Powka

Keletas bendrų klausimų dėl PS2.

Rekomenduojami pranešimai

Labas vakaras,

na, žodžių, turiu ne vieną klausimą susijusi su PS2, todėl, manau, geriau sukursiu vieną temą forume apie PS2 ir čia tvarkingai juos visus išdėstysiu (tikiuosi pataikiau ten, kur reikia).

Taigi, įsigyjau vieną PS2 konsolę (nečipuotą). Ruošiuosi įsigyti dar vieną PS2 bei PSP. Va, ką tik namo parvežiau ją, pajungiau. Šiaip viskas gerai, tik kai s*** žaidimų diskus, girdisi nestiprus (bet pakankamas) spragsėjimas. Ne kaskart sukant, bet vis pasigirsta. Taip suprantu, jog tai lazeris, taip? Ar tai labai didelė problema? Ar tai reiškia, jog jam greitai galas ar tik šiek tiek susidėvėjęs? Na ir užbėgant už akių, galbūt kas nors iš čia esančių jau esatę keitę lazerį storam PS2? Jei taip, kokia to kaina?

Remiantis tuo, jog šis forumas, kaip sako Impaler, yra konsolių maniakų, tai manau šie maniakai stengiasi gerai prižiūrėti savo PlayStation'us, Xbox'us ir kt. Aš taipogi vienas iš tvarkingųjų, tad norėtusi gauti šiek tiek patarimų ta tema. Girdėjau, jog patartina išardžius savo PS2 retkarčiais pravalyti. Kuom valyti ir kur tai galima įsigyti? Taip pat, gal kas patars, kokiu skysčiu ar kuom nors galima atpoliruoti PS2. Šis kurį dabar turiu kiek riebaluotas ir dar kažko ten ant jo yra, o norisi blizgėsio.

Turiu du vibropultelius. Skelbimuose mačiau, jog pardavinėjami yra "neoriginalūs, kuriu neatskirsite nuo originalų" - man smalsu, kaip atskirti originalų Sony pultelį nuo neoriginalaus (jeigu abu vibruojantys, su Sony emblemomis ir t.t.)

Dar skelbimuose teko matyti, jog PS2 pardavinėjamas su jam skirtu stovu. Kas tai per daiktas? Specialus stovas, į kurį įstatomas PS2 ar kažkas panašaus? Ar tik šiaip, kažkieno prasimanymai? Įdomu, kaip tas daiktas atrodo, kiek kainuoja ir tokį gauti, nes man atrodo, jeigu toks dalykas egzistuoja, jis turėtų būti patogus, ypač man, kai ant stalo nedaug vietos ir norisi viska gražiai ir kompaktiškai susistatyti.

Forumo narys auron sakė, jog galima įmontuoti į savo storą PS2 HDD. Taigi, koks tai turi būti HDD - ar tai specialus pritaikytas konsolėms ar tinka bet koks ištrauktas tiesiai iš stacionaraus PC? Jeigu tai kažkas specifinio, kokio to daikto kaina? Ar nesunku būtų jį įmontuoti pačiam? Jei sunku, kiek tuomet paima meistras (tarkim, Edma) už HDD įmontavimą? Ar į HDD galima naudoti vietoje atminties kortelės? Ir svarbiausias klausimas - ar verta? Impaler sakė, jog Lietuvoje tai nelabai populiaru, bet pagalvojus, tai turėtų iš tiesų būti naudinga ir patogu - nereikia pirkti, rašyti ir laikyti krūvos diskų, lazeris nesidrožia.

Kam ant PS2 reikalingos USB jungtys, ką su jomis galiu padaryti? Mačiau, kad daugelis forume domisi USB raktais, tačiau kokia iš jų nauda? Naudoti vietoje atminties kortelės negalima, tai kas tuomet?

Ar turite kokių "pribambasų" ant savo PS2/PS3/XBox? Turiu omeny tokius dalykus kaip vairą su pedalais, gitarą, EyeToy (bėje, kas tai per daiktas) ir panašiai. Ar verta tokius dalykus arba bent jau vieną iš jų įsigyti? Ar tikrai įdomiau, patogiau, smagiau žaisti su tokiais dalykais ant tiek, kiek už juos sumokate?

