Džekeris

Ar verta pirkti 4K 120hz televizorių?

Rekomenduojami pranešimai

VRR su 2.1 HDMI ateina ir pokolkas jo PS5 nepalaiko. LG tv su juo lyg turejo problemu. nors gandai kad Kova isleis update. Auto Low Latency Mode irgi reik 2.1 HDMI.

HDR pilnas palaikymas jau reik 2.1 hdmi. nes kitaip spalvu gylis krenta i 4:2:2.

aplamai nedeciau vilciu i 120fps konsolese. 60fps jau stebuklas kad gavom ir kad tai islaikytu. net ir dabar tu keletas zaidimu kurie skelbiasi kad eina 120fps, is tikro neina, sokineja tie fps nesveikai, tai nemanau kad malonumas zaisti toki zaidima prie sokinejanciu fps.

Redagavo gedunex

Dalintis šiuo pranešimu

Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

Susidariau įspūdį, kad neverta 120hz geriau paimti gerą 4K@60hz su hdmi 2.1 HDR ir VRR

Nes realiai, kas gaus tą 120fps? racing/sports? Aš jų beveik nelošiu, tad darau išvadą, jog mano poreikiams tiktų ir geras 4K@60Hz 

Dalintis šiuo pranešimu

Nuoroda į pranešimą

2.1 HDMI automatiskai duoda 120hz nebent tv nepalaiko. man asmeniskai svarbiausia kokybiskos spalvos ir hdr nei kad 120hz. man tai jis visai neaktualus. 60fps daugiau nei pakankamai. 

Dalintis šiuo pranešimu

Nuoroda į pranešimą
Prieš 19 minučių, gedunex parašė:

man asmeniskai svarbiausia kokybiskos spalvos ir hdr nei kad 120hz. man tai jis visai neaktualus. 60fps daugiau nei pakankamai. 

Pritariu.

Dalintis šiuo pranešimu

Nuoroda į pranešimą

Nelabai aš gaudausi TV reikaluose, tai vadinasi man ir tas hdmi 2.1 nėra aktualus/svarbus, na tai reiks pasidairyt TV 4K@60Hz su HDR ir VRR

Gal turit kokių variantų? ir kokie/kada TV i6eis 6iemet yra kur info ar pan?@gedunex  @Javelin

Ir jeigu imti tai jau geriausia imti QLED?

Redagavo Džekeris

Dalintis šiuo pranešimu

Nuoroda į pranešimą

@Džekeris, klausyk aš tikrai nenoriu tau painioti galva su visokiais techninias terminais ir įtariu dar labiau sukelti sumaištį. Tiesiog tam kad veiktu VRR reika to HDMI 2.1

Like AMD's FreeSync or NVIDIA's G-SYNC, the HDMI group has created their own version of the VESA Adaptive Sync protocol, called HDMI Forum VRR. It's a VRR format that seems to only work with HDMI 2.1 sources, and the Xbox Series X currently supports it alongside its FreeSync VRR support. The PS5 should also receive HDMI Forum VRR support in a future firmware update. Note that not all HDMI 2.1 TVs support HDMI Forum VRR, as is the case with the LG UN8500

In terms of testing, it may be hard to know exactly if a TV has proper HDMI Forum VRR. Since the Xbox One X/S and Xbox Series X each support HDMI Forum VRR and FreeSync, we don't know for certain which format is working on the TV. Once the PS5 gets HDMI Forum VRR support, it'll be easier to know, since the console doesn't support FreeSync.

Manau visi naujį 2021 metų telikai (išskyrus pigiausius) turės bent po vieną hdmi 2.1 portą. Tiesiog dar nereikia pamiršti ir vaizdo kokybės (HDR išpildymas) ir Input Lag. Tam kad gerai vaizduotu HDR turi būti arba OLED'as arba geras LED su aukštu brigtness ir FALD (visos matricos lokalus užtemdimas). Gal tu tiesiog parašyk į kokią pinigų sumą maždaug orientuojas ir ar nori susiryšti su OLED ir aš įmesiu kelis varintus pagal tech sekus kaip man atrodys. Bet kaip pats supranti galutinis pasirinkimas vistiek tavo.

Dalintis šiuo pranešimu

Nuoroda į pranešimą
prieš 22 valandas, gedunex parašė:

tai gali paziuret kainos nauju tv, ju kainos dabar mazesnes nei praeitu metu, tai gal kazkas bus panasiame kainu depazone. jei domina Oled tai LG isleis pigesniu modeliu ir siaip pigesniu high end modeliu. dabar toks perejimo laikotarpis kai pinga seni ir ateina nauji. turi jau issinagrinet kiek lesu turi ir kokie tavo poreikiai.

