Chaosmaker

PS3 žaidimų uždelsimas naudojant HDMI.

Rekomenduojami pranešimai

Sveiki, taigi turiu problemėlę, tarkim per NBA 2K10 metant baudas, kai kuriais kamerų rakursais šiek tiek uždelsia pats žaidimas. Aš paleidžiu analogą kur kas anksčiau, nei į tai sureaguoja PS3. Tiesa, kai vaizdas rodomas, tarkim, iš nugaros ir nėra tokios didelės vaizdo apkrovos, viskas veikia kuo puikiausiai, tai yra kai tik paleidžiu analogą aš, žaidėjas akimirksniu išmeta kamuolį. Pastebėjau šį dalyką ne vien 2K10, bet ir kai kuriuose kituose žaidimuose. Tiesa, ši bėda yra tik tada, kai naudoju HDMI, ant kito TV lošiu su "tulpėm" ir tokių fintų nebūna. Tai man įdomu, kas čia kaltas? Manau, gal HDMI kaltė? Laidas mano 2m, gal per ilgas?

Dalintis šiuo pranešimu

Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

Sveiki, taigi turiu problemėlę, tarkim per NBA 2K10 metant baudas, kai kuriais kamerų rakursais šiek tiek uždelsia pats žaidimas. Aš paleidžiu analogą kur kas anksčiau, nei į tai sureaguoja PS3. Tiesa, kai vaizdas rodomas, tarkim, iš nugaros ir nėra tokios didelės vaizdo apkrovos, viskas veikia kuo puikiausiai, tai yra kai tik paleidžiu analogą aš, žaidėjas akimirksniu išmeta kamuolį. Pastebėjau šį dalyką ne vien 2K10, bet ir kai kuriuose kituose žaidimuose. Tiesa, ši bėda yra tik tada, kai naudoju HDMI, ant kito TV lošiu su "tulpėm" ir tokių fintų nebūna. Tai man įdomu, kas čia kaltas? Manau, gal HDMI kaltė? Laidas mano 2m, gal per ilgas?

HDMI kabeliai buna keletos tipu 1.2; 1.3a, 1.3b; 1.3c; ir naujausias 1.4 visi jie skiriasi pralaidumu ir keliu nauju standartu papildymu, taigi kai tu naudoji skaitmenine (kur duomenys keliauja koduotu srautu) jungti, tavo kabeliui tiesiog nepakanka pralaidumo, o vat kai naudoji kompozitini kabeli, t.y. "tulpes" ten signalas yra analoginis tai ir neveluoja. p.s. cia tik mano nuomone ir ji nebutinai yra teisinga.

Redagavo Rimdzius

Dalintis šiuo pranešimu

Nuoroda į pranešimą

HDMI kabeliai buna keletos tipu 1.2; 1.3a, 1.3b; 1.3c; ir naujausias 1.4 visi jie skiriasi pralaidumu ir keliu nauju standartu papildymu, taigi kai tu naudoji skaitmenine (kur duomenys keliauja koduotu srautu) jungti, tavo kabeliui tiesiog nepakanka pralaidumo, o vat kai naudoji kompozitini kabeli, t.y. "tulpes" ten signalas yra analoginis tai ir neveluoja. p.s. cia tik mano nuomone ir ji nebutinai yra teisinga.

Va, va, aš dabar irgi tuos kabelius pražiūrėjau, tai matau, kad tipai skirtingi ir vat nežinau, kuris iš jų manasis. Jaučiu, kad ir bus koks 1.2. Dėkoju, kad apšvietei, ieškosim 1.4 versijos. :D Ar tinka ir žemesnė kokia?

Dalintis šiuo pranešimu

Nuoroda į pranešimą

Va, va, aš dabar irgi tuos kabelius pražiūrėjau, tai matau, kad tipai skirtingi ir vat nežinau, kuris iš jų manasis. Jaučiu, kad ir bus koks 1.2. Dėkoju, kad apšvietei, ieškosim 1.4 versijos. :D Ar tinka ir žemesnė kokia?

Geriausia paziureti kokia telikas palaiko, kiek teko susidurt populiariausias 1.3b manau ir tau sito turetu pakakti, geriausias varjantas, kad pasiimtum kosoles ir TV tech aprasymus ir paziuretum ten tikrai turi buti nurodyta

Dalintis šiuo pranešimu

Nuoroda į pranešimą

I 1.4 hdmi versija gali net neziureti,cia daugiau skirtas 3D srautui perduoti,dabar butent naujausi TV su 3d palaikymu ir turi hdmi 1.4,cia mat gali ir taip buti konsole tai 1.3 hdmi palaiko,o tavo telikas gali buti dar ir su 1.2 hdmi ver.taipat aisku ir kabelis gal zemesnes versijos.