Išdėsčiau savo klausimyną. Iš tiesų dar sukasi galvoje keletas, bet, manau, išpradžių juos ten apdorosiu, galbūt ir užduoti nereikės. Tikiuosi mano temos gerb. administracija neištrins, o paliks ir atsakys į visiems naujokams aktualius klausimus? Jums, seni konsolių vilkai, viskas tai turbūt pažįstama, tačiau žaliems (tokiems kaip aš), tai galėtų pasitarnauti kaip savotiškas DUK. Ačiū už atsakymus ir visokeriopą pagalbą.

Dalintis šiuo pranešimu

Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

Atsakysiu i keleta.

Korpuso valymui nieko ipatingo: naudoju ta pati kuo ir notebook'a valau.

Joypad'us galima atskirt gerai isiziurejus i simbolius ant mygtuku. Originaliam jie ilieti i juoda is spalvotos plasmases, o ne uzpiesti dazais kaip ant fufliako.

PS2 stovas, tai toks daiktas kuris skirtas tavo PS2 laikyti stacia, o ne gulscia. Taip, tai sutaupo vietos. Nu kur rasti, tai nepatingesi po parduotuves internetu paieskot - rasi!

Del HDD. Cia tau sarasiukas hardu ir ju suderinamumas su PS2:

http://ps2drives.x-pec.com/?p=list

Dar bus reikalingas Network Adapter'is (matosi ir HDD):

http://hddfaq.ps3news.com/howto5.jpg

Jauciu imanoma ir paciam pasidaryti, bet teks ji formatuoti ir t.t., as tai vezciau Edmai, taip, kad gal kas kitas pakomentuos sita.

Del idejimo kainu ir t.t. skambinkis ir kalbek, tikrai bus lengviausiai ir tiksliausia info.

Ar tinka vietoj MC, nezinau, bet speju, kad ne.

O kad verta tai tikrai. Nereikia disko, paziurejai, kad zaidimas š**** ir istrynei, nesidevi lazeris, greitesnis loading'o laikas.

USB taip pat reikalingos pajungti EyeToy, pele, klaviatura.

Turiu EyeToy as. Smagus daiktas, pasakot, ka cia pripasakosi... Valdai viska kuno judesiais, o ne pultu. Smulkiau gali pasiziuret Sony puslapy. Mokejau (Norvegijoj) 120 lt. su zaidimu. Manau verta, ipac jei nori vaikus uzimt, ar su panom baliavojant bus smagu. Zodziu toks party daiktas, vienas nelosi daug.

Dalintis šiuo pranešimu

Nuoroda į pranešimą

Atsakysiu i keleta.

Korpuso valymui nieko ipatingo: naudoju ta pati kuo ir notebook'a valau.

Joypad'us galima atskirt gerai isiziurejus i simbolius ant mygtuku. Originaliam jie ilieti i juoda is spalvotos plasmases, o ne uzpiesti dazais kaip ant fufliako.

PS2 stovas, tai toks daiktas kuris skirtas tavo PS2 laikyti stacia, o ne gulscia. Taip, tai sutaupo vietos. Nu kur rasti, tai nepatingesi po parduotuves internetu paieskot - rasi!

Del HDD. Cia tau sarasiukas hardu ir ju suderinamumas su PS2:

http://ps2drives.x-pec.com/?p=list

Dar bus reikalingas Network Adapter'is (matosi ir HDD):

http://hddfaq.ps3news.com/howto5.jpg

Jauciu imanoma ir paciam pasidaryti, bet teks ji formatuoti ir t.t., as tai vezciau Edmai, taip, kad gal kas kitas pakomentuos sita.

Del idejimo kainu ir t.t. skambinkis ir kalbek, tikrai bus lengviausiai ir tiksliausia info.

Ar tinka vietoj MC, nezinau, bet speju, kad ne.

O kad verta tai tikrai. Nereikia disko, paziurejai, kad zaidimas š**** ir istrynei, nesidevi lazeris, greitesnis loading'o laikas.

USB taip pat reikalingos pajungti EyeToy, pele, klaviatura.

