dudeperfect

[Patarimai] Kaip apsisaugoti nuo vagių

Rekomenduojami pranešimai

Vis dažniau matau, ne tik Playmanijoje, bet ir kituose forumuose, kada žmonės skundžiasi, jog juos apvogė, apgavo. Nusprendžiau panaršyti ir rasti informacijos, ką daryti, norint sumažinti riziką būti apgautam.

1. Prieš vesdami pinigus, labai svarbu pirmiausia atsidaryti google. Ir paieškos laukelyje įrašyti pardavėjo Vardą pavardę. Rekomenduojama peržiūrėti ne tik pirmąjį puslapį. Ir tikrai įsitikinti, ar toks žmogus jau nėra nusižengęs kitose vietose.

2. Į tą patį laukelį dėl viso pikto galima įvesti ir sąskaitos numerį (Sąskaitos, į kurią turite vesti pinigus). Taip pat įsitikinti ar nėra nieko įtartino.

3. Norint dar labiau būti tikram, galima tą patį padaryti ir su skype vardu, ar vartotojo vardu.

4. Derėtų paprašyti pardavėjo telefono numerio, pabendrauti su juo telefonu.

5. Galima paprašyti nusifotografuoti pardavėjui, kad nuotraukoje matytųsi lapelis su kokiu nors tekstu, kuris įrodytu, kad nuotrauka tvarkinga.

Radau ir tokių patarimų, kai galima prašyti, jog pardavėjas nuskenuotų savo asmens dokumentą ir apgaulės atveju būtų galima nesunkiai įduoti policijai. Bet nereikėtų nustebti, jei pardavėjas atsisakys tą daryti, nes pats gali nenorėti rizikuoti ir suteikti svarbių duomenų nepažįstamam asmeniui. (Asmens kodas)

6. Riziką gali sumažinti ir tai, jog galėtumėte susitarti dėl atsiėmimo vietos. Susitikę gyvai, galėsit pamatyti prekę, už ją sumokėti.

7. Niekada neveskite pinigų pirmi, jei jums pardavėjas kelia kokių nors abejonių. Jei nepavyks susitarti, geriau prekės paieškoti kitur. Taip bent neprarasite pinigų.

8. Prieš perkant, patikrinti atsiliepimus apie pardavėją, jei ten, kur perskaitėte apie skelbimą, yra atsiliepimų sistema. Playmanija.Lt atsiliepimų sistema (Ačiū Impaler)

9. Jei baiminatės dėl pirkimo iš kito miesto, galite paprašyti pardavėjo, kad išsiųstų siuntinį išperkamuoju paštu. (Ačiū Fisherman)

10. Jei prekė parduodama už jai nebūdingą kainą, vertėtų pasidomėti, kodėl taip pigiai parduoda, išsiaiškinti tikslią prekės būklę. (Ačiū Fisherman)

11. Galima patikrinti pardavėją tokia situacija, jog pirkėjo tariamas draugas, gali paimti prekę ir už ją sumokėti susitikus gyvai. Jei pardavėjas nesutrinka ir sutinka su sąlygomis, tai reiškia, jog jis neturi ko bijoti. O jei išsisukinėja iš situacijos - vertėtų sunerimti. (Ačiū kiler01)

12. Jei yra galimybė, patartina atsiskaityti su pardavėju PayPal sistema. Taip apgaulės atveju, galėsite atgauti pinigus. (Ačiū Starscream)

Tokie būtų patarimai, perkantiems iš kitų žmonių, tariantis virtualioje erdvėje. Jei turite dar kokių naudingų patarimų kaip apsisaugoti. Prašau parašyti.

Ne į temą

P.s tikiuosi čia sukūriau temą. (Čia skelbiami apgavikai). Tikiuosi labai nesupyksit. :thumbsup4:
Redagavo dudeperfect

Dalintis šiuo pranešimu

Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

Dar galima pridėti jei baiminasi dėl pirkimo iš kito miesto, tegul prašo pardavėjo, kad jam išsiųsti siuntinį išperkamuoju būdu tada už pirkinį teks sumokėti tik jį atsiimant pašte (aišku tai kainuos daugiau). Dar jei radot preke labai maža kaina būtinai pasidomėkit kodėl parduoda, tikslia prekės būklę, nes kartais būna kažkas nuslėpto kas pardavėjui gali atrodyti nesvarbu. Dėl asmens kodo tai jo tikrai nepatarčiau niekam dalinti, nes gali pridaryti jums daug bėdos jei paklius neįtinkamas rankas.

