Magnitas

Nepertraukiamo maitinimo šaltinis (UPS) pasirinkimas

Rekomenduojami pranešimai

Sveiki.

Gal zinote ka nors apie UPS ir koki pasirinkti? Kokia informacija reikia zinoti, kad tokiu dalyku naudotis? As pagrinde noriu del to, kad pas mane daznai daugiabutyje atsijungineja elektra (matyt kaimynai bando kazkaip pavogti) ir labai uzk** kai kompe atidaryti failai tiesiog dingsta.

As noreciau, kad po elektros dingimo PC ir Monitorius veiktu bent 10min. Elektros sviravimu kaip ir neturiu. Ar padideja elektros sanaudos del UPS'o? Zodziu rasykite ka zinote ir kokios info reikia.

UPS01LCDa_7_2.jpg

Dalintis šiuo pranešimu

Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

http://www.skytech.lt/bk650ei-apc-backups-650va-230v-interface-port-db9-rs232-usb-p-13659.html

Na žinok kad 10 min. laikytu, tai čia gal diesel generatoriaus reikai, neteko kažkaip girdėt arba tie kurie daugiau gaudosi, tegulv atrašo. Šiaip visą laiką kiek atsimenu APC buvo gera ir patikima firma UPS pioneriai. Tas kur įdėjau runtime 2,6 min. maždaug kad ramiai visus failus spėtum uždaryt. O dėl kaimynu tai jo, jeigu tokie durnai, tai tau ir maintblokį žiųrėk kada sudegins ir sakys "mes ni pri čiom". Reikia tau ups, tik klausimas kokio. Gal kas dar patars.

10307.jpg

Prieš 42 minutes, Magnitas parašė:

Ar padideja elektros sanaudos del UPS'o?

Manau kad ne arba labai nežymiai, mano supratimu tai tiesiog galingų akumuliatoriu blokas, kurie vis po biškuti pasikrauna iš AC lyzdo kai eina srovė per jos tau į kompą ir dingus tai srovei kiek gali dar pajungtą aparatą pamaitina iš akumų.

EDIT: Dabar tik apsižiūrėjau kad ten lyzdai ne musų, ko taip. Gal čia tik paveikslelyje, jeigu ką reikėtu jiems skambint ir klaust.

Redagavo Javelin

Dalintis šiuo pranešimu

Nuoroda į pranešimą

Dekui. Bent jau kazkokia pradzia. Jeigu as cia per daug uzsisvajojau tai 5min. Butu tikrai geriau negu kokia 1min. :D Bent speciau pajudeti is vietos, ir kaip minejai, ramiai isjungti PC arba per ta laika elektra atsirastu. uz plokste mokeciau tikrai daugiau negu uz UPS.

Man su tais vatais/amperais visada buvo ne kazka.. Speju, kad vistiek reikia aiskintis kiek Deze ir Monitorius siurbia elektros?! Tada butu aisku kiek UPS'as gyvens be energijos saltinio.

Kiek siurbia monitorius pavyktu suzinoti pagal modeli. O Deze? Rinkta is detaliu. Kaip zinoti kiek ji? ? Gal yra kokia programa? Aisku pasiguuglinsiu.

Dalintis šiuo pranešimu

Nuoroda į pranešimą
Prieš 37 minutes, Magnitas parašė:

Speju, kad vistiek reikia aiskintis kiek Deze ir Monitorius siurbia elektros?! Tada butu aisku kiek UPS'as gyvens be energijos saltinio.

Taip, manau kad reiketu. Aš irgi ne fizikas, patikėk. Gal @Impaler su matematika geriau?

O taip nėr už ką. Geram ir adekvačiam žmogui visada smagu padėt?

Dalintis šiuo pranešimu

Nuoroda į pranešimą

Kaip tik esu turėjęs patirties su visu tuo reikalu. :) Tai va @Magnitas, turiu APC CS-350 modelį. Su jo pagalba PC ir monitorius sugebėdavo išveikti iki 10-15 min. Vėliau einant metams ir krintant baterijos talpai iš laikydavo vos kelias sekundes. Tada 20 eur už naują bateriją iš RCL.lt, 5 min. pakeitimui ir vėl veikia kaip nauja.

O tada nusipirkau naują PC, pajungiau ant jo UPS'ą, įjungiau PC ir matblokis dave kibiškščių ir degėsių kvapo. Nuo to laiko bijojau bejungti tą UPS'ą prie savo pagrindinio PC. Su likusiais dviem veikia idealiai. Gal pernelyg galingas PC naujaisis buvo. Nežinau kas galėjo tai sukelti, bet nerizikuosiu sukepinti naujo PC maitblokio.

