isstatu1

PUPP 2011

Rekomenduojami pranešimai

Na su tom porom, tai pats dabar susimaišiau, gal Tu ir teisus, kad 160.

Aš išsprendžiau paskutinį, gavau kad netilps. O f-ją pasidaryti tai ten tikrai nesunku, bent jau mes per paskutines keletą savaičių labai daug sprendėm uždavinių kur reikia f-ją sudaryt.

Ten tiesiog paimi pagal tokią f-jos išraišką y=a(x+m)^2 + n sprendi.

(m;n) - parabolės viršūnė kurią iš brėžinio pasiimi, šiuo atveju (0; 4,5) buvo. Tada kai isistatai gaunasi y=a*x^2+4,5, paimi bet kokį f-jai priklausanti tašką, tarkim (3;0) aš ėmiau ir įstačius vietoj x ir y gaunam f-ją y=-0,5*x^2+4,5. Tada pasiimi tašką kur tas autobuso plotis yra tai x=1,3 ten ir įstačius gaunasi, kad kai x=1,3, y=3,55 gal ar kiek ten tiksliai nepamenu, o autobuso auk6šis yra didesnis.

Taškų iš viso 50, suskaičiavau.

Redagavo tadhux

Dalintis šiuo pranešimu

Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

Aš išsprendžiau paskutinį, gavau kad netilps. O f-ją pasidaryti tai ten tikrai nesunku, bent jau mes per paskutines keletą savaičių labai daug sprendėm uždavinių kur reikia f-ją sudaryt.

Ten tiesiog paimi pagal tokią f-jos išraišką y=a(x-m)^2 + n sprendi.

(m;n) - parabolės viršūnė kurią iš brėžinio pasiimi, šiuo atveju (0; 4,5) buvo. Tada kai isistatai gaunasi y=a*x^2+4,5, paimi bet kokį f-jai priklausanti tašką, tarkim (3;0) aš ėmiau ir įstačius vietoj x ir y gaunam f-ją y=-0,5*x^2+4,5. Tada pasiimi tašką kur tas autobuso plotis yra tai x=1,3 ten ir įstačius gaunasi, kad kai x=1,3, y=3,55 gal ar kiek ten tiksliai nepamenu, o autobuso auk6šis yra didesnis.

Taip, tu greičiausiai teisus.. Gaila, kad pats nesumąsčiau. :)

Dalintis šiuo pranešimu

Nuoroda į pranešimą

Su trapecijos ta formule, tai kazkas nusvaigo. Krastine reikejo rasti ne pagal ploto formule kuria kazkas minejo, bet pagal pitagoro teorema, nusibrezus statmeni. Poru tai as bent jau rasiau kad 320, sokolado 3, net nerasiai kaip gavau, su skaiciuotuvu po biski :) Paskutinio nedariau, nes nemokejau (mokytoja aiskino, bet isgaravo :) ) Geriausia buvo, kad likus 15 min iki pradzios su klasioku susizgribom kad skaiciafkes pamirsom. Paskambinau, tai atveze :) :)

8 gaut butu tikrai jega, nes sasiuvinio tai net neatsiverciau.

Dalintis šiuo pranešimu

Nuoroda į pranešimą

Ten tiesiog paimi pagal tokią f-jos išraišką y=a(x+m)^2 + n sprendi.

Taškų iš viso 50, suskaičiavau.

Aš irgi lygiai taip pat dariau :) .

O kaip su tais trikampiais, kiek ta DE gavot? Ten man rodos trikampių panašumą reikėjo taikyt ir gaunasi tas ilgis pagal kraštinių proporcingumą.

Dalintis šiuo pranešimu

Nuoroda į pranešimą

Aš irgi lygiai taip pat dariau :) .

O kaip su tais trikampiais, kiek ta DE gavot? Ten man rodos trikampių panašumą reikėjo taikyt ir gaunasi tas ilgis pagal kraštinių proporcingumą.

Teisingai. Aš irgi 9cm gavau. Kaip su tuo šokoladu reikėjo daryt?

