600m gs 256mb i kokia 9600m gt 1gb  ir isvis lakstys jis man .. :yao:

ne bet realiai labai pasijaute man ant stalker losiant..cop paemiau ir maxinau statika ant 720p rezos ir veza .. seniau lagino ir ant low del ramu stokos. aisku ir cpu gerokai pagreitejo ne siaip sau ant visu 600 mhz per cora. jauciasi irgi.

upgreidas kainavo 140 lt bendrai viskas. aisku senas lapas, savo laikais buvo geiminis, bet va ir dabar galima dar naudot.

o idejus 9600m gt ir bf4 su crysis lost galima. aisku bei dauguma kitu maziau reikliu.

Redagavo scalman

Dalintis šiuo pranešimu

Nuoroda į pranešimą

Sveiki,

Reikia pagalbos, renkuosi naują stacionarinį kompą, ir noriu, kad būtų skirtas jis žaidimams, man vienas žmogus jį renka, ir mano pinigų limitas yra 1300LT. Esmė yra dėl procesoriaus, jis man siūlo imti intel procesorių, bet už tokius pinigus išeina manau geriausiu atvėju tik intel i3 procesorius. Gal ir norėčiau imti AMD procesorių, bet jis man sakė, kad nelabai norėtų rinkti kompą su AMD dalimis. Vienužodžiu, noriu paklaust, ar man užteks i3 procesoriaus vėlesnės kartos žaidimams, tarkime, metais ar dviem į priekį?

Dalintis šiuo pranešimu

Nuoroda į pranešimą

Sveiki,

Reikia pagalbos, renkuosi naują stacionarinį kompą, ir noriu, kad būtų skirtas jis žaidimams, man vienas žmogus jį renka, ir mano pinigų limitas yra 1300LT. Esmė yra dėl procesoriaus, jis man siūlo imti intel procesorių, bet už tokius pinigus išeina manau geriausiu atvėju tik intel i3 procesorius. Gal ir norėčiau imti AMD procesorių, bet jis man sakė, kad nelabai norėtų rinkti kompą su AMD dalimis. Vienužodžiu, noriu paklaust, ar man užteks i3 procesoriaus vėlesnės kartos žaidimams, tarkime, metais ar dviem į priekį?

Nu nezinau del "future proofness" tiksliai, bet procesorius geras. Ateityje zadimai prades naudoti daugiau branduoliu, i3 turi 2 branduolius ir HT technologija bet nezinau ar zaidimai ja naudoja. Siaip tai gal geriau paimk AMD-FX 6350. Arba pataupyk dar ir nusipirksi i5 koki (kainuos nuo 500lt) ir viskas bus ok. Ant max grafiku tai nezinau ar ir bf4 istempsi su 1300lt tai po 2 metu bus vargu.

Dalintis šiuo pranešimu

Nuoroda į pranešimą

i3 ne i ateiti o i siandiena ir tai jau su watch dogais nelabai. tik galima paspeliot ko prasys GTA 5 pc. tikrai ne dual coro  ;)

bet jei pigiai rinkt tai jau ka padarysi tada imk kas iseina aisku. nzn kaip su visais geimais aisku butu skirtingai bet nete tarp gaming cpu entry level eina x4 740 athlonas , po to fx 6300 , po to i3 4130 . cia nuo pigiausio. tai i3 butu kaip ir geriau ..plius i ta motina veliau gali ir i5 geresni det. dar nespes pasent labai gal.

i3 4130 dabar uz 360 galima rast. fx 6300 irgi panasiai kainuoja. realiai ne su vienu is situ nepralosi tikrai.

su idealia gpu jie atrodo eina ne visai vienodai

crysis3_root.png

far cry 3 garsejantis kaip megstantis corus irgi labiau megsta intel

fc3_1920.png

Dalintis šiuo pranešimu

Nuoroda į pranešimą

dar ziurint kaip renka ten. gpu kokia deda , motina. del i3 tai motina imciau is pigesniu ir nesukciau galvos per daug.

optimaliai tokius cpu kaip i3 ar fx 6300 deda su gtx 760 ar r9 280 . cia optimaliai. aisku galima ir silpniau kazka. gpu galima mazint per viena megint pigiau aisku iseis. ta prasme r9 270 ar gtx 750 ti, nors 660 geriau butu

jo HT naudoja ir labai megsta tuos intelius , visada mego. nei 6 nei 8 AMD corai nieko nepadaro pries intelius.