Turiu EyeToy as. Smagus daiktas, pasakot, ka cia pripasakosi... Valdai viska kuno judesiais, o ne pultu. Smulkiau gali pasiziuret Sony puslapy. Mokejau (Norvegijoj) 120 lt. su zaidimu. Manau verta, ipac jei nori vaikus uzimt, ar su panom baliavojant bus smagu. Zodziu toks party daiktas, vienas nelosi daug.

Nu kadangi man savo laptopo nėra ko valyti (tik ekraną), nežinau kaip ir kuo galima naudotis. Skaičiau kaip kažkas siūlė suspaustu oru valyti. Nesu bandęs tokio dalyko, kas tai? Flakonėlis pravalantis oru? Galima rasti kokioje Maximoje, prie technikos?

Dėl to stovo, tai pažiūrėjau, BMS gan nebrangiai kainuoja - 9.99Lt. Rytoj reikės paimti. Reikės paklausti ar yra storiems PS2, nes nuotraukose mačiau SLIM'ą įkišta.

Tiesa, perėjau per parduotuvių tinklalapius (BMS, FIS kompiuteriai, Fortakas) - niekur neradau Network Adapter prekės. Arba ją taip sunku gauti arba tiesiog kitaip vadinasi. Jeigu tai antrasis variantas, būčiau labai dėkingas, jeigu kas pasakytų kokiu pavadinimu Network Adapter'į atpažįstą parduotuvių svetainių paieškos sistemos.

Iš pasakojimo apie EyeToy pasirodė gan įdomus dalykas. Manau, verta įsigyti - tokio dalyko dar nebandęs.

Eilinį kartą ačiū už pagalbą, auron, ir už nuorodas.

Dar labai svarbu man sužinoti kaip ten dėl pirmo klausimo apie lazerį ir garsus einančius iš PS2. Dėkoju.

Dalintis šiuo pranešimu

Nuoroda į pranešimą

tas garsas toks ir turi buti nu bent is tavo apibudinimo taip supratau nes ir pas mane ir pas mano drauga kartais buna toks ;lyg sustabditu diska ir vel pradetu sukti

Dalintis šiuo pranešimu

Nuoroda į pranešimą

tas garsas toks ir turi buti nu bent is tavo apibudinimo taip supratau nes ir pas mane ir pas mano drauga kartais buna toks ;lyg sustabditu diska ir vel pradetu sukti

Nu, kad nelabai. Aš ne pirmą PS2 turiu, ir ankščiau man niekad tokio garso nebūdavo. Garsas toks, lyg spragtelėtų kažkas. Tiek to, žaidimas per tą garsą ne lagina, nieko, tačiau šiaip - nervina, nes žaidžiant vistiek normaliai girdisi.

Nuvežiau dabar PS2 pas Edmą, nenorėjo per dieną padaryt, teko primokėti. Paklausiau jo ką įdės, pats nieko neprašiau (į seną PS2 geriausio čipo kišti nesinori), sakė ikiš Matrix'ą. Šiaip 100Lt kainuotų, biški brangiau už skubą sumokėsiu.

Dalintis šiuo pranešimu

Nuoroda į pranešimą

Nu pas mane tas garsas irgi yra... ant originalo disko.... GTA SAN kaip wyksta loadas tada tas garsas yra... ar jis nekenkia ps2? ir kas ten galetu buti? ;)

P.S. Ant kitu disku taip nera....

Redagavo baikas

Dalintis šiuo pranešimu

Nuoroda į pranešimą

Prisijunkite prie pokalbio

Jūs galite rašyti dabar, o registruotis vėliau. Jeigu turite paskyrą, prisijunkite dabar, kad rašytumėte iš savo paskyros.

Svečias
Parašykite atsakymą...

×   Įdėta kaip raiškusis tekstas.   Įdėti kaip grynąjį tekstą

Only 75 emoji are allowed.

×   Nuorodos turinys įdėtas automatiškai.   Rodyti kaip įprastą nuorodą

×   Jūsų anksčiau įrašytas turinys buvo atkurtas.   Išvalyti redaktorių

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.