Dalintis šiuo pranešimu

Nuoroda į pranešimą

I 1.4 hdmi versija gali net neziureti,cia daugiau skirtas 3D srautui perduoti,dabar butent naujausi TV su 3d palaikymu ir turi hdmi 1.4,cia mat gali ir taip buti konsole tai 1.3 hdmi palaiko,o tavo telikas gali buti dar ir su 1.2 hdmi ver.taipat aisku ir kabelis gal zemesnes versijos.

HDMI In ●( HDMI ver 1.3 ) nurodyta TV specifikacijose, vadinasi palaiko, nors jau užsisakiau sau v1.4, gana nebrangiai radau, rašo, kad suderinamas jis su visais senesniais USB device'ais, tad kėblumų neturėtų kilt.

Kažkada savo HDMI lemonoj pirkau, tai net nežinojau kažkaip, kad jie skirtingų versijų būna, žinios būtų keletą litukų sutaupiusios. :D Anyway, dėkui, kad apšvietėt ir padėjot bėdą išspręst, nes žaidimas malonumo neteko su tokiu lėtu reagavimu..

Dalintis šiuo pranešimu

Nuoroda į pranešimą

HDMI In ●( HDMI ver 1.3 ) nurodyta TV specifikacijose, vadinasi palaiko, nors jau užsisakiau sau v1.4, gana nebrangiai radau, rašo, kad suderinamas jis su visais senesniais USB device'ais, tad kėblumų neturėtų kilt.

Kažkada savo HDMI lemonoj pirkau, tai net nežinojau kažkaip, kad jie skirtingų versijų būna, žinios būtų keletą litukų sutaupiusios. :D Anyway, dėkui, kad apšvietėt ir padėjot bėdą išspręst, nes žaidimas malonumo neteko su tokiu lėtu reagavimu..

O tu tikrai HDMI kabeli uzsisakei, o ne USB? :D

Ir nesirink kabelio ilgo, o tik tokio kokio uztenka: tau nesimetys "shlangos" ir telikas nebus papildomai apkrautas atstatinedamas signalo ishkraipymus (kurie ishlys, jei telikas nesugebes atstatyti).

Dalintis šiuo pranešimu

Nuoroda į pranešimą

O tu tikrai HDMI kabeli uzsisakei, o ne USB? :D

Ir nesirink kabelio ilgo, o tik tokio kokio uztenka: tau nesimetys "shlangos" ir telikas nebus papildomai apkrautas atstatinedamas signalo ishkraipymus (kurie ishlys, jei telikas nesugebes atstatyti).

Oj, čia man galvoj kažkas susimašė su tuo USB, užsisakiau HDMI aš. :D Taip, šį kartą jau trumpesnį pasiėmiau, tas bereikalingai voliojos, 2m jau per daug buvo, tiesiog tuo metu, kai aš pirkau, Lemona tik tokį teturėjo, čia praktiškai kai tik PS3 pasirodė, dar matyt neišsiplėtus Lemona tais HDMI kabeliukais buvo, dabar jau kokių nori rast galima. Redagavo Chaosmaker

Dalintis šiuo pranešimu

Nuoroda į pranešimą

tai ar pavyko isspresti problema su nauju laidu?

99% įsitikinęs, kad išsispręs. :D Bėda tik ta, kad laido reik sulaukt, manau apie savaitėlę tikrai keliaus, kai gausiu, parašysiu kaip ten kas man vyksta.

Dalintis šiuo pranešimu

Nuoroda į pranešimą

:D Žmonės prie ko čia kabelis? PRIE KO? jeigu uztektu pralaidumo tai išvis nerodytu arba trukčituų (pvz video pastovus srautas 20mbps kabelis max palaiko 19mbps .. kaip jusm aytrodo kada jis spės ta 1 mbps palidoma paimti ką? jsi arba bano 20mbps varyti ir greciasuai dalsi duomenu susivaro arba ismeta error neveikia ir viskas). 1.4 apskritai šviežias standartas klausimas ar ishvis prekyboj yra.

