• įrašų
    11
  • komentarai
    95
  • peržiūros
    23.409

Maistas:

red-cat_eX

1.677 peržiūros

Taigi čia daug kas klausia įvairiu patarimų ir taip toliau. Ketvirtadienį kepsiu pyraga kai išbandysiu ar geras tuomet parašysiu viską, vakarykštis buso sausokas nors ir labai skanus, na ne esmė.

 

Įdėsiu pirmųjų picų nuotraukų čia gan senos fotkės kai aukso amžius jose buvo mano. Esu daręs įvairiu ir su lašiša, bei citrina ir panašiai, bet ne esmė, kaip kas nor taip tas daro.

 

Esu gaminęs porą kartu praeitą vasarą (2011 m.) "afigienus" ledus, šokoladinius su vanna talinnu ;D, bet reikės atras receptą kur nukišau. Bet ten fantastika išvis yra.

 

25401_1308127474653_1574565476_713296_1054677_n.jpg

25401_1308127514654_1574565476_713297_1479239_a.jpg

25401_1308127554655_1574565476_713298_4397769_n.jpg

25401_1308127594656_1574565476_713299_5655460_n.jpg

 

pagrinde pradėjau jas kept tada kai nusipirkau guitar hero ;DD su hebra reikėdavo kažką užkąst.

 

O čia b****** super sumuštinių užtepas, atėjo vienas vakaras kai nieko nebeturėjau aš savo virtuvėj, tingėjos eit ir pirkt vakaras buvo nežmoniškai karštas taigi pasigaminau:

 

26682_1395238572376_1574565476_913509_6500123_n.jpg

 

Buvo super išties ir štai receptas: (gan dabar reikia rimtų produktų, o tuo metu panaudojau ką turėjau.)

 

  Citata
Receptas:

 

Reikės:

Svogūno

Pievagrybių

Pomidoro

Konservuoto tuno

Majonezo (Helmans rekomenduoju)

Krapų (šaldyti, švieži, džiovinti nėra skirtumo)

Pipirų

Kitų prieskonių pagal skonį (mairūno, ar panašių)

Druskos

Sviesto

Duonos, Baltos Duonos, Šviesios (pagal skonį)

Aliejaus

Tiesių rankų

 

Gaminimas:

 

Tuną nuplauname po šaltu vandeniu, nes mums tų riebalų nereikia. Sudedame jį į indą.

Pomidorus, Pievagrybius, Svogūną supjaustome ypatingai mažais gabalėliais, geriausia kubeliais.

--------------------------------------

Keptuvėje ištirpiname sviestą iki 80g, nereikia daug.

Jam išsilydžius į keptuvę sudedame pievagrybius ir svogūnus, kepiname kol svogūnai pradeda ruduoti (rudų nereikia), kepant pagardiname trupučiu druskos.

---------------------

Praaušusius keptus svogūnus su pievagrybiais, supilame i indą su tunu, į tą patį indą supilame smulkiai pjaustyta pomidorą. viską išmaišome.

----------------

Į gautą mišinį dedame maždaug 2 - 3 valgomuosius šaukštus majonezo (žinoma jo reikės tiek kiek jūsų mišinio yra, jis turėtų būti bent jau gerai sulipęs ir persimaišęs, skysto vengti).

Mišinį išmaišome. Gardiname prieskoniais, dedame krapus, juoduosius pipirus, vairių kitų prieskonių (siūlyčiau vengti "vegetos") paragaujame ar skonis geras, jei ne dedame prieskonių savo nuožiūra.

------------------------

Į ikaitintą keptuvę įpilame aliejaus, dedame duoną, ją apkepame iš abiejų pusiu.

(Pastaba: duona gali neruduoti, taigi nebijokite kepimo metu įpilti dar aliejaus).

-------------------

Duoną išdėstome lėkštėje, ir šakute ar šaukštu, padengiame ją jau paruoštu mišiniu.

-------------

Viskas. Galit "kapot" ;DDD

 

 

 

-------

 

 

 

Ai dar čia viskas pagrinde vasaromis kai nėra ką veikt, būdavo su draugais gamindavau tiksliau aš gamindavau.

