make1

Ram daznis ir CPU/GPU temperatura

Rekomenduojami pranešimai

Sveiki, nusipirkau nauja kompiuteri kuriame yra Kingston DDR3 1333mhz ramai, bet per programa rodo, kad jie neveikia pilnu pajegumu, programa rodo effective clock - 1333mhz, tai reiskia, kad jie turi pajeguma naudoti toki dazni, bet real clock - 667mhz tik. Per BIOS pakeiciau DRAM frequency - 1333mhz, bet kazkodel rodo ta pati ir jokiu pagerejimu nesimato, man atrodo reikejo dar DRAM voltage padidinti, bet nezinau kiek reikia 1.5V ar daugiau ir kaip tai padaryti ?

Dar antras klausimas, tai del pagrindines plokstes, CPU ir GPU temperaturos.

AMD Phenom II x4 955 black edition - 3.21ghz

CPU temperatura - 45 laipsniai, katik ijungus gal buna 40, ir kai paleidus kompa ijungiu programa jau buna iki 45. CPU FAN'as sukasi ant 4000rpm

ASUS Radeon HD5770 1GB

GPU temperatura - 40 laipsniu normalioj busenoj, zaidziant zaidimus 50 ir ilgiau zaidziant, naujasnius zaidimus, vaizdo plokste kaista ir pakyla mazdaug iki 70. GPU FAN'as sukasi ant 3500-4000rpm

Mother board chipset AMD 870, modelis ASUS M4A87TD

MB temperatura - 38 laipsniai normalioj busenoj

Pazaidziau Dirt 3, viska pasidariau ant max - ultra grafikos, viskas gerai nestabdo, fps daug, 2 trasas pravaziavau, isjungiau zaidima ir paziurejau kokia temperatura, buvo GPU - 77 laipsniai, CPU - 57, ir motinine plokste - 46. Pacios vaizdo plokstes nustatymus esu padares ant max quality, x8 anisotropic filtering, x8 SSAA. Ar tokios temperaturos yra normalios ? Neuzlinks kompas greitai ?

Dalintis šiuo pranešimu

Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

Ar tokios temperaturos yra normalios ? Neuzlinks kompas greitai ?

Na viskas kaip ir normalu bet GPU temperatųra mano nuomone per didelė.

Dalintis šiuo pranešimu

Nuoroda į pranešimą

GPU yra normali. Visos ATi kaista, tiek maniškė HD4850 buvusi kaisdavo kaip reikalas, bet joms tai normalu visai. Nesijaudink.

Kitos temperatūros taip pat geros. Pas mane panašios, dar ir didesnės, bet viskas yra gerai

Redagavo alpino

Dalintis šiuo pranešimu

Nuoroda į pranešimą

Gerai, su temperatura aisku :) kaip del RAM daznio padidinimo ?

o tu tikras, kad ziuri i galutini ram dazni? Nes seip ddr2 (regis ir ddr3) pirminis daznis yra 2x mazesnis, taciau del dvigubo duomenu perdavimo per takta (del to ir vadinasi double data rate/ram) gauni 800/1333/1600 etc. Man asmeniskai mano 800 mhz ddr2 biose rodo kaip 400 mhz. Patikrink sandros memory bandwith testa, jei neatsilikinesi 2x nuo panasios sistemos, reiskiasi viskas ok.

Dalintis šiuo pranešimu

Nuoroda į pranešimą

CPU ne per didelė? Pas mane ramumo būsenoje 18-22, darant/žaidiant 35max. :/

Dalintis šiuo pranešimu

Nuoroda į pranešimą

CPU ne per didelė? Pas mane ramumo būsenoje 18-22, darant/žaidiant 35max. :/

bet ziurint ka, kiek ir kaip zaidi. Jei pas tave silpnas pc tai tu ant high setingsu negali darytis nes stabdys, tu pasidarai ant medium ir iskarto ne taip stipriai dirba kompiuteris, cpu, vga... tai tada ir temperatura mazesne. Arba gali ijungt zaidima ir nieko nedaryti tiesiog palikti ten ta zmogu ar masina visiskai nejudant :D ir gpu netures ka tiek daug apdirbineti ir temperatura bus neuaksta, bet ir ne tokia kaip ramumo busenoj. Aisku pas mane vien ijungus jau 40 buna, o pas tave 20, koks tavo procesorius, motinine ir ausintuvas cpu ? Ir ka zaidi kad buna 35max ?

o tu tikras, kad ziuri i galutini ram dazni? Nes seip ddr2 (regis ir ddr3) pirminis daznis yra 2x mazesnis, taciau del dvigubo duomenu perdavimo per takta (del to ir vadinasi double data rate/ram) gauni 800/1333/1600 etc. Man asmeniskai mano 800 mhz ddr2 biose rodo kaip 400 mhz. Patikrink sandros memory bandwith testa, jei neatsilikinesi 2x nuo panasios sistemos, reiskiasi viskas ok.

tai jei man rodo 667mhz , tai reiskia 667 x 2 = 1334mhz, taip supratau ?