Jei yra lagas tai 99% dėl teliko skaitmeninio signalo padorojimo - daugelis senesniu/pirmuju hdmi teliku turėjo 250ms+ vėlinimą nes procesoriai HD skaitmeninį signalo aporjima letai atlieka (arba vaizo kokybes gerinimas pvz tokie kaip pixel plus ir pan - kartasi ji galima išjungti ijungiant game rezima - komponentas, kompozitas rodo gerai nes ten ne skaitmeninsi apdorojimas o analoginis konverteris kuris realiu laiku viska atlieka.

Vienintelis sprenimas tai zaidimo opcijose susikonfiginti lag'o kompensacija (RockBand, Guitar hero tai turi ar Kase nezinau nebanziau - neidomu :D) arba isisgyti nauja telika arba loshti ant analogo.

Redagavo DancingWind

Dalintis šiuo pranešimu

Nuoroda į pranešimą

:D Žmonės prie ko čia kabelis? PRIE KO? jeigu uztektu pralaidumo tai išvis nerodytu arba trukčituų (pvz video pastovus srautas 20mbps kabelis max palaiko 19mbps .. kaip jusm aytrodo kada jis spės ta 1 mbps palidoma paimti ką? jsi arba bano 20mbps varyti ir greciasuai dalsi duomenu susivaro arba ismeta error neveikia ir viskas). 1.4 apskritai šviežias standartas klausimas ar ishvis prekyboj yra.

Jei yra lagas tai 99% dėl teliko skaitmeninio signalo padorojimo - daugelis senesniu/pirmuju hdmi teliku turėjo 250ms+ vėlinimą nes procesoriai HD skaitmeninį signalo aporjima letai atlieka (arba vaizo kokybes gerinimas pvz tokie kaip pixel plus ir pan - kartasi ji galima išjungti ijungiant game rezima - komponentas, kompozitas rodo gerai nes ten ne skaitmeninsi apdorojimas o analoginis konverteris kuris realiu laiku viska atlieka.

Vienintelis sprenimas tai zaidimo opcijose susikonfiginti lag'o kompensacija (RockBand, Guitar hero tai turi ar Kase nezinau nebanziau - neidomu :D) arba isisgyti nauja telika arba loshti ant analogo.

Teisybe zmogus sako, laidai niekada nebus kalti del vaizdo lago (tik del kokybes). Cia akivaizdziai yra taip vadinamas "imput lag", kuri kazkiek apmazinti galima isijungus game mode (kuris ir atjungia daugeli vaizdo apdorojimo algoritmu) arba... pirkit plazmas, ten imput lag praktiskai nerasta. Dabartiniuose lcd, net ant game mode maziau 30-40 ms galit praktiskai nesitiketi ir jei zaidimas nenumato jokiu lago korekciju, gali buti labai nefaina (kas zaide ff10 ir dare lulu ultimate weapon quest supras apie ka as ;) ).

Dalintis šiuo pranešimu

Nuoroda į pranešimą

HDMI laidai duna 2 standartu - Standartas 1 - dirba 74.5 MHz dazniu (720p60 1080i60) ir Standartas 2 - 340 MHz (1080p60 2160p30)

HDMI perdavimo specifikacija turi versijas - 1.0 1.1 1.2 1.2a 1.3 1.3a 1.3b 1.3b1 1.3c 1.4

Daugiau infos - http://en.wikipedia.org/wiki/HDMI

Dalintis šiuo pranešimu

Nuoroda į pranešimą

Būtent, šiuo atveju kabelis įtakos tikrai turi. O HDMI v1.4 nėra jau toks naujas, jau gana senokai pasirodęs ir prekyboje tikrai yra. :unsure:

Dalintis šiuo pranešimu

Nuoroda į pranešimą

Man tas pats su xbox, jungiu per tulpes gaunu apie 60fps. pajungiu hdmi tai koki 30 ir dar kartai atsilieka. O man tas labai negerai, zaidziaunt koki halo ar mw2. :unsure: bet dabar supratau kame beda. dekui ;)

Dalintis šiuo pranešimu

Nuoroda į pranešimą

Prisijunkite prie pokalbio

Jūs galite rašyti dabar, o registruotis vėliau. Jeigu turite paskyrą, prisijunkite dabar, kad rašytumėte iš savo paskyros.

Svečias
Parašykite atsakymą...

×   Įdėta kaip raiškusis tekstas.   Įdėti kaip grynąjį tekstą

Only 75 emoji are allowed.

×   Nuorodos turinys įdėtas automatiškai.   Rodyti kaip įprastą nuorodą

×   Jūsų anksčiau įrašytas turinys buvo atkurtas.   Išvalyti redaktorių

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.