SullenSky

Filmų įrašymas į DVD grotuvą

Rekomenduojami pranešimai

Turiu DVD grotuvą, kuris nerodo paprastai įrašytų filmų. Pvz., paprastai 'įmesto' į diską filmo failo grotuvas nerodys, tiesiog 1 sekundei išmes failų explorer'į ir grįš į Main Screen. Kad rodytų filmus, turiu įrašinėti su Nero, kas yra labai nepatogu, nes trunka apie 2-3 valandas - filmas koduojamas ir tuo pačiu metu įrašinėjamas į diską. Konvertavimą galima matyti mažame peržiūros lange, kuriame visąlaik rodomas filmas. Įrašytas diskas turi AUDIO ir VIDEO aplankus. VIDEO turi kelis failus su pavadinimais VTS_01 ir taip dažniausiai iki 05. FIlmas užėmęs 700mb užima 4.3gb.

Ar yra būdų kitaip įrašyti filmus į diskus, kad toks DVD grotuvas juos rodytų? Esu girdėjęs apie Video CD. Kokia programa geriausia įrašyti tokius diskus? Naudoju Nero 6. Ar gali būti, kad programa pasenusi, ar pas mane tiesiog nepilna jos versija? Nes man neleidžia įrašyti filmų į CD kaip Video CD (VCD), prašo pirkti programą ar kažkas panašaus.

Ačiū už atsakymus.

Redagavo SullenSky

Dalintis šiuo pranešimu

Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

Turiu DVD grotuvą, kuris nerodo paprastai įrašytų filmų. Pvz., paprastai 'įmesto' į diską filmo failo grotuvas nerodys, tiesiog 1 sekundei išmes failų explorer'į ir grįš į Main Screen. Kad rodytų filmus, turiu įrašinėti su Nero, kas yra labai nepatogu, nes trunka apie 2-3 valandas - filmas koduojamas ir tuo pačiu metu įrašinėjamas į diską. Konvertavimą galima matyti mažame peržiūros lange, kuriame visąlaik rodomas filmas. Įrašytas diskas turi AUDIO ir VIDEO aplankus. VIDEO turi kelis failus su pavadinimais VTS_01 ir taip dažniausiai iki 05. FIlmas užėmęs 700mb užima 4.3gb.

Ar yra būdų kitaip įrašyti filmus į diskus, kad toks DVD grotuvas juos rodytų? Esu girdėjęs apie Video CD. Kokia programa geriausia įrašyti tokius diskus? Naudoju Nero 6. Ar gali būti, kad programa pasenusi, ar pas mane tiesiog nepilna jos versija? Nes man neleidžia įrašyti filmų į CD kaip Video CD (VCD), prašo pirkti programą ar kažkas panašaus.

Ačiū už atsakymus.

DVD grotuvas skaito MPEG-2 formatu irasytus diskus. Tai ka tu vadini "paprastai imestu filmu i DVD", yra koks nors is nžinterneto atsisustas filmas, suspaustas stipriau, dazniausiai sumenkinant kokybe i kitoki formata - dazniausiai panaudojamas koks nors MPEG-4 porusis (koks nors xvid, divx ir pan.). Standartinis DVD grotuvas hardwariskai nedekompresuoja MPEG-4 formato, todel tu jo nematai.

Standartinis DVD yra 720x576i25fps ML formato. Tuo tarpu internetiniai failai dazniausiai turi 200-400 eiluciu.

Tuo tarpu minimas VideoCD yra dar senesnis vaizdo formatas, kuriame naudojama MPEG-1 vaizdo kompresija, srauto greitis yra iki 1 megabito (DVD iki 15), o vaizdo rezoliucija tesiekia 352x288. Tai mazdaug atitiko tuo metu paplitusi VHS kaseciu kokybe.

Aisku galima ta 700 MB filma paversti i VideoCD, kokybe dar labiau nukris, bet failo dydis dar labiau sumazes.

Nero programu yra daug versiju: ir pilnu ir nepilnu. Taciau nuo to nepriklauso MPEG formato dydis.

Galima pabandyti kokio nors prasto "naujovisko" DVD grotuvo, kuris rodo divx failus. Paprastai elitiniai gamintojai tokiu negamina, nes pats vaizdo formatas yra gana prastas ir dideliuose televizoriuose ziureti nerysku, besikvadratuojanti vaizda nelabai kas nori.

Esme - kokybe reikalauja didelio srauto (bitrate), automatiskai dideja dydis. Paimk blu-ray ir pamatysi, kad jame dar daugiau failu, o STREAM direktorijoje gali rasti 25 GB faila, kuris ir bus pats filmas. Tik vaizdo rezoliucija bus 1920x1080x25p MPEG-4 (AVC, h.264) (nemaisyti su divx).

Redagavo masa

Dalintis šiuo pranešimu

Nuoroda į pranešimą

Ačiū už atsakymą, tačiau visa tai aš žinau. Noriu sužinot ar yra būdas, kaip iš interneto parsiųstą filmą įrašyti į DVD diską taip, kad jį rodytų DVD grotuvas, tačiau įrašymo trukmė nebūtų 3 valandos.

Dalintis šiuo pranešimu

Nuoroda į pranešimą

Prisijunkite prie pokalbio

Jūs galite rašyti dabar, o registruotis vėliau. Jeigu turite paskyrą, prisijunkite dabar, kad rašytumėte iš savo paskyros.

Svečias
Parašykite atsakymą...

×   Įdėta kaip raiškusis tekstas.   Įdėti kaip grynąjį tekstą

Only 75 emoji are allowed.

×   Nuorodos turinys įdėtas automatiškai.   Rodyti kaip įprastą nuorodą

×   Jūsų anksčiau įrašytas turinys buvo atkurtas.   Išvalyti redaktorių

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.