Dalintis šiuo pranešimu

Nuoroda į pranešimą

As paprastai su kaiciuotuvu dauginau, kad iseitu 10 is viso itemu. Tai 3*8,5=25,5

tada 50-25,5=24.5

tada 24,5/3 =7,....

Dalintis šiuo pranešimu

Nuoroda į pranešimą

Teisingai. Aš irgi 9cm gavau. Kaip su tuo šokoladu reikėjo daryt?

Su šokoladu ir dėžutėm aš bandžiau lygčių sistemą pasidaryt ir gavosi tas atsakymas.

Dalintis šiuo pranešimu

Nuoroda į pranešimą

Kokia susidarei?

x - dėžutės, y - šokoladas

x+y=10

8.5x+3y (mažiau arba lygu) 50

Išsprendus gavosi x (mažiau arba lygu) 3.6... ar kažkas tokio

Reiškia 3 dėžutės, nes ne sveikojo skaičiaus (3.6) dėžučių nenusipirksi.

Redagavo Peep

Dalintis šiuo pranešimu

Nuoroda į pranešimą

Su trapecijos ta formule, tai kazkas nusvaigo. Krastine reikejo rasti ne pagal ploto formule kuria kazkas minejo, bet pagal pitagoro teorema, nusibrezus statmeni. Poru tai as bent jau rasiau kad 320, sokolado 3, net nerasiai kaip gavau, su skaiciuotuvu po biski :) Paskutinio nedariau, nes nemokejau (mokytoja aiskino, bet isgaravo :) ) Geriausia buvo, kad likus 15 min iki pradzios su klasioku susizgribom kad skaiciafkes pamirsom. Paskambinau, tai atveze :) :)

8 gaut butu tikrai jega, nes sasiuvinio tai net neatsiverciau.

Jobšikmat, kažkodėl man atrodo kad tu svaigsti. Ten reikėjo rast kiek vėliavėlių reikės, o tam reikia perimetro o ne kraštinės kur prie kelio. Perimetro formulė yra tokia kaip sakiau, gali bet kur - wiki, matematikos vadovėlį ar dar kur susirast, jei netiki. Aišku tu, suskaičiavęs pagal pitagoro teoremą, irgi išsprendei gerai, bet pagal idėją, tau tos kraštinės net nereikėjo ir buvo trumpesnis sprendimo būdas. Redagavo tadhux

Dalintis šiuo pranešimu

Nuoroda į pranešimą

Jobšikmat, kažkodėl man atrodo kad tu svaigsti. Ten reikėjo rast kiek vėliavėlių reikės, o tam reikia perimetro o ne kraštinės kur prie kelio. Perimetro formulė yra tokia kaip sakiau, gali bet kur - wiki, matematikos vadovėlį ar dar kur susirast, jei netiki. Aišku tu, suskaičiavęs pagal pitagoro teoremą, irgi išsprendei gerai, bet pagal idėją, tau tos kraštinės net nereikėjo ir buvo trumpesnis sprendimo būdas.

Aš kaip ir issatu dariau - nusibrėžiau statmenį, pagal Pitagoro teoremą radau šoninę dešinę kraštinę ir telieka visas kraštines sudėti. O nuo kada taip skaičiuojamas perimetras net neįsivaizduoju.. :)

Dalintis šiuo pranešimu

Nuoroda į pranešimą

As is vis nemanau, kad kas nors is figuru turi specialia perimetro forumule.

Dalintis šiuo pranešimu

Nuoroda į pranešimą

Sorry žmonės, žiauriai susivėliau čia :) Būsiu paėmęs tą ploto formulę. Epic fail.

Dalintis šiuo pranešimu

Nuoroda į pranešimą

Prisijunkite prie pokalbio

Jūs galite rašyti dabar, o registruotis vėliau. Jeigu turite paskyrą, prisijunkite dabar, kad rašytumėte iš savo paskyros.

Svečias
Parašykite atsakymą...

×   Įdėta kaip raiškusis tekstas.   Įdėti kaip grynąjį tekstą

Only 75 emoji are allowed.

×   Nuorodos turinys įdėtas automatiškai.   Rodyti kaip įprastą nuorodą

×   Jūsų anksčiau įrašytas turinys buvo atkurtas.   Išvalyti redaktorių

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.