Manau gali griebti https://www.skelbiu.lt/skelbimai/naudotas-ups-apc-cs-350va-46193903.html
ir pasikeisti bateriją. Dar klausimas tik, tavo PC koks maitinimo blokas. Nes jei galingesnis, tai gal galingesnio APC reiktų? Toje vietoje jau nežinau ar APC galingesnį reikia imti priklausomai nuo PC maitblokio vatų ir sunaudojamo el. kiekio ar modelis yra tiesiog pagal palaikymo laiką be elektros kiek ištveria UPS'as.

Tokia patirtis mano su UPS'ais. Jei šokinėja eketra - daiktas geras. Mokėjau 350 Lt savo laikais. :)

• Patinka 1
  • Ačiū 1

Dalintis šiuo pranešimu

Nuoroda į pranešimą

@Impaler Pas mane net nauja technika genda. I naudota net ziureti nenoriu, bet vizija aiski. Pas mane - https://www.newegg.com/evga-750-gq-210-gq-0750-v1-750w/p/N82E16817438060

Jeigu trumpiau tai 750. Siulai man savo mineta modeli ar kazkas yra siai dienai? Gal mano deze bus per galinga, kaip minejai?

Monitorius dar: https://www.displayspecifications.com/en/model/31826fe

Dalintis šiuo pranešimu

Nuoroda į pranešimą

Dalintis šiuo pranešimu

Nuoroda į pranešimą

Priklausomai nuo apkrovimo, bet tavo vietoje pirkčiau APC 1300 ir daugiau, nes jie jau gali atiduoti 750W ir daugiau. Bet reikia žiūrėti atskirai kiekvieno modelio specifikacija. APC puslapyje netgi rodo kiek laiko koks modelis veiks

Dalintis šiuo pranešimu

Nuoroda į pranešimą

Išėjimai, kaip išėjimai, nusiperki tada perėjimą iš to į 220v ir jungi.

Dalintis šiuo pranešimu

Nuoroda į pranešimą

naudoju sita jau 3 metai https://www.cyberpower.com/eu/en/product/sku/cp1500epfclcd

puikus daiktas neisivaizduoju kaip be jo galeciau gyventi :D gyvenu nuosavame name, elektra ateina oro linija... zodziu elektros nebuvimas tai gelytes, bet buna trukinejimai, svyravimai, itampos kritimai ir kiti dziaugsmai :D

gal siuo metu investuociau i daugiau W, nes dabar su 900W laiko tik 1-3 val. aisku stengiuosi viska ant standby laikyti kai visiskai dingta elektra, tik tai ko reikia aktyvius nas, switch, rauteriai, monitorius (jei dirbu) o kompas laptopas pas mane :)

jei isijungciau zaisti ps4 jauciu koki 10-15min tik atlaikytu :D

siulau imti su ekranu, rodo kokia situacija su elektra, kokia itampa, dingus matysi kiek turi laiko :)

Dalintis šiuo pranešimu

Nuoroda į pranešimą

Pasiskaicius jusu postus atkreipiau demesi, kad reikia, kaip kolega minejo, ekrano ant UPS dezes ir gerai butu, kad "varpais" skalambitu kai elektra dingtu. Nes isivaizduoju situacija, elektra dingsta, o as sau patenkintas ir toliau sedziu prie PC. :D

Vienas tik dalykas, galima gal nuoroda i LT parduotuve is kur imti? Nes.. Kaip naujokui sunku suprasti ar jus toki modeli turite koki parduotuve siulo. Pirksiu UPS, o nusipirksiu Koldunu gaminimo aparata.. &title=Gautieji%20-%20PlayManija.lt&txt=

Redagavo Magnitas

Dalintis šiuo pranešimu

Nuoroda į pranešimą

lt sunku pasakyti kur pirkti, issirenki modeli koki jau nori ir tada googlini kur pigiau/greiciau pagal poreikia :)

ps. manau visi ups pypsi kai elektra dingsta, pas maniski galima isjungti jei atsibosta, o per 2 valandas tikrai labai atsibosta :D

Dalintis šiuo pranešimu

Nuoroda į pranešimą

Prisijunkite prie pokalbio

Jūs galite rašyti dabar, o registruotis vėliau. Jeigu turite paskyrą, prisijunkite dabar, kad rašytumėte iš savo paskyros.

Svečias
Parašykite atsakymą...

×   Įdėta kaip raiškusis tekstas.   Įdėti kaip grynąjį tekstą

Only 75 emoji are allowed.

×   Nuorodos turinys įdėtas automatiškai.   Rodyti kaip įprastą nuorodą

×   Jūsų anksčiau įrašytas turinys buvo atkurtas.   Išvalyti redaktorių

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.