Redagavo Fisherman

Dalintis šiuo pranešimu

Nuoroda į pranešimą

tuo paciu galima patarti pabandyti tartis susitikti gyvai, atsiimti preke ir tada susimoketi, sakyti pvz " mano pazystamas ateis paimti prekes ir paduos litus, ar tiktu toks variantas" jeigu pardavejas sutinka reiskias kaip ir gerai su juo viskas turetu buti, o jeigu suka uodega tai jau galima sunerimti.

as toki metoda karts nuo karto pritaikau tik patikrinimui, nei as turiu pazystamu tame mieste nei ka, tiesiog matosi ar zmogus normalus taip. jeigu neturi ko slepti tai dziugiai sutiks susitikti, nes nei su pastu zaist nereikes nei ka. o visos atmaskes kad laiko neturi tai BullSh... mano nuomone

Ne į temą

oi impaleri butinai biski savireklamos reikejo ;)

Dar galima pridėti jei baiminasi dėl pirkimo iš kito miesto, tegul prašo pardavėjo, kad jam išsiųsti siuntinį išperkamuoju būdu tada už pirkinį teks sumokėti tik jį atsiimant pašte (aišku tai kainuos daugiau). Dar jei radot preke labai maža kaina būtinai pasidomėkit kodėl parduoda, tikslia prekės būklę, nes kartais būna kažkas nuslėpto kas pardavėjui gali atrodyti nesvarbu. Dėl asmens kodo tai jo tikrai nepatarčiau niekam dalinti, nes gali pridaryti jums daug bėdos jei paklius neįtinkamas rankas.

jeigu ir isperkamuoju pastu siunciu taigi galiu as tau prideti deze akmenu. ir negalesi nieko patikrinti kol negausi siuntinio ir nebusi uz ji sumokejes, o tada pretenziju neturesi kam teikti (nebent i policija ir t.t.) nes pastas savo darba atsiusti siuntini atliko ir pinigus tam kitam perves betkokiu atveju

Dalintis šiuo pranešimu

Nuoroda į pranešimą

tuo paciu galima patarti pabandyti tartis susitikti gyvai, atsiimti preke ir tada susimoketi, sakyti pvz " mano pazystamas ateis paimti prekes ir paduos litus, ar tiktu toks variantas" jeigu pardavejas sutinka reiskias kaip ir gerai su juo viskas turetu buti, o jeigu suka uodega tai jau galima sunerimti.

as toki metoda karts nuo karto pritaikau tik patikrinimui, nei as turiu pazystamu tame mieste nei ka, tiesiog matosi ar zmogus normalus taip. jeigu neturi ko slepti tai dziugiai sutiks susitikti, nes nei su pastu zaist nereikes nei ka. o visos atmaskes kad laiko neturi tai BullSh... mano nuomone

Ne į temą

oi impaleri butinai biski savireklamos reikejo :D

jeigu ir isperkamuoju pastu siunciu taigi galiu as tau prideti deze akmenu. ir negalesi nieko patikrinti kol negausi siuntinio ir nebusi uz ji sumokejes, o tada pretenziju neturesi kam teikti (nebent i policija ir t.t.) nes pastas savo darba atsiusti siuntini atliko ir pinigus tam kitam perves betkokiu atveju

Jei patikrinsi pašte tai laisvai gali reikšti pretenzijas.

Dalintis šiuo pranešimu

Nuoroda į pranešimą

Dar galima pridėti jei baiminasi dėl pirkimo iš kito miesto, tegul prašo pardavėjo, kad jam išsiųsti siuntinį išperkamuoju būdu tada už pirkinį teks sumokėti tik jį atsiimant pašte (aišku tai kainuos daugiau).

Niekada tokio bajerio nedaryciau. Net jai sakytu, kad sumokes 50lt daugiau.

Viskas vyksta taip:

1. Jis sako kad issiustum isperkamuoju pastu.

2. Tu sutinki ir paprasai adreso.

3. Pasakai, kad issiusi ryt.

4. Jis pasako - ok tada, laukiu labai.

5. Nesulauki jo atsakymo, jis tau neatraso.

6. Sulauki savo siuntinio atgal, ir labai dziaugiesi taip padares ir prarades dar 3 zmones kurie norejo pirkti po to, kai tu issiuntei isperkamuoju pastu.

Viskas vyksta tik taip, simtai kartu yra taip buve ir draugams, ir pazystamiems.

O jai koksnors patikimas zmogus nori taip pirkti - tai sugebes ir i banko saskaita pervesti...

Thats it now, i'm going.

Dalintis šiuo pranešimu

Nuoroda į pranešimą

Niekada tokio bajerio nedaryciau. Net jai sakytu, kad sumokes 50lt daugiau.

Viskas vyksta taip:

1. Jis sako kad issiustum isperkamuoju pastu.

2. Tu sutinki ir paprasai adreso.

3. Pasakai, kad issiusi ryt.

4. Jis pasako - ok tada, laukiu labai.

5. Nesulauki jo atsakymo, jis tau neatraso.

6. Sulauki savo siuntinio atgal, ir labai dziaugiesi taip padares ir prarades dar 3 zmones kurie norejo pirkti po to, kai tu issiuntei isperkamuoju pastu.

Viskas vyksta tik taip, simtai kartu yra taip buve ir draugams, ir pazystamiems.

O jai koksnors patikimas zmogus nori taip pirkti - tai sugebes ir i banko saskaita pervesti...

Thats it now, i'm going.

