isstatu1

Kur stoti?

Rekomenduojami pranešimai

Sveiki, pagalvojau, kad butu visai tinkamas laikas sukurti tokia tema. Nors man dar liko 2 metai, bet jau galva isiskaudo nuo visokiu skaitymu kur stoti, lygiu rinkimasis ir t.t.

Taigi, Ka galetumete pasiulyti, o gal ir patys studijuojate, ka nors su grafiniu dizainu, architektura, game developement'u? :D

Dalintis šiuo pranešimu

Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

Na tai atsakymas paprastas, jei nori gero aprūpinimo ir turi pasiturinčius tėvus bei gerus bendravimo įgudžius, važiuok į UK, Danija, JAV. Pats dabar stoju į UK, škotijoje mokslas nemokamas, anglijoje didoki mokesčiai tipiškam lietuviui, bet kokybė yra tiesiog super (na aišku univeras patekti turi į top 10 pagal tavo specialybę). Man patys dėstytojai iš VU sako, kad neverta čia stoti, iš ministerijos gaunama programa yra labai neefektyvi ir praktiškai nėra praktikos (čia ekonomikai). Reikėtų nepamiršti pažiūrėti aprūpinimą, kiek žinau tavo srityje jis tikrai turi būti labai geras ir kadangi tai yra labai naujos sritys, Lietuvoje jų matyt net nėra dar.

Jei kils klausymų, rašyk, padėsiu.

+ šiaip užsienyje laisviau, tėvai atsiprašant nep*s proto ir galimybių padaugėja. Jei jau esi milžinikas tėvynės patriotas, tai visada gali sugrįžti. Daugybė pažįstamų taip sako ir tai mano manymu yra tiesa.

Redagavo simonas93

Dalintis šiuo pranešimu

Nuoroda į pranešimą

Sveiki, pagalvojau, kad butu visai tinkamas laikas sukurti tokia tema. Nors man dar liko 2 metai, bet jau galva isiskaudo nuo visokiu skaitymu kur stoti, lygiu rinkimasis ir t.t.

Taigi, Ka galetumete pasiulyti, o gal ir patys studijuojate, ka nors su grafiniu dizainu, architektura, game developement'u? :D

Architektura, jeigu nesinori moket uz moksla, tai rankas ir vaizduote auksines turi turet, KTU is 60+ nemokamai mokinasi tiktais kokie 8.

Grafinis dizainas dar dar kazka gal nuveiktum Lietuvoje, game developmentas studijuot tik uzsienyje ir dirbt tik uzsienyje.

Dalintis šiuo pranešimu

Nuoroda į pranešimą

sveiki,kaip manot lietuvoi galima gauti auksta(gera)mokyma istorijos ar zurnalistikos srityse?

Dalintis šiuo pranešimu

Nuoroda į pranešimą

Aš dabar jau apie trys mėnesiai mokaus UK, upper school'e. Year 10. Manau pačiu laiku išvažiavau mokytis. Irgi galvoju kur stoti, tai manau į Bussines Computing ar pan. ką nors.

Gal kas žino kaip po upper school'o sistema eina? Ten koledžas, po to univeras? Ar kaip?

Dalintis šiuo pranešimu

Nuoroda į pranešimą

O kaip manot, kur butu galima stoti ar netgi ka butu galima studijuoti susijusiu su informatika, programavimu po 12kl.? Aisku, dar 10 kl. nesibaige, bet jau reikia pradet galvoti, ka reiks daryt po 12kl...

Dalintis šiuo pranešimu

Nuoroda į pranešimą

Na as si rudeni jau tureciau UK studijuot Computer Science pirmus metus, veliau galima bus pasirinkti su Computer Science susyjusia atsaka, pvz.: computer games develompent.

Matau daugybe pliusu studijuojant UK, taciau net nesiruosiu lygint su Lietuvos universitetais, nes nenoriu izeist jau juose studijuojancius.