Siu metu Samsungu kainos zemesnes nei praeitu metu. Kodel taip yra? Todel kad Serijos buvo downgradintos. t.y. siu metu Samsung Q70T yra = Praeitu metu Samsung Q60R ir t.t. Cia toks nonsensas... :) Apie siu metu naujus dar neteko lyginti

Prieš 9 minutes, Javelin parašė:

@Džekeris, klausyk aš tikrai nenoriu tau painioti galva su visokiais techninias terminais ir įtariu dar labiau sukelti sumaištį. Tiesiog tam kad veiktu VRR reika to HDMI 2.1

Like AMD's FreeSync or NVIDIA's G-SYNC, the HDMI group has created their own version of the VESA Adaptive Sync protocol, called HDMI Forum VRR. It's a VRR format that seems to only work with HDMI 2.1 sources, and the Xbox Series X currently supports it alongside its FreeSync VRR support. The PS5 should also receive HDMI Forum VRR support in a future firmware update. Note that not all HDMI 2.1 TVs support HDMI Forum VRR, as is the case with the LG UN8500

In terms of testing, it may be hard to know exactly if a TV has proper HDMI Forum VRR. Since the Xbox One X/S and Xbox Series X each support HDMI Forum VRR and FreeSync, we don't know for certain which format is working on the TV. Once the PS5 gets HDMI Forum VRR support, it'll be easier to know, since the console doesn't support FreeSync.

Manau visi naujį 2021 metų telikai (išskyrus pigiausius) turės bent po vieną hdmi 2.1 portą. Tiesiog dar nereikia pamiršti ir vaizdo kokybės (HDR išpildymas) ir Input Lag. Tam kad gerai vaizduotu HDR turi būti arba OLED'as arba geras LED su aukštu brigtness ir FALD (visos matricos lokalus užtemdimas). Gal tu tiesiog parašyk į kokią pinigų sumą maždaug orientuojas ir ar nori susiryšti su OLED ir aš įmesiu kelis varintus pagal tech sekus kaip man atrodys. Bet kaip pats supranti galutinis pasirinkimas vistiek tavo.

Na ne visai tu teisus.

2019 m. modelis Q70R palaiko VRR su 2.0 hdmi.

The Samsung Q70/Q70R QLED is a great 4k TV from the brand's 2019 QLED lineup. Its VA panel boasts an outstanding contrast ratio and excellent black uniformity, so it's well-suited to dark room viewing, but it also has impressive peak brightness, so it's great for well-lit rooms too. It has full-array local dimming and a wide color gamut, which helps to produce vivid colors and bring out highlights in HDR content. Its motion handling is amazing, with a fast response time and an optional Black Frame Insertion feature to further reduce blur. Additionally, it supports AMD's FreeSync variable refresh rate (VRR) technology for a nearly tear-free gaming experience. However, like most VA panels, it has poor viewing angles, so it's not the best for wide seating arrangements since the image loses accuracy when viewed from the side.

Saltinis https://www.rtings.com/tv/reviews/samsung/q70-q70r-qled

Dalintis šiuo pranešimu

Nuoroda į pranešimą
Prieš 53 minutes, Džekeris parašė:

Nelabai aš gaudausi TV reikaluose, tai vadinasi man ir tas hdmi 2.1 nėra aktualus/svarbus, na tai reiks pasidairyt TV 4K@60Hz su HDR ir VRR

Gal turit kokių variantų? ir kokie/kada TV i6eis 6iemet yra kur info ar pan?@gedunex  @Javelin

Ir jeigu imti tai jau geriausia imti QLED?

Tiketis, kad daug zaidimu bus su 120 fps nereiketu labai. Jeigu ir bus tai bus ant mazintos rezos, be raytracing.

Turbut TV svarbiausias aspektas butu Contrast, Local dimming (pagal poreiki ir technologija), tiek SDR tiek HDR Peak brightnes kuo sviesiau tuo geriau t.y. Candelos m2 daugiau tuo sviesiau bus vaizduojamas vaizdas, taip pat juodos spalvos gylis, pas kaikurius tv juoda spalva nera juoda spalva ir butent ant LED (QLED irgi yra LED bet kiek kitoks pasvietimas), taip pat baltos spalvos gylis ir sviesumas nes taip pat kaip ir su juoda buna taip ir su balta, balta buna pilka.

Is esme rtings.com paskaityk pilna review netgi yra suskirstyta pagal kategorijas TV Budget gaming, Best gaming ir t.t.
https://www.rtings.com/tv/reviews/best/by-usage/video-gaming#recommendation_181077

Redagavo Eiviokas

Dalintis šiuo pranešimu

Nuoroda į pranešimą

@Eiviokas, dėl to VRR HDMI 2.0 palaikymo tai tu teisus, pats buvau įvedęs į inetą "is hdmi 2.1 compulsory for VRR support" ir gavau neigiama atsakymą, bet jeu nenorėjau @Džekeris galvos kvaršinti, nes manau kad kad su 2.0 VRR palaikymu gali buti labai jau individualų priklausomai nuo gamintojo. Tiesa mano t1 ištrauka taip pat iš RTINGs buvo paimta.