Redagavo make1

Dalintis šiuo pranešimu

Nuoroda į pranešimą

Ne į temą

bet ziurint ka, kiek ir kaip zaidi. Jei pas tave silpnas pc tai tu ant high setingsu negali darytis nes stabdys, tu pasidarai ant medium ir iskarto ne taip stipriai dirba kompiuteris, cpu, vga... tai tada ir temperatura mazesne. Arba gali ijungt zaidima ir nieko nedaryti tiesiog palikti ten ta zmogu ar masina visiskai nejudant :D ir gpu netures ka tiek daug apdirbineti ir temperatura bus neuaksta, bet ir ne tokia kaip ramumo busenoj. Aisku pas mane vien ijungus jau 40 buna, o pas tave 20, koks tavo procesorius, motinine ir ausintuvas cpu ? Ir ka zaidi kad buna 35max ?

Artic Cooler Freezer 13 sukas pagal tiek kiek laipsniu yra ir į jį pučia Coolermaster SickleFlow 120mm cooleris ant 2000RPM (arflow 69). Dirt 2 ir NBA 2K11 & 2k10. :)
Redagavo Moo

Dalintis šiuo pranešimu

Nuoroda į pranešimą

temp geros viskas ciki, 40 phenomui viskas ok as su zalmanu cpsx 10 negaliu numest irgi zemiau jau tiek. ramai irgi viskas ten gerai taip ir turi but ;] pas mane irgi 1333mhz bet eina jie ten apie 700mhz aisq as overclockinu kartais bet tam jie nera pritaikyti tai prasideda crashai. ;]

Dalintis šiuo pranešimu

Nuoroda į pranešimą

Koks skirtumas? Pamegink coolerius padėliot kitaip, traukimą ir įpūtimą išdėlioti kitaip. Man tokios temp. (keliais pranešimais daugiau) laikosi nes and CPU freezeris yra su cooleriu ir tiesiai į tą freezerį dar vienas pučiantis su geru oro srautu cooleris, tai freezerio beveik nesisuka.

Na va, pažiūrėk:

Nuotrauka

To man ir užtenka.

Dar žiūrėk kiek coolerių ten yra. Na pagrindas ir yra. Kas į ką pučia ir kas traukia. Faktiškai korpuse užtenka 3/4 gerai veikiančių coolerių. Ir turėsi tą mažiau nei 40C tikrai. :)

Ir dar + beveik visuose Full Tower/Midi Tower korpusuose būna standartiškai ir 90%: 1 x Rear, 1x Front, 2 x Top (+ 1 x Side, 2 x Front). Dėk geresnius coolerius 1 x Viršuje pučiantį į vidų, 1 x Gale pučiantį į vidų, 1 x Apačioje pučiantį į "lauką" ir tau cirkuliuos viskas kaip reikiant. Dar iš priekio traukianti blogiausiu atveju į "lauką". Ir tie side cooleris kaip ir tavo tame HAF-X'e dažniausiai pučia vos ne į CPU (tavajam HAF'e nežinau kur PSU ar viršuje ar apačioje). Jai tame HAF'e viršuje - tai greičiausiai virš CPU tiesiai bus. :)

O kokį dabar case'ą turi? Gal tau ten susitvarkyti išeis? :)

Dalintis šiuo pranešimu

Nuoroda į pranešimą

Ne į temą

Kazka su tais cooleriais svaigsti.. Dazniausiai, jau pagal gamintojus, buna prie intake, viruje ir gale exhaust. Tai ka cia dabar...

Dalintis šiuo pranešimu

Nuoroda į pranešimą

Ne į temą

Ne į temą

Kazka su tais cooleriais svaigsti.. Dazniausiai, jau pagal gamintojus, buna prie intake, viruje ir gale exhaust. Tai ka cia dabar...

O tu iš stock coolerių kažko tikiesi? :) Na nebent perki case £100-£200 tada gali kažko geresnio tikėtis... :)

Pats tai patyriau, gavau du stock coolerius Coolermaster kurie sukasi 500RPM ir nei reguliuojas RPM nei pučia ką nors... Šeip sukas tik.

Dalintis šiuo pranešimu

Nuoroda į pranešimą

nu tikrai ne visada kuo daugiau tuo geriau, cia reikia tik protingai isdelioti, pvz moo fotke, as nesupratau is kur ima salta ora cooleris eantis virsuje, jei virsutineje korpuso dalyje yra skyles tai ok, bet abejoju, jei ju nera tai oras tik sukuriuojasi, cooleris ta pati oro srauta traukiasi ir ispucia ir nieko neausina, as jo atsisakyciau, jei jau maitblokio ir galinis korpuso cooleris ispucia i motinine, tai priekini deciau dvigubai galingesni, nu esme kad priekinis ispustu papati oro kieki kuri sutraukia tie du cooleriai, tokiu atveju neliks sukuriavimo, venodu tempu saltas oras pateks i deze ir siltas pasisalins!

Dalintis šiuo pranešimu

Nuoroda į pranešimą

Prisijunkite prie pokalbio

Jūs galite rašyti dabar, o registruotis vėliau. Jeigu turite paskyrą, prisijunkite dabar, kad rašytumėte iš savo paskyros.

Svečias
Parašykite atsakymą...

×   Įdėta kaip raiškusis tekstas.   Įdėti kaip grynąjį tekstą

Only 75 emoji are allowed.

×   Nuorodos turinys įdėtas automatiškai.   Rodyti kaip įprastą nuorodą

×   Jūsų anksčiau įrašytas turinys buvo atkurtas.   Išvalyti redaktorių

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.