Javelin

Apklausa (ne mūsų) apie naudojamas žaidimų platformas

Rekomenduojami pranešimai

Šiandien aptikau tokią gan įdomia apklausą apie naudojamas žaidimų platformas. Tą prasme žmonių buvo klausiama per ką žaidžiate žaidimus. Apklausa surengė 3D News.ru saitas (vienas seniausių ir žinomiausių ru interneto saitų apie kompiuterinę techniką ir žaidimus) kartu su Huawei. Tai rezultatai man pasirodė gan įdomus ir savotiškai grėsmingi. Nors apimtis ir nėra labai didelė (lygtais 570 žmonių) bet tendencijos yra aiškios. Pateikiu neversta, manau tikrai suprasit.

На чем вы играете в видеоигры?

Десктоп

77.02% (439)
PlayStation (любой версии)

21.23% (121)
Смартфон

15.09% (86)
Ноутбук

13.33% (76)
Nintendo Switch (или любая другая консоль Nintendo)

6.67% (38)
Xbox (любой версии)

6.32% (36)
Планшет

4.21% (24)
Не играю в игры

3.68% (21)
Другое

2.46% (14)

Tai va kas man pasirodė įdomu, kad PC kaip pagrindine žaidimų platforma nurodo vos ne 80%, tai manes nelabai nustebino, tai apskritai būdinga Rusijai ir NVS šalims, bet kad išmanieji yra trečioje vietoje, tai tikrai grėsminga. Va iš tokių apklausų ir eina tendencijos suktis aplink mobilius, iš ten ateity ir planuojama melžti pinigus ir pati Sony aiškia planuoja tą daryti, nes dabar ieško vadovo savo mobilių žaidimų padaliniui ir ruošiasi jais rimtai užsiimti (panašu vietoje to kad gaminti kažką naujo, o ne tik remasterius ir remaikus) tikrajai Playstation platformai. Yra tokių juokų kad kita konsolių karta bus išmanieji, bet tai pradeda neatrodyti taip jau juokinga. 

• Patinka 1
  • Nustebau 1

Dalintis šiuo pranešimu

Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

Nieko keisto sakyciau. Telefona ar Plansete dabar turi vos ne kiekvienas. Tad ir rinka i ta puse sukasi. Kas blogiausia, kad yra kuriami nemokami zaidimai kurie, kaip Pubg, atnesa i diena po septinis milijonus doleriu. Vadinasi zaidimai bus nemokami, bet viskas viduje bus mokama. Kuo daugiau isleis, tuo kurejams bus didesnis noras pletoti sia platforma.

462816_8xqLxD5ZHp_pubg_mobile_global_pla

Dalintis šiuo pranešimu

Nuoroda į pranešimą
Prieš valandą, Magnitas parašė:

Nieko keisto sakyciau. Telefona ar Plansete dabar turi vos ne kiekvienas. Tad ir rinka i ta puse sukasi.

Tai aš visą šitą puikiai suprantu. Čia tiesiog buvo toks nusivylimo atodūsis kad viskas eina šia linkme. Ir Sony rimtai ruošiasi plėtoti mobilų padalynį. Mobiliame ne vieno žaidimo nesu žaidęs ir kol kas nesiruošiu. Ne mano kartai. 

Dalintis šiuo pranešimu

Nuoroda į pranešimą
Prieš 1 minutę, Javelin parašė:

Tai aš visą šitą puikiai suprantu. Čia tiesiog buvo toks nusivylimo atodūsis kad viskas eina šia linkme. Ir Sony rimtai ruošiasi plėtoti mobilų padalynį. Mobiliame ne vieno žaidimo nesu žaidęs ir kol kas nesiruošiu. Ne mano kartai. 

As zaides. Ir tai buvo zaidimai su spalvotais burbuliukais. :D Bet tik tiek. As irgi ne is tu zmoniu kurie zaidzia zaidimus per telefona. Ne man tai, kaip ir narsyti po saitus ir t.,t. Tiesiog PC geriausias variantas tam. Bet mes cia ne apie tai. Ziuresime kaip cia bus. Man idomu ar i sia statistika patenka Azijos salis? Nes ten, kiek teko matyti is ivairiu saltiniu, telefonas rankoje ir zaidimas yra vos ne kulturos dalis.

• Patinka 1
  • Cha cha 1

Dalintis šiuo pranešimu

Nuoroda į pranešimą
Prieš 10 minučių, Magnitas parašė:

Man idomu ar i sia statistika patenka Azijos salis? Nes ten, kiek teko matyti is ivairiu saltiniu, telefonas rankoje ir zaidimas yra vos ne kulturos dalis.

