Vidmma

Need C++ Help.

Rekomenduojami pranešimai

Tiesa, prie to paties noriu paklaust dėl to "return 0" pabaigoje. Nelabai suprantu jo esmės. :/

return main funkcijoje nurodo klaida ( EXIT_SUCCESS (realiai 0) arba EXIT_FAILURE(realiai 1)). Bet pakolkas nekreipkit demesio i main funkcijoje rasykit return 0;

Kai kurie kompiliatoriai padefaultu ikisa net ir neparasius return0;

Dalintis šiuo pranešimu

Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

Oi apie pointerius bugu galima sneketi ir sneketi. cia knygos 50 lapu neuztektu. Is esmes pointeriai C/C++ kalba ir daro ant tiek efektyvia.

Grubiai tariant pointeris tai yra rodykle i tam tikra adreso vieta atmintyje. ant 32bit sistemos jis uzima 4 baitus, ant 64bit sistemos jis uzima 8 baitus.

Pateiksiu toki paprasta pavyzduka, ir tai tik 1 is 1000 kur juos butu galima naudoti:

Sakykim susikuriam objekta kazkoki kuris turi gana nemazai kintamuju ir metodu. Nu ir sakykim sitas objektas atmintyje uzima 280baitu - kas yra nemazai.

Dabar sakykim sita objekta reikia perduoti kito objekto metodui, kad atliktu kazkokius ksaiciavimus. Ka siuo metu darysim, ogi perduosim pointery:

Kazkoksmetodas (const MusuObjkektas *pointeris);

Siuo atveju mes perduosime tik 4 baitus (32bit sistemoj). ir tas metodas Kazkoksmetodas tures priejima prie sito musu objekto kintamuju bei metodu.

O jei mes perduotumem sitaip:

Kazkoksmetodas (MusuObjkektas pointeris); <-- kaip paprasta kintamaji.

Siuo atveju butu daroma atmintyje MusuObjektas kopija, kuri vel uzimtu 280baitu.

Cia asiku grubiai viska pasakaiu, nes daug nuancu siaip slypi :(

Dalintis šiuo pranešimu

Nuoroda į pranešimą

Dėkoju už aiškų atsakymą. :thumbup: Reikės manau pirkti knygą apie C++ lietuvišką, nes su angliškais ne visi sakiniai suprantami lieka ir nukenčia viskas.

Dalintis šiuo pranešimu

Nuoroda į pranešimą

Dėkoju už aiškų atsakymą. :thumbup: Reikės manau pirkti knygą apie C++ lietuvišką, nes su angliškais ne visi sakiniai suprantami lieka ir nukenčia viskas.

Siaip pakolkas dar nelabai teko matyti padorios C++ knygos. Visos kazkokios C ir C++ misrianes, kas yra gana blogai. Nes C ir C++ kalbos ypac pagal paskutinius standartus yra

gana skirtingos. Nors kaip sakant, nepakenks jei ir lietuviska perskaitysi :thumbup:

Dalintis šiuo pranešimu

Nuoroda į pranešimą

Siaip pakolkas dar nelabai teko matyti padorios C++ knygos. Visos kazkokios C ir C++ misrianes, kas yra gana blogai. Nes C ir C++ kalbos ypac pagal paskutinius standartus yra

gana skirtingos. Nors kaip sakant, nepakenks jei ir lietuviska perskaitysi :thumbup:

O šiaip su C++ ką galima pagamint? Ar ją reikia maišyt su kita kalba norint kažką gauti?

Dalintis šiuo pranešimu

Nuoroda į pranešimą

Matai, galima daug ka padaryti su betkokia programavimo kalba, tik viskas atsiliepia i effektyvuma/sudeta laika(darba).

Yra visokiu sakykim skriptinimo kalbu - pythonas, rubis, javascript ir pan. Su jom uztenka realiai keliu eiluciu padaryti tai, ka su C ar C++ reikes keliu desimciu.

