[mini] Maisto blogas - Bulvių traškučiai
Sveiki taigi trumpai drūtai gaminsime bulviu traškučius orkaitėje:
Reikės:
Kepimo popieriaus arba kepimo plėvelės
Aliejaus
Kokių 4 bulvių arba daugiau, čia žinoma priklauso kiek traškučių norėsit
Tarkos kad pjaustytu bulves plokščiais grežinėliais arba peilio
"Dukofkės" (elektrinės krostnelės arba indukcinės krosnelės)
Prieskonių kokių patys norite (gali būt krapai, picos prieskoniai, pipirai, druska)
Gaminimas:
Paprasčiau nebūna:
1)Nulupame bulves ir jas nuplauname.
2)Supjaustome plonais grežinėliais (nuo storumo priklauso kiek laiko keps)
2.5) Nustatome "dukofkę" ant 200C laipsnių.
3)Į skardą ("b*ėką") įdedame kepimo popieriaus ji ištepame aliejum, na kokiu valgomuoju šaukštu užpilus su pirštais gerai padengt paviršių.
4) Išdėliojame bulves ant popieriaus ir pabarstome savo prieskoniais
5) Dedam "skardą" į "dukofkę" aukštai
SVARBIAUSIA:
Čia nėra kepimo laiko, visuomet prižiūrime kaip kepa, kad nesudegtu, traškučiai turėtu būti pagal jūsų pasirinktą variantą arba gerai iškepę rusvi arba apkepę geltonos spalvos minkšti dar.
6) Iškeptus traškučius dar kartą pabarstome pasirinktais prieskoniais ir sudedame į lėkštę.
Kaip ir viskas tam kartui skanaus.
- 14
14 komentarų
Rekomenduojami komentarai