Patinas

Problema su RAM

Rekomenduojami pranešimai

Taigi turiu tokią bėdą. Pas mane Win7 OS. Pas mane rašo kad "Installed memory (RAM): 5GB (2,5GB usable). Jeigu ištraukiu vieną RAM'ą tai rašo "Installed: 3GB (usable 2,25GB)". Gal čia bėda dėl pačių Ram'ų versijų(nelabai nusimanau tai paaiškinkite, jeigu žinoma dėl to gali tai nutikti). Dar vienas pastebėjimas. Jeigu įjungi "Windows Task Manager -> Performance -> Resource Monitor" Parašo, kad "Hardware Reserved - 2561MB, bet kažkaip netikiu, kad tiek reikėtų sistemai. Bandžiau google'inti, bet nepadėjo(išbandžiau gal 3būdus). Galiu pasakyti, kad BIOS nenorėjau updatinti, nes ten rašė viename forume, kad gali sugadinti visą motherboard.

Dalintis šiuo pranešimu

Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

pirmiausia pazek kiek ram bios rodo, jei bios rodo 5gb o windows 2.5gb tai su bios viskas tvarkoje, updatinti nereikia, pagooglink kiek daugiausia ramu priima win7 32bit, nors nenoriu tiketi kad tik 2.5gb, jei bios visus rodo, bandyk win7 64bit instalinuoti!

Dalintis šiuo pranešimu

Nuoroda į pranešimą

Win 32bit priima tik iki 3GB ramu, o 64bit bet kiek, tik 64bit neapsimoka irasinet i kompa kuriame maziau nei 4gb ramu.

Dalintis šiuo pranešimu

Nuoroda į pranešimą

System type: 64-bit Operating System. O dėl bios tai dabar nelabai galiu perjungti kompiuterį, kad pažiūrėčiau. Galiu pasakyti, kad jos update 2007m-8mėn.(American Megamind firma). Gal tiek pokolkas padės.

Dalintis šiuo pranešimu

Nuoroda į pranešimą

System type: 64-bit Operating System. O dėl bios tai dabar nelabai galiu perjungti kompiuterį, kad pažiūrėčiau. Galiu pasakyti, kad jos update 2007m-8mėn.(American Megamind firma). Gal tiek pokolkas padės.

nepades, galimas varijantas kad biosas nepriina daugiau kaip 2.5gb, o 2007 updeitas, ar bioso isleidimo data, patikimiausia isijungti bios ir pazeti kiek ram rodo!

Dalintis šiuo pranešimu

Nuoroda į pranešimą

Vakar pamiršau naktį pažiūrėti. Tai va aš ten radau tik tokią info - System memory: Available 2560MB. Ką patariate daryti?

Redagavo Patinas

Dalintis šiuo pranešimu

Nuoroda į pranešimą

Vakar pamiršau naktį pažiūrėti. Tai va aš ten radau tik tokią info - System memory: Available 2560MB. Ką patariate daryti?

Perasyk Windows 7 32bit i 64bit, kaip jau zmones tau ir sake daryt, nieko kito tu cia nepadarysi, tada kai perrasysi, tai rodys visus 5gb.

Dalintis šiuo pranešimu

Nuoroda į pranešimą

cia biose taip rodo? teks updatinti ir tiketis kad pades, bet negarantuoju!

Dalintis šiuo pranešimu

Nuoroda į pranešimą

RealEfect - ačiū, kad norėjai padėti, bet pas mane jau 64-bit system.

Tadai, aš nenorėjau update'inti tik dėl to, kadangi bijojau, kad išviso sueis bios. Didelis dėkui!

Dalintis šiuo pranešimu

Nuoroda į pranešimą

Dar viena ėda kilo. Mano motka - P5B-VM SE(Asus). Udatinau į naujausę, bet vistiek rašo, kad 2,5gb RAM. Aš galvoju gal yra koks kitas būdas updatint'i nes tikrai nesuprantu. Ten paskutinis update (ir tas - Beta) 2009m -10mėnesio. O gal mano motherboard neišneša daugiau? Padėkit kad nors greičiau :)

Dalintis šiuo pranešimu

Nuoroda į pranešimą

pas tave max palaiko 8gb, 4x2gb jei nekystu, galimas varijantas kad tavo turimu ram ploksteliu motinine nepalaiko, turi ziureti manuale, ten koki 3 lapai bus su palaikomais ram (firma modelis talpa)!

Dalintis šiuo pranešimu

Nuoroda į pranešimą

start - run - msconfig - boot - (advanced options) - maximum memory jei uzdeta varnele nuimi, ok ok, restart.

jei nepadeda biose keli memory voltage per 0.1V, jei nepadeda, bios update daryk.

Dalintis šiuo pranešimu

Nuoroda į pranešimą

red-cat, tavo būdą išbandžiau. Jis nepadėjo, nes biose tokio daikto pas mane nebuvo, BET dėl tavo pagalbos Bios'e radau kažkokį kitą būdą. Nuėjau į Advanced -> North Bridge chipset(berods)- ir ten patį pirmą paspaudžiau ir nuo to laiko visi 5gb ram matosi. Ačiū už pagalbą visiems!

Dalintis šiuo pranešimu

Nuoroda į pranešimą

Prisijunkite prie pokalbio

Jūs galite rašyti dabar, o registruotis vėliau. Jeigu turite paskyrą, prisijunkite dabar, kad rašytumėte iš savo paskyros.

Svečias
Parašykite atsakymą...

×   Įdėta kaip raiškusis tekstas.   Įdėti kaip grynąjį tekstą

Only 75 emoji are allowed.

×   Nuorodos turinys įdėtas automatiškai.   Rodyti kaip įprastą nuorodą

×   Jūsų anksčiau įrašytas turinys buvo atkurtas.   Išvalyti redaktorių

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.