Redagavo scalman

Dalintis šiuo pranešimu

Nuoroda į pranešimą

su i3 naudoja todel ir eina gerai i3 nes ne kaip normalus 2 corai eina. cia tau liudna del to kad nenaudoja ? ar del ko  :chan:

Dalintis šiuo pranešimu

Nuoroda į pranešimą

dar ziurint kaip renka ten. gpu kokia deda , motina. del i3 tai motina imciau is pigesniu ir nesukciau galvos per daug.

optimaliai tokius cpu kaip i3 ar fx 6300 deda su gtx 760 ar r9 280 . cia optimaliai. aisku galima ir silpniau kazka. gpu galima mazint per viena megint pigiau aisku iseis. ta prasme r9 270 ar gtx 750 ti, nors 660 geriau butu

jo HT naudoja ir labai megsta tuos intelius , visada mego. nei 6 nei 8 AMD corai nieko nepadaro pries intelius.

R9 270 Galingiausias is tavo paminetu. Ir dar geriau R9 270X paimt, aisku su 270 gali overclockint iki 270x ir pasieksi x galinguma bet toliau jau sunku bus eit , 60lt daugiau ant  x versijos isleisi ir daugiau overclockint galesi.

Redagavo Laurysss

Dalintis šiuo pranešimu

Nuoroda į pranešimą

na jo ziurint i kokius remus tilt reikia su pinigais. ir kas dar ten dedama i ta deze. jei visko nuo nulio rinkt tai kiti dalykai irgi susideda.aisku gali hardcoriskai tik motina su ramais cpu ir gpu pakurt nuo psu ant to isleist viska , ir gal koki nedideli ssd OS pakurimui pridet .  :)

Dalintis šiuo pranešimu

Nuoroda į pranešimą

Na, bus taip, kad imsiu tą core i3-4130. Nustebino palyginimai su i5, kuriuos galit pažėt čia

Dabar norėčiau patarimo labiau, kokią vaizdo plokštę siūlytumėt? Redagavo saliutas

Dalintis šiuo pranešimu

Nuoroda į pranešimą

Sveika chebryte :)

Turiu cia toki klausimeli,zadu susirinkti as dabar stacionara. Iskart surinkto nenoriu pirkt,bet nezinau ar pats sugebeciau susirinkt :DD tai noriu paklaust gal kas zino kur uk tarkim is parduotuves uzsisakyt dalis galima butu ir surinktu ten jie? Ar galovjat paciam iseitu susidet i deze visas detales? Siaip zadu det minimum 16gb ram 4gb vaizduske Intel I7 proca. Dar reiktu pagalbos suderinant visas detales kad suktusi graziai galvoju dar koki ssd isidet :) @scalman manau tu cia galetum pagelbet kaip matau gerai rauki apie kompus :D as nelabai jau tai reiktu pagalbos renkat visa ta deze :D

Dalintis šiuo pranešimu

Nuoroda į pranešimą

Ber tai tu lt cia rinksi? Tai visi online shopai ir surenka viska uz ten simbolini mokesti jei nori.

Jo gerai sugalvojas rinktis. Jei jau rinkt tai rinkt;)

Dalintis šiuo pranešimu

Nuoroda į pranešimą

@Oligarchas tikrai gerai dirba , pora kartu jau pirkau iš jų , patikima http://www.aria.co.uk/ jie gali tau ir surinkti, bet aišku viskas jau eis per suporta, pvz išsirinkai pc bet tau netinka kelios detalės jie tau lengvai pakeis į tas kurias tu nori, pasiskaityk ten yra komentaru apie tai

turi net savo foruma http://forums.aria.co.uk/forum.php

Redagavo narkata

Dalintis šiuo pranešimu

Nuoroda į pranešimą

Prisijunkite prie pokalbio

Jūs galite rašyti dabar, o registruotis vėliau. Jeigu turite paskyrą, prisijunkite dabar, kad rašytumėte iš savo paskyros.

Svečias
Parašykite atsakymą...

×   Įdėta kaip raiškusis tekstas.   Įdėti kaip grynąjį tekstą

Only 75 emoji are allowed.

×   Nuorodos turinys įdėtas automatiškai.   Rodyti kaip įprastą nuorodą

×   Jūsų anksčiau įrašytas turinys buvo atkurtas.   Išvalyti redaktorių

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.