Pvz: koki projektuka su pytonu gali per 1 men parasyt o su c++ gali uzimti 3 men. Bet jei projektui nereikalinga didele sparta, tai kam tada su C++ rasyt, nes laikas tai sanaudos $$$.

Bet pvz veikimo sparta skirsis irgi kelias desimtis kartu C ar C++ naudai.

Is esmes programavimo kalba tai irankis ir kiekvienam darbui reikia efektiviausio irankio.

Jei gryztant prie realiu dalyku, tai rimtuose projektuose buna maisomos kalbos. Paprasti dalykai, kurie nereikalauja spartos buna suskriptinami kad ir su pythonu,

konfiguraciniai failai, ar siaip duomenis apibreziancios strukturos su koku XML ar pan, grafine aplinka po kokiu gali sedeti ir velnaii zino kad ir java, o branduolys su C++, kur riekia itin dideles spartos.

Nors viska galima ir grynai su C++ aprasyt :thumbup:

Tiesa visos tos skriptinimo kalbos ar ten austo lygio kalbos kaip java ar C#, tikrai netinka su gelezimi dirbti. Ta prasme grynai su hardware dirba su C, asembeliu ir C++ :thumbup: nes cia reikia itin dideles spartos.

Va todel zaidiu varykliukai ir buna C/C++ kalbom kuriami, nes reikia is gelezies isspausti kuo daugiau ir efektyviau.

Redagavo Deadalus

Dalintis šiuo pranešimu

Nuoroda į pranešimą

padėkit pabaigt uždavinį, nes aš tų ciklų normaliai nesuprantu ir man žiauriai nesiseka nes pirmus metus programavimą tik einu :thumbsup4:

Užduotis: Prekiauji ledais. Pirmą dieną pardavei 170 porcijų ledų (k) , kiekvieną dieną parduodi 30 porcijų ledų (m) daugiau, pardavinėji išviso 3 dienas (n). Ir reikia sukurt programą, kad iš failo imtų k,m,n ir suskaičiuoti sumą kiek pardavei per 3 dienas ir vidurkį vienos dienos. Aš matematinėm žiniom šitą galiu suskaičiuot per puse minutės, bet per informatiką sukurt programą jau sunkiau, tai jei kas galit padėkit dabaigt šią programą:

#include <iostream>
#include <fstream>

using namespace std;

int main()
{
    int k, m, n, vidurkis, i, suma;

ifstream fd("d.txt");
   fd >> k >> m >> n;
   suma=0;
   vidurkis=0;
   fd.close();

for(i= 1; i <= n; i++);

k=k+m;
      suma=suma+k;

{
}
   cout << suma << endl;
   ofstream ("r.txt");
    return 0;
}

PS: sukuriu failą d.txt ir ten surašau "170 30 3" duomenis

EDIT: Dėkui visiem labai labai už pagalbą :whistling:

#include <iostream>
#include <fstream>

using namespace std;

int main()
{
    int k, m, n, vidurkis, suma,i;

ifstream fd("d.txt");
   fd >> k >> m >> n;
   suma=0;
   vidurkis=0;
   fd.close();

for(i= 1; i <= n; i++);

{ suma=suma+k;
      k=k+m;
      suma=suma+k;
      k=k+m;
      suma=suma+k;
      k=k+m;

vidurkis=suma/n;}

cout <<"Is viso pardave "<< suma <<" porciju" << endl;
cout <<"Parduotu porciju per diena vidurkis: " << vidurkis << endl;

ofstream r;
  r.open ("r.txt");
  r  <<"Is viso pardave "<< suma <<" porciju" << endl;
  r  <<"Parduotu porciju per diena vidurkis: " << vidurkis << endl;;
  r.close();
    return 0;
}

Sakykit kaip supaprastint šią dalį:

{ suma=suma+k;

k=k+m;

suma=suma+k;

k=k+m;

suma=suma+k;

k=k+m;

nes man atrodo turi viskas išeit su mažiau rašymo, ir prisiknis mokytoja, nors viskas čia puikiai gaunasi - 170+200+230=600, o ne kaip seniau skaičiuodavo 200+200+200 :thumbup:

Redagavo Dwėsk

Dalintis šiuo pranešimu

Nuoroda į pranešimą

Sveikas.

for(i= 1; i <= n; ++i)

{ suma=suma+k;

k=k+m;

suma=suma+k;

k=k+m;

suma=suma+k;

k=k+m;

vidurkis=suma/n;

}

Visa sita galima uzrasyti ir taip pagudraujant :whistling: :

sukuriu failą d.txt ir ten surašau "170 30 3" duomenis, tai pas taves k = 170; m = 30; n = 3;

int suma = 0;

for (unsigned int i = 0; i < (m*n); i += m)
    {
        suma += (k + i);
    }

std::cout<<suma<<std::endl;

Dalintis šiuo pranešimu

Nuoroda į pranešimą

Visa sita galima uzrasyti ir taip pagudraujant :whistling:

sukuriu failą d.txt ir ten surašau "170 30 3" duomenis, tai pas taves k = 170; m = 30; n = 3;

Žinau :)

int suma = 0;

for (unsigned int i = 0; i < (m*n); i += m)
    {
        suma += (k + i);
    }

std::cout<<suma<<std::endl;
Ačiū, reiks pabandyt, pateiksiu abu variantus ir pasakys kaip viskas :)

Dalintis šiuo pranešimu

Nuoroda į pranešimą

Ne į temą

Na pamatysi mano variantas zymei geresnis. CIa matai esme ne kiek programavime, o logikoje.

Va siaip jei nepasitiki, tai galiu pasakyt kad programuotojo specialybe esu baiges jau pries gerus 5 metus, o programavimu domiuosi gerus 15metu :thumbsup4:

Cheerz. Jei ka klausk, bet be kitos savaites neatsakysiu, nes atostogom pakvipo <_<

Dalintis šiuo pranešimu

Nuoroda į pranešimą

Ne į temą

Na pamatysi mano variantas zymei geresnis. CIa matai esme ne kiek programavime, o logikoje.

Va siaip jei nepasitiki, tai galiu pasakyt kad programuotojo specialybe esu baiges jau pries gerus 5 metus, o programavimu domiuosi gerus 15metu <_<

Cheerz. Jei ka klausk, bet be kitos savaites neatsakysiu, nes atostogom pakvipo :angry:

Ne į temą

Na ir kaip ta specialybė, lietuvoj pavyzdžiui? :thumbsup4:

Dalintis šiuo pranešimu

Nuoroda į pranešimą

Prisijunkite prie pokalbio

Jūs galite rašyti dabar, o registruotis vėliau. Jeigu turite paskyrą, prisijunkite dabar, kad rašytumėte iš savo paskyros.

Svečias
Parašykite atsakymą...

×   Įdėta kaip raiškusis tekstas.   Įdėti kaip grynąjį tekstą

Only 75 emoji are allowed.