Ne, čia grynai runetas, dėl to PC ir užima milžinišką dalį. USA, Canada pavyzdžiui konsoles turėtu būti pirmoje vietoje, po to gal planšetes ir tik kokioj trečioj vietoj PC. Azijos šalis taip, dėl to ten ir ypač Japonijoje Nintendo Switchas baigia išstumti Sony, jau nekalbant Boxą, galutinai ir Sony panašu baigia su tuo susitaikyt (arba ne). Bet kurio atvėju laikas parodys. Supranti man negaila kad kūrimi mobilus žaidimai, tegul kūria ką nori ir kam nori, viskas turi teisį gyvuoti. Man gaila kad panašu tai bus vis labiau daroma stacionariu projektų sąskaitą. Dėl to dar savo laiku ir kalbėjau apie žaidimų streaminga įsiūta į TV. Viskas eina link to kad nereikėtu pirkti jokios specializuotos įrangos - telefoną paėmiai, telika įjungiai ir žaidi. Pinigai valdo pasaulį.

P.S. Burbuliukai nesiskaito?

Redagavo Javelin

Dalintis šiuo pranešimu

Nuoroda į pranešimą
prieš 22 valandas, Javelin parašė:

ruošiasi jais rimtai užsiimti

Labai abejoju. Tikrai mobiliakams nekurs tikru zaidimu, greiciau pinigu melzimo irankius su mikro pavedimais. Kaip dabar Nintendo.

Dalintis šiuo pranešimu

Nuoroda į pranešimą
Prieš 54 minutes, pspgamer parašė:

Labai abejoju. Tikrai mobiliakams nekurs tikru zaidimu, greiciau pinigu melzimo irankius su mikro pavedimais. Kaip dabar Nintendo.

Kol kas panašu kad žada rimtai užsiimti. Ruošiasi portuoti "blokbusterius" į mobiliakus. Ieško mobiliu žaidimų padalinio vadovo kuris "sukurs vizija ir plėtos" šitą sritį. Na laikas parodys.

P.S. Kaip CX?  

Redagavo Javelin

Dalintis šiuo pranešimu

Nuoroda į pranešimą

tai, kad mobiliakas mobiliakui nelygu... tam, kad galetum zaisti grafiskai grazu zaidima tikrai neuzteks telefono uz 200-300 pinigu.. taip, kad sony cia greiciau del microtransakciju eina

Dalintis šiuo pranešimu

Nuoroda į pranešimą

ta pati apklausa i delfi ideta butu visiskai kitokia, telefonai uzimtu pirma vieta su 99% :D

manau kad sita apklausa yra niekine, faktas kad ant telefonu zaisti yra kur kas paprasciau nes ir taip juos visi turi, sios apklausos isvados gali buti tik kad steem raktus gali dabar reklamuoti daugiau ta svetaine :D

Dalintis šiuo pranešimu

Nuoroda į pranešimą
prieš 6 valandas, Javelin parašė:

Kol kas panašu kad žada rimtai užsiimti. Ruošiasi portuoti "blokbusterius" į mobiliakus. Ieško mobiliu žaidimų padalinio vadovo kuris "sukurs vizija ir plėtos" šitą sritį. Na laikas parodys.

Manau nebus problema sugalvoti kaip padaryt f2p uncharted su micro-transactions.

prieš 6 valandas, Javelin parašė:

P.S. Kaip CX?  

Biski baisu setupint buvo, labai plonas ir gana sunkus. Siaip graziai rodo, gal daugiau pakomentuosiu tinkamoj temoj.

Dalintis šiuo pranešimu

Nuoroda į pranešimą

Tuoj niekinei apkalusoj sudalyvavo jau 3510 žmonių, kurie domisi žaidimais ir skaito naujienas apie juos. Rezultatai labai akivaizdus:

Десктоп (PC)
75.16%

Смартфон (Išmanusis tel.)
16.87%

PlayStation (любой версии) (bet kurios versijos Playstation)
15.56%

Ноутбук (Noutbukas)
13.33%

Не играю в игры (Ne žaidžiu žaidimų)
6.84%

Xbox (любой версии) (bet kurios versijos XBox)
5.41%

Nintendo Switch (или любая другая консоль Nintendo) (bet kuri Nintendo konsole)
4.62%

Планшет (Planšetė)
3.85%

Другое (kita)
2.34%

Dalintis šiuo pranešimu

Nuoroda į pranešimą

taip, tu teisis, akivaizdu kad toje svetaineje daugiausiai lankosi PC zaidejai :)

ps. padariau pas save namie apklausa tai 80% zmoniu lietuvoje zaidzia su konsolem, o kiti 20% telefonais :D

Redagavo benon8

Dalintis šiuo pranešimu

Nuoroda į pranešimą

Prisijunkite prie pokalbio

Jūs galite rašyti dabar, o registruotis vėliau. Jeigu turite paskyrą, prisijunkite dabar, kad rašytumėte iš savo paskyros.

Svečias
Parašykite atsakymą...

×   Įdėta kaip raiškusis tekstas.   Įdėti kaip grynąjį tekstą

Only 75 emoji are allowed.

×   Nuorodos turinys įdėtas automatiškai.   Rodyti kaip įprastą nuorodą

×   Jūsų anksčiau įrašytas turinys buvo atkurtas.   Išvalyti redaktorių

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.