Aš kiek esu taip pardavęs man nei karto taip nėra buvę, kad nepasiimtu. Be to aš čia sakiau iš pirkėjo pusės jei bijo, kad ne išsiųs siuntinio.

Redagavo Fisherman

Dalintis šiuo pranešimu

Nuoroda į pranešimą

Iš pardavėjo pusės pripažįstu siuntimą tik tada,kai gaunu pinigus į sąskaitą (aišku būtų išimčių jei tarkim iš plm "gyventojų" siųstusi koks Fisherman,Impaler,Moo ar dar kažkoks svarbesnis asmuo kuris tikrai nerizikuotų savo Nicku ir reputacija),kaip pirkėjas esu kelis kartus rizikingai pirkęs ir viskas baigėsi gerai (aišku kainos ir pasiūlymai visgi buvo protingi ne taip kaip geras PS3 už 350lt),bet paskutini kart nusvilau kaip pirkau is TukTuk,paėmiau švogeriui telefoną,pardavėjas būklę įvertinęs 8,5 iš 10,o kai atėjo aš jį įvertinau 6 iš 10 max,na bent jau kaip už tokį ir sumokėjau :D nors žiūrėjau ir atsiliepimus ir visa kita...

Su abejotinos kilmės veikėjais yra tik vienas variantas - išperkamasis paštas...sakot per tą laiką gali prarasti kitus klientus?galbūt,bet kam labai reikės tas palauks arba pats tiesiog vėliau parduosi kažkam kitam,vis geriau neprarasti prekės :D

Ai dar buvo situacija čia plm su vienu veikėju (nicko gal geriau nesakyti) sutarėm laidą išmainyti į Forza 3 žaidimą,bet jis turėjo pirmas išsiųsti,laukiau savaitę nei žaidimo,nei žinutės (nors pats rašiau ir sms ir į skype),nei atsiprašau nemainysim nei papūsk į uodegą (Moo man regis tu žinai tą veikėją nes turėjai su juo reikalų :D )

Žodžiu Money first,goods after... :D

P.S. nieko čia Impaleris nereklamuoja,gal greičiau primena vartotojams,kad ir pas mus galima kai kurius PLM vartotojus patikrinti,gaila tik kad tame feedbacke reikia paieška naudotis,galėtų minusinės žvaigždės iškart puikuotis iššokusios...

Redagavo FUZA

Dalintis šiuo pranešimu

Nuoroda į pranešimą

Aš asmeniškai siunčiu tik tada kai matau pinigus sąskaitoje.Jokių kitų būdu nepripažystu ir nepripažinsiu.

Dalintis šiuo pranešimu

Nuoroda į pranešimą

Ne į temą

Ai dar buvo situacija čia plm su vienu veikėju (nicko gal geriau nesakyti) sutarėm laidą išmainyti į Forza 3 žaidimą,bet jis turėjo pirmas išsiųsti,laukiau savaitę nei žaidimo,nei žinutės (nors pats rašiau ir sms ir į skype),nei atsiprašau nemainysim nei papūsk į uodegą (Moo man regis tu žinai tą veikėją nes turėjai su juo reikalų :D )

Man atrodo būtum parašęs čia į forumą, kad kaip ir apkniso, sakė kad turės išsiųsti bet neišsiuntė ir tu ant ledo likai, tai kitą dieną būtų išsiuntęs. Taippat kaip ir man buvo... :D
Redagavo Moo

Dalintis šiuo pranešimu

Nuoroda į pranešimą

na nevisada ir pardavejai kalti, kartais ir paste "netycia kazkur dingsta siuntiniai" tai kad nuo to apsisaugoti galima siusti registruotu pastu. seip patarciau betka kas daugiau negu 50 lt kainuoja registruoti, kad neuzkristu kurnors.

graudziai juokinga kai zmones perka kazka uz sitma ar kelis ir pagaili gal 10 litu ant siokios tokios saugumo priemones.

Dalintis šiuo pranešimu

Nuoroda į pranešimą

Dar patarciau jei yra galimybe su pardaveju atsiskaityti paypal'u nes jeigu apgautu galima lengvai atsigrazinti pinigus.

Dalintis šiuo pranešimu

Nuoroda į pranešimą

Visi nori išsiimti tas korteles, kad turėtu PayPal, nes beveik nieks neturi o tu manai, kad ims ir atsiskaitinės tau su ja?

Dalintis šiuo pranešimu

Nuoroda į pranešimą

Prisijunkite prie pokalbio

Jūs galite rašyti dabar, o registruotis vėliau. Jeigu turite paskyrą, prisijunkite dabar, kad rašytumėte iš savo paskyros.

Svečias
Parašykite atsakymą...

×   Įdėta kaip raiškusis tekstas.   Įdėti kaip grynąjį tekstą

Only 75 emoji are allowed.

×   Nuorodos turinys įdėtas automatiškai.   Rodyti kaip įprastą nuorodą

×   Jūsų anksčiau įrašytas turinys buvo atkurtas.   Išvalyti redaktorių

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.