Nėra ką kalbėti apie tą 4K120fps. Na netrauks PS5 to ir viskas, net dabar su geresnia grafiką duoda rinktis 4K30 ar performace 60. VRR labiau svarbus kad deepu nesijastu kai fps žemiau 60 krenta.

Kiek suprantu OLEDai praleidžiami, tai  https://www.topocentras.lt/televizoriai-ir-garso-technika/televizoriai/televizorius-sony-ke55xh9096.htmlhttps://www.topocentras.lt/televizoriai-ir-garso-technika/televizoriai/televizorius-qled-samsung-qe55q80ta.html,  https://www.topocentras.lt/televizoriai-ir-garso-technika/televizoriai/televizorius-lg-55sm9800pla.html

Arba laukti 2021 m modelių ir PS5 (LT jų dar nėra prekyboje ir pradžioje jie nekainuos po 900)

Redagavo Javelin

Dalintis šiuo pranešimu

Nuoroda į pranešimą

@Javelin Bijau suklyst, bet ar SONY KE55XH9096 nėra tas pats Sony KD-55XH9096? Nes pasak Kainos.lt tik topocentras tokį pavadinimą užmetęs :D 

Dalintis šiuo pranešimu

Nuoroda į pranešimą

Gali but, žinok tiek jau nesigylinau?

Dalintis šiuo pranešimu

Nuoroda į pranešimą

Na dėkui už info ir pagalba, išsirinksiu kažkurį :D 

Dar prieš temos sukūrimą žiūrinėjausi X9096 bei Q80T televizorių :) 

Dalintis šiuo pranešimu

Nuoroda į pranešimą

@Džekeris, pasižiūrėk bendroje TV pasisrinkimo temoje. Man atrodo @benon8 būtent tarp šitų 2jų modeliu ir rinkosi. Ten lygtais buvau aprašęs imho privalumus ir trūkumus. Sėkmės?

Dalintis šiuo pranešimu

Nuoroda į pranešimą

O as sukandau dantis, uzmerkiau akis ziuredamas i kaina ir

4alqT6LiOhZEFP6o-yctGXcowElpVcavbi7OEx3_ZncNIg_pHc6GIMGuFYbe7UnH82dQS7lSnHYQAqlFKUpRynaHPKsN5s2panwM3u6_iCeIaFTVE4WH694_qkzn0SEX2Qkoc1mltQcSUIvDPR_dZQ5isNRiBLKftBvIFfEINbTERrXDWgyUvb2ejbUkC-Jk0ZmG65yqECgvItMQ_U09PxruyXxPo-WbwOsd_Yqcs2-I3Vho1RdwSpHvwWJkeyPt-Y-0K_2MXhCFDo6HtGOnsw8G5W4vh5t-GZcr7o7MN8ETK3XsfP39nruKI6KLSX0qWZ9rJ7YbE6BeWouH8kOeZM1LoiwxSzSQRUBFIr2wlAFvUtEObBtVDmezJGDQ3Y7PYJmdC3PLM2jir_NMXrqF5yaJa6FrzOsN1zVYjb8-7YH7bWp1cTKFqhxkeNafoiOIELjvWBtFgfpVa4Tf47d2xuzUE_zSKV1-kQ8n6zSnHYwA7u4ziYLyVlYnhFrJ0N8cejMfdUvkutZVRpOpCzzU7RsdeDXIDLVVB2IMKrKRm0N8UinB9uWsI1PuNzNM9RBofvbhEXK1PdxED2ProFhRALhWnNc8PE8z35oyPyfMvfuDsgrMnsviwY8PFA_2NP5B7N0Idbzxz4oQNGKendarNf3266xvJipYPZgk_wbjlYH-01VFJ2AgUiGP9az3HjRXwauIZBqrcUcjyHtiGlctkAnc=w942-h1256-no?authuser=0

TA  Dam, 65 zoliu oled. PS5 dar neturiu, bet ps4 pro vaizdas tiesiog... eh... ?

Dabar perziurineju visa MCU is Disney+  4K HDR. pasaka... :D

• Patinka 4
  • Nustebau 1

Dalintis šiuo pranešimu

Nuoroda į pranešimą

Prisijunkite prie pokalbio

Jūs galite rašyti dabar, o registruotis vėliau. Jeigu turite paskyrą, prisijunkite dabar, kad rašytumėte iš savo paskyros.

Svečias
Parašykite atsakymą...

×   Įdėta kaip raiškusis tekstas.   Įdėti kaip grynąjį tekstą

Only 75 emoji are allowed.

×   Nuorodos turinys įdėtas automatiškai.   Rodyti kaip įprastą nuorodą

×   Jūsų anksčiau įrašytas turinys buvo atkurtas.   Išvalyti redaktorių

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.