Del finansu, tai nebutina tureti aprupinima is tevu, visada gali paimt paskola ir veliau, kai dirbsi UK ir gausi vidutini metini uzmokesti (15.000 svaru berods), tuomet tau kazkoki procenta nuskaiciuoja nuo studiju. Arba, mano pavyzdys: tevai mane aprupins, taciau patys universitetai siulo sioki toki aprupinima (3.500 svaru uzmoka uz pirmus mokslo metus).

Na, vienu zodziu, jeigu reikia daugiau informacijos - kreipkis, padesiu :)

Redagavo holim

Dalintis šiuo pranešimu

Nuoroda į pranešimą

Koks turi būti mokslų vidurkis, kad patekčiau į kolegiją? :D

ziurint kokia srity :) biomedicinoj visada reikai auksciausio vidurkio

Dalintis šiuo pranešimu

Nuoroda į pranešimą

ziurint kokia srity :D biomedicinoj visada reikai auksciausio vidurkio

Na, kad ir su ekonomika kai ką susiję :)

Dalintis šiuo pranešimu

Nuoroda į pranešimą

Na as si rudeni jau tureciau UK studijuot Computer Science pirmus metus, veliau galima bus pasirinkti su Computer Science susyjusia atsaka, pvz.: computer games develompent.

Matau daugybe pliusu studijuojant UK, taciau net nesiruosiu lygint su Lietuvos universitetais, nes nenoriu izeist jau juose studijuojancius.

Del finansu, tai nebutina tureti aprupinima is tevu, visada gali paimt paskola ir veliau, kai dirbsi UK ir gausi vidutini metini uzmokesti (15.000 svaru berods), tuomet tau kazkoki procenta nuskaiciuoja nuo studiju. Arba, mano pavyzdys: tevai mane aprupins, taciau patys universitetai siulo sioki toki aprupinima (3.500 svaru uzmoka uz pirmus mokslo metus).

Na, vienu zodziu, jeigu reikia daugiau informacijos - kreipkis, padesiu :D

Girdėjau įvest įstatymą tokį gali kaip: gauni paskolą mokslam. Pabaigi mokslus. Ir jai uždirbi per pirmus metus 35k, tada nebereikia gražint tos paskolos kuria tau dave mokslam. Jai neuždirbi - reikia gražint. Pamokslas: Skatina kuo geriau mokytis, ir eit dirbti, bei nestumt "dūros".

Redagavo Moo

Dalintis šiuo pranešimu

Nuoroda į pranešimą

To isstatu1

Ne į temą

Varik i US baik mokslus ten, ir eik dirbti i CSI :blink::rofl:

Dalintis šiuo pranešimu

Nuoroda į pranešimą

To isstatu1

Ne į temą

Varik i US baik mokslus ten, ir eik dirbti i CSI :rofl::huh:
Sounds like a plan to me :blink:

Dalintis šiuo pranešimu

Nuoroda į pranešimą

O kaip manot, kur butu galima stoti ar netgi ka butu galima studijuoti susijusiu su informatika, programavimu po 12kl.? Aisku, dar 10 kl. nesibaige, bet jau reikia pradet galvoti, ka reiks daryt po 12kl...

Nu jeigu zadi lietuvoj, tai pilna tu aukstesniuju kur gali programavima, bet zinok yra idomesniu studiju nei tiesioginis PROGRAMAVIMAS.

Dalintis šiuo pranešimu

Nuoroda į pranešimą

Prisijunkite prie pokalbio

Jūs galite rašyti dabar, o registruotis vėliau. Jeigu turite paskyrą, prisijunkite dabar, kad rašytumėte iš savo paskyros.

Svečias
Parašykite atsakymą...

×   Įdėta kaip raiškusis tekstas.   Įdėti kaip grynąjį tekstą

Only 75 emoji are allowed.

×   Nuorodos turinys įdėtas automatiškai.   Rodyti kaip įprastą nuorodą

×   Jūsų anksčiau įrašytas turinys buvo atkurtas.   Išvalyti redaktorių

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.