 

Žinot tokią žuvį pangasiją ? taigi va pasiemat jų file, sudedat atitirpdyta į bliūda (tirpdot naturaliai, be mikrobandginės, nes kitaip žuvis subyrės) pridedat krapų, petražolių, pipirų, česnako, svogūnų smuilkiai visko pjaustyto, pridedat majonezo, ir sumaišot ištrinat viską, užmarinuojat kokiam pusvalndžiui tą žuvį.

 

Po pusvalandžio imat ir dedat i foliją, ištrinat tuo marinatu ją gerai taip ir suviniojat.

 

Esmė yra kepat ant grotelių šašlikinėj. Valgot su ryžiais virtais. Pats tas, žuvis minkšta skani, o kepta ant grotelių tai išvis pasaka. :}

 

----

 

Na būdavo ir superinių kiaušinienių greitų, bet čia gal kitą kartą, visus sausainius, makaronus ir kiaušinienes palikim.

 

Kiaušinienė labai gerai šiaip mokėt gera padaryt, kai pabundi lovoj su pana ;DDDDDD reik pamaitint gi.

 

 

Edit:

 

kartais pats tokių dalykų užvalgau

 

376567_2613835596540_1574565476_2398772_877233002_n.jpg

 

383220_2613262062202_1574565476_2398468_46387155_n.jpg

 

ar tokių mamai ir jos draugėi padarau.

 

 

 

----

 

PICOS PAGRINDO RECEPTO CITATA

 

  Citata
pasildai piena

 

istirpdai cukru su druska jame.

supili mieles ismaisai gerai leidi pastovet. uz 10 min permaisai vel.

 

per ta laika

 

kiausini ismaisai su 1 valgomuoju saukstu aliejaus. gerai isplaki ji su sakute.

 

sumaisai su pieno ir mieliu misiniu.

 

miltus persijoji pili i juos sita misini minkai, kol gauni neskysta tesla, dadedamas miltu, bet kad nebutu sausa. isminkius, dedi kur silta kad pakiltu. viskas toliau jau istepi bleka iskloj...

bleka iskloji tesla ir toliau pagal savo fantazija. jei viskas ok padaryta pakils skani puiki pica.

 

jei limpa prie ranku tesla isitepat aliejum jas.

  • Patinka 17


20 komentarų


Rekomenduojami komentarai

skanus ir lengvai gaminamas picos padas kuri pats naudoju:370g miltusaukstelis druskossaukstas cukraus2 saukstai aliejausmieliu sausu apie 1,5-2 sauksteliusuzpilt viska stikline drungno vandens susitept rankas aliejum ir minkyt :rolleyes:

Dalintis šiuo komentaru


Nuoroda į pranešimą

Nesveikas blogas... Ir pasijuokiau ir naudingos informacijos radau, LIUX! :rolleyes: Tik vienas pastebėjimas būtu kitam sykiui. Stenkis rašyti tvarkingai tada maloniau ir greičiau viskas skaitysis. Na lauksim daugiau receptų iš tavęs! :rolleyes:

Dalintis šiuo komentaru


Nuoroda į pranešimą

O gali daugiau apie ledus papasakoti, nes turiu ta ledu gaminimo masina, kazkaip man sokoladiniai nesigavo, o vanilinei ir vaniliniai su romu skanus buvo.O gal kokius savo sugalvojas receptus turi?

Dalintis šiuo komentaru


Nuoroda į pranešimą
  2012-02-28 20:22, aiphonas parašė:
O gali daugiau apie ledus papasakoti, nes turiu ta ledu gaminimo masina, kazkaip man sokoladiniai nesigavo, o vanilinei ir vaniliniai su romu skanus buvo.O gal kokius savo sugalvojas receptus turi?
as be masinos gaminau, reik tik daznai permaisyt salant. jei rasiu imesiu.
  2012-02-28 22:32, Audzic4 parašė:
Labai tinka MALSENOS miltai spec Picai, yra maximose pirkti. Taip ir vadinasi miltai picoms.
nenaudoju as tu priemaisu uztenka paskaityt man ju sudeti.

Dalintis šiuo komentaru


Nuoroda į pranešimą
Svečias
Parašykite komentarą...

×   Įdėta kaip raiškusis tekstas.   Įdėti kaip grynąjį tekstą

  Only 75 emoji are allowed.

×   Nuorodos turinys įdėtas automatiškai.   Rodyti kaip įprastą nuorodą

×   Jūsų anksčiau įrašytas turinys buvo atkurtas.   Išvalyti redaktorių

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.