×   Nuorodos turinys įdėtas automatiškai.   Rodyti kaip įprastą nuorodą

×   Jūsų anksčiau įrašytas turinys buvo atkurtas.   Išvalyti redaktorių

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Naujausios temos

• Naujausi pranešimai

• Suprantu tavo ironija, bet tikrai galiu pasakyti pasižiūrėjus ar man patinka ką matau ar ne. Palygink su Witcher IV anons treileriu ir viskas bus aišku.
    • @WirmiS, mintys išsakytos neblogos. Gal būt tai bus ateitis, į kurią mus visus taip stumia, bet tai tikrai tinka nevisiems. Taip man patinka Netflix ir aš turiu ne tik jo, bet ir beveik visų stramingų prenumerata, bet neturiu Gamepass (PS+ turiu dėl onlaino). Žiūrėti filmą ir žaisti yra pramoga, bet visgi nėra tapatus dalykai. Aš žaidžiu tik tuos žaidimus, kurie man TIKRAI patinka, nes tai reikalauja laisvo laiko, kurio su amžiumi (iki tam tikros ribos) darosi vis mažaiu. Todėl aš labai smarkia pasirenku kam man skirti tą laisvaaikio laiką. Nepatikėsi, bet dar per kelis metus nesu paleidęs ne vieno PS+ gaunamų žaidimų, nes ko man reika praktiškai viską nusiperku. T. p. turiu ir gan nemenka fizinių movie diskų kolekcija tais pačiais sumetimais. Nežinau gal tai amžius, gal old school, bet aš nenoriu tik įjungti TV su įmontuotu Gamepasu ir kažką tai streamingu pažaist. Noriu turėti fizinę konsole, nupirkta žaidimą (nebūtinai fizinį diską), bet mano asmenynę licenciją. Kažakaip taip.
    • Na xbox po truputi tampa ne konsoline, servisu. o kaip zinia kompanijos pinigus uzdirba butent is parduodamo softo bei zaidimu, o ne is gelezies. microsoftas susipirko developerius ir dabar tampa vienu is stambiausiu leideju. xbox tampa prieinamas visur: telefone, tv, amazon fire stick. bet kas kas turi prieiga prie interneto tampa xbox. zaidimu biblioteka? kokia jei beveik visi zaidimai skaitmeniniai. diskai tampa tik kaip raktas, kad galetum atsisiust zaidima. diske dabar tik dalis zaidimo arba tokia jo versija kurios be patcho nepazaisi. baigsis zaidimo licenzija, jis dings is online parduotuviu ir tas diskas taps bevertis. Kitas dalykas del gamepass. cia gi tas pats netflix tik skirtas zaidima. tai stabilios pinigines iplaukos microsoftui. vien kaip padidejo prenumeratoriu skaicius isejus naujam COD. plius MS nepamirso ir konsoliu, nors tai jau nera prioritetas. MS dirba ties kazkokiu nintendo switch "konkurentu". kas del series s. taip visi supranta, kad tai sioks toks stabdis, bet vistiek zaidimai ganetinai gerai sukas ant jo. didziausia problema, kad si konsoliu karta lyginant su praejusia yra labai labai silpna. tiek hardwaro patobulejimu tiek exlusivu atzvilgiu. tas pats ps5 kiek jau jis gavo tu exlusivu? tikru, o ne ps4 remasteriu? sony beveik nebeturi jokiu pranasumu tik savo varda ir zaideju prisirisima. tas pats sony zingsnis i PC rinka. tai labiau desperacija norint uzdirbti. playstationui 30 metu ir jie niekad neleido zaidimu ant pc. o dabar kaip viskas pasikeite. atsirado gamepass analogas, zaidimai ant pc. beveik nera exlusivu. o dar prisiminkim kaip visais budais sony stengesi pamaisyti MS isigyti Activision. kiek teismu, apeliaciju.... o paziurim i zaidimu kieki kuris iseis is MS.. ir jie iseis ant visu konsoliu. MS jau ruosias kastuveliu pinigeliam srebti.. ir kaip patys ms sneka, tai dar ne pabaiga su developeriu pirkimais... p.s. sorry, bet nenaudoju as lietuvisku raidziu
    • ne nu aisku paziurejus traileri iskart gi galima pasakyt ar zaidimas bus hitas ar failas
  • 32 Dizainas

1. 1. Ar patinka naujasis PlayManija.lt dizainas?

• Taip
      • Ne
    2. 2. Kurį dizainą nuo šiol naudosite?

• PlayManija.lt 4.0
      • PlayManija.lt 3.5 Reboot
      • RetroManija
      • Laukiu PlayManija.lt 4.0 „dark mode“

